Καινούργιο «Μπέρδεμα»

Το γνωστό μαγαζί με τις πολίτικες γεύσεις και τη νεοπαραδοσιακή ατμόσφαιρα επιστρέφει εκεί που ξεκίνησε: στην Κηφισιά.

Καινούργιο «Μπέρδεμα»

Έχει αρκετά χρόνια ιστορίας το «Μπέρδεμα» του Κωνσταντινουπολίτη Λάκη Φωτιάδη. Ξεκίνησε το 1998 στη Βασιλίσσης Αμαλίας στην Κηφισιά (ενδιαμέσως απέκτησε μια δεύτερη έδρα για κάποιο διάστημα στο Κολωνάκι), όπου και παρέμεινε μέχρι το 2012. Τώρα, ύστερα από μια μικρή παύση, πατάει το restart σε κηφισιώτικο έδαφος κρατώντας ανέγγιχτη τη γνωστή γκάμα ελληνικών και πολίτικων συνταγών που συνέθεταν το μενού του –τσιροσαλάτα, πολίτικη μελιτζανοσαλάτα, σουτζούκια και παστουρμάδες, ντονέρ και ούτω καθεξής– σε μια καινούργια σάλα με μπόλικο χρώμα, κουζινικά ζωγραφιστά στους τοίχους, φωτιστικά-πανέρια και άλλα χαριτωμένα νεο-παραδοσιακά στοιχεία.
Σκιάθου 3 & Στροφιλίου, Κηφισιά, 2106201108.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Tanpopo

Το τελευταίο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά δίνει στην καθημερινότητα μητροπολιτική αύρα.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.