Malconi’s

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος επισκέφθηκε το all day, cool εστιατόριο του Κολωνακίου.

Malconi’s

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος επισκέφθηκε το all day, cool εστιατόριο του Κολωνακίου.

Malconi’s - εικόνα 1

Το "Malconi's" που μόλις άνοιξε ανήκει σε 'κεινη την κατηγορία εστιατορίων που βάφουν με ποιότητα την καθημερινότητά, χωρίς να φορτώνουν με επισημότητες ένα καθ' όλα πολύ ωραίο γεύμα. Είναι cool, όμορφο με ζεστά υλικά, επιμελημένα ατημέλητη αγριάδα στους τοίχους, γοητευτικά και καθόλου κρύα τραπέζια από ματ μαύρο μάρμαρο, φωτιστικά γιγάντιες λάμπες, και ψαγμένο artwork σε μερικούς τοίχους. Με το που ξεκίνησε να λειτουργεί γέμισε προσωπικότητες από ποικίλους χώρους, αθλητισμό, ποδόσφαιρο, τηλεόραση, clubbing), από γυναικοπαρέες σε στιλ "Sex & the city", εξοδούχους της γεύσης και Κολωνακιώτες. Ακολουθώντας τις τάσεις της εποχής θα σερβίρει από το πρωί^ στην αρχή σάντουιτς και γενικώς φαγητά που συνηθίζονται στο brunch (π.χ. αυγά Βenedicte), κατόπιν μεσημεριανό που εστιάζει σε ζυμαρικά και σύνθετες σαλάτες, ενώ το βράδυ η κουζίνα θα αναπτύσσει πλήρως το εμπνευσμένο από Ιταλία κυρίως ρεπερτόριό της. Πολύ σύντομα το μενού θα εμπλουτιστεί με αρκετές πίτσες που θα ψήνονται στον ξυλόφουρνο. Έφαγα βράδυ και σας επισημαίνω: τις μυρωδάτες tartine με "bolognese" από πορτοκαλάτο σύγκλινο Μάνης που πάνω σπάει το τέλειο αυγό ψημένο στους 65°C^ την ωραία, παιχνιδιάρικη σαλάτα με ψημένα στο φούρνο παντζάρια και τα φύλλα τους^ το γλυκοπικάντικο ριζότο με κρέμα κολοκύθας, που αξίζει να τρίψετε τα φύλλα του θυμαριού μέσα του^ τις αλαβάστρινες σιγοψημένες πανσέτες^ το εξαιρετικό τρυφερότατο, μελωμένο ossobuco, που και το μεδούλι του λέει πολλά, ψημένο εν κενώ για πολλές ώρες. Πολύ ωραίο δυναμικό τιραμισού με πλούσια κρέμα και μους σοκολάτας που λέει πολλά. Πατριάρχου Ιωακείμ & Πλουτάρχου 23, 2107248920-2. Τιμή: € 32-35 (μεσ.), € 38-43 (βρ.).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
15/04/2024

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.

Χρυσοί Σκούφοι 2024: Η συναρπαστική γαστρονομία της βραδιάς πιάτο πιάτο

Το αποκορύφωμα της 31ης τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων στο "Athenaeum InterContinental" συντελέστηκε μ’ ένα συναρπαστικό 4 hands γκουρμέ dîner de gala πολλών αστέρων από τους Jacob Jan Boerma και Παύλο Κυριάκη.

Τα πασχαλινά αυγά φέτος φωνάζουν "Ourse"

Η φετινή δημιουργία φέρει την υπογραφή του Σπύρου Πεδιαδιτάκην και πρόκειται για ένα σπασμένο αυγό μέσα από το οποίο βγαίνει η αρκούδα – σήμα του γνωστού pastry shop.

Ένα τραπέζι με γεύσεις Κυκλάδων στο Προεδρικό Μέγαρο

Δέκα Κυκλαδίτες σεφ βρέθηκαν να μαγειρεύουν μαζί στις κoυζίνες του Προεδρικού Μεγάρου, με αποτέλεσμα ένα γεύμα αντιπροσωπευτικό του τόπου τους. Μια εμπνευσμένη ομαδική δουλειά, που δεν συναντάμε συχνά.