Άγιος Βαλεντίνος: Τα μενού της αγάπης

Είναι πολλά τα εστιατόρια της πόλης όπου στις 14/2 ο Άγιος Βαλεντίνος μπαίνει στην κουζίνα και μαγειρεύει δείπνα για δύο. Βρείτε το μενού που σας ταιριάζει.

Άγιος Βαλεντίνος: Τα μενού της αγάπης

Είναι πολλά τα εστιατόρια της πόλης όπου στις 14/2 ο Άγιος Βαλεντίνος μπαίνει στην κουζίνα και μαγειρεύει δείπνα για δύο. Θα ’ναι μία βραδιά με…

Άγιος Βαλεντίνος: Τα μενού της αγάπης - εικόνα 1

Abovo
… μια ιδιαίτερη γαστρονομική πρόταση για δύο (μενού 5 πιάτων με € 50 το άτομο) σε ένα κομψό, μοντέρνο μπαλκόνι στο Κεφαλάρι. Δώστε βάση στο γλυκό: θα είναι μια σύνθεση με λίτσι, φραμπουάζ, τριαντάφυλλο και ροδοπέταλα.

GB Roof Garden
… Ακρόπολη, περιβάλλον με κλασική, γοητευτικά old fashioned αύρα κι ένα «υψηλό» Valentine’s day μενού δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας (€ 75 το άτομο).

Αι-Νικόλας

… στεριά και θάλασσα: και γαρίδες με πορτοκάλι και κουκουνάρι και μοσχαράκι ψητό με πουρέ παντζαριού (5 πιάτα με € 35 το άτομο). Και ένα ποτήρι Moscato d’ Asti με το επιδόρπιο.
Matsuhisa Athens
...a la japonais, με ρομαντική διάθεση, chopsticks, sushi, σιγομένο σολομό με τζίντζερ και soy sauce, ψητό φιλέτο με πικάντικη miso και ούτω καθεξής (8 πιάτα με € 70 το άτομο)

Άγιος Βαλεντίνος: Τα μενού της αγάπης - εικόνα 2
Mono Restaurant

Mono Restaurant
… τον σεφ να βάζει πολλές κόκκινες πινελιές στο μενού (5 πιάτα με € 35): ένα ριζότο με φράουλες, ένα ψαρονέφρι με σάλτσα από σμέουρα, ένα τιραμισού με φρούτα του πάθους κ.α..

Αthens Ledra (Πολυνησιακό εστιατόριο)
… τοτέμ και ατελείωτες παραλίες για φόντο, κοκτέιλ για καλωσόρισμα, πέντε πιάτα με εξωτική αύρα στο μενού και για συνοδεία ζωντανή μουσική (€ 69 το άτομο).

Olive Garden

… welcome κοκτέιλ, ένα μενού 4 πιάτων (€ 42 το άτομο) που τελειώνει με ένα γλυκό σοκολάτας-τριαντάφυλλου, ζωντανή μουσική και θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Άγιος Βαλεντίνος: Τα μενού της αγάπης - εικόνα 3
Da Vinci

Da Vinci
… τέσσερα πιάτα, plus μια φιάλη κρασί (€ 44 το άτομο) και μπόλικη αγάπη: το σολομό τον λένε «love at first sight», το ψαρονέφρι «love affair» και το γλυκό «love explossion».

Poseidon … θέα στο νυχτερινό Σαρωνικό από τα ψηλά κι ένα ποτήρι Kir Royal στο χέρι. Και μετά, τέσσερα πιάτα μεσογειακής κουζίνας σε ένα μενού που κοστίζει μόλις € 22 το άτομο.

Καλλίστη Γεύσις
…ένα μενού σύγχρονης ελληνικής κουζίνας «στα κόκκινα» (5 πιάτα με € 27 το άτομο) –σούπα παντζαριού, ρολό τυριών με κράνα, σαλάτα κόκκινου λάχανου κ.α. και ατμόσφαιρα χαλαρού τετ α τετ.

Αλεξάνδρα
… χαλαρή διάθεση κι ένα ελληνικό μενού για ντόπιους Βαλεντίνους σε οικονομική τιμή (€ 20 το άτομο): σούπα μαραθόριζας, σαλάτα με φράουλες και ρόκα, κριθαρότο με γαρίδες κ.α. Κι ένα ποτήρι κρασί.

Άγιος Βαλεντίνος: Τα μενού της αγάπης - εικόνα 4
F+W

F+W by Olivier Campanha
… ένα ποτήρι σαμπάνια, πέντε πιάτα κι ένα όμορφο δωράκι για την επομένη το πρωί: ένα breakfast bag (εσπρέσο, brioche και χειροποίητη μαρμελάδα). Με € 45 το άτομο.
Grecotel Pallas Athena
… αύρα καινούργιου στο άρτι αφιχθέν ξενοδοχείο στην πλατεία Κοτζιά. Το πλούσιο μενού (€ 40 το άτομο) ξεκινάει με ένα ποτήρι ροζέ σαμπάνιας και καταλήγει σε έναν κύλινδρο σοκολάτας.
Ορίζοντες Λυκαβηττού
…. εξαιρετική θέα σε όλη την Αθήνα –ιδανική για ρομαντζάδα- κι ένα ενδιαφέρον μεσογειακό μενού πέντε πιάτων με € 34 το άτομο που συνδυάζει στεριά και θάλασσα.
Da Bruno
…. ένα ριζότο με φράουλες, καραβίδες και παρμεζάνα και πολλά ακόμη «ερωτεύσιμα» πιάτα που μιλάνε ιταλικά, με την υπογραφή του Roberto Ortolano (μενού € 24 το άτομο)



Άγιος Βαλεντίνος: Τα μενού της αγάπης - εικόνα 5
Mimaya

Mimaya
… σαλάτα του πάθους, ένα στιβαρό αμερικάνικο Sirloin Black Angus, μία σούπα Βελγικής σοκολάτας με τζίντζερ και κόκκινα φρούτα κ.α. (μενού 4 πιάτων με € 39 το άτομο).

La Suite Lounge
… φοβερή θέα σε όλη την πόλη και «Cointreau passion menu» πέντε πιάτων (με € 75 το άτομο) - ξεκινάει από Cointreau Fizz και καταλήγει σε σοκολατένιες καρδιές με Cointreau.
Τηλέμαχος ΒΒQ Club
....κρεατοφαγική ρομαντζάδα: καρπάτσιο, σιδηρόδρομος στον ατμό, μοσχαρίσιο φιλέτο στο μενού (€ 40 το άτομο) και live από την Ξένια Γάργαλη και τους Πλαστελίνη σε soul, swing και rock τραγούδια.

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Αλεξάνδρα

Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πάρκο Παναθήναια, Νεάπολη
  • Εστιατόρια

Olive Garden (The)

(ξεν. «Titania») Πανεπιστημίου 52, κέντρο
  • Εστιατόρια

Matsuhisa Athens

Astir Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Αριστίππου 1, Λόφος Λυκαβηττού
  • Εστιατόρια

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Poseidon’s

Ξεν. «Poseidon», Ποσειδώνος 72, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Boonga Boonga" έρχεται και θα συζητηθεί

Το ολοκαίνουριο Thai funky bar restaurant ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο στο Παλαιό Φάληρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/02/2023

Ο σεφ Θοδωρής Κυριακίδης σαλπάρει για Ίο

Μετά από σύντομο ελλιμενισμό στο πειραιώτικο "Βαρούλκο", ο σεφ επιστρέφει στο Αιγαίο για να αναλάβει την κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου "Grandma’s" του "Liostasi Hotel & Suites" στην Ίο, πλάι στον Σωτήρη Ευαγγέλου.

Η Johanne Syi είναι η γυναικεία φιγούρα που ξεχώρισε φέτος στις κουζίνες της Ασίας

Η καταξιωμένη επικεφαλής σεφ του εστιατορίου "Lolla" στη Σιγκαπούρη ανακηρύχθηκε από τον θεσμό "Asia's 50 Best Restaurants" ως η καλύτερη γυναίκα σεφ της Ασίας για φέτος.

Τρώγοντας και πίνοντας στο μικρό Παρίσι των Αθηνών

Εστιατόρια, μπαρ και όλα τα υπόλοιπα μέρη που φέρνουν κάτι από γαλλική κουλτούρα στα γευστικά δρώμενα της πόλης.

Το "Napul’è" ανοίγει πανιά για Τήνο

Το ιταλιάνικο σουξέ της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio σαλπάρει για το "Aeolis Tinos Suites".

Μπορεί η γαστρονομία να γίνει energy saving;

Οι σεφ αλλά κι εμείς πρέπει να προβληματιστούμε και με τη βοήθεια αρχαίων τεχνικών αλλά και με νέες τεχνολογίες να πετύχουμε το στόχο της ενεργειακής εξοικονόμησης.

"Acan": Κάτι από Λατινική Αμερική στο Μοσχάτο

Ένα νέο εστιατόριο εμπνέεται από τον θεό των Μάγια και παρουσιάζει μία λάτιν πολυσυλλεκτική κουζίνα.