Aπλά, φροντισμένα, παραδοσιακά και γλυκοφάγωτα.
Τα «Μπακαλιαράκια» είναι καινούργια. Είναι και παλιά. Εδώ κι ενάμιση χρόνο ο Βαγγέλης Ντόφης συνεχίζει μια ιστορία που ξεκίνησε το 1932 η οικογένεια Μυλωνά στην ίδια περιοχή. Με την πλειονότητα των αθηναϊκών χώρων σε μανία αλλαγής, το ότι επέλεξε να κρατήσει τις συνδέσεις τόσο με το παλιό μπακαλιαρο-στέκι όσο και με την Άνοιξη έχει μια ωραία χροιά λαογραφικής… ρομαντζάδας. Τα κάδρα στην απλή, περιποιημένη σάλα σε σουλατσάρουν ασπρόμαυρα στο Μπογιάτι της δεκαετίας του ’20 και το φαγητό είναι απολύτως κλασικό φαγητό ταβέρνας. Είναι και καλό: εκτός από τον τηγανητό μπακαλιάρο –το πραγματικά ελαφρύ τηγάνι τον έβγαλε αφράτο, σχεδόν λουκουμαδένιο και ήρθε αγκαζέ με μια σχετικά ήπια σκορδαλιά πατάτας– και τον αναλόγως γλυκοφάγωτο μπακαλιάρο πλακί με μπόλικο κρεμμύδι, δοκίμασα πολύ ωραία κεφτεδάκια, σαν να τα έφτιαξε μαμά, νόστιμα σαλιγκάρια κοκκινιστά, λαδοτύρι Μυτιλήνης σαγανάκι και φάβα Σαντορίνης. Όλες οι γεύσεις, μέχρι το γιαούρτι με σπιτικό γλυκό κουταλιού σταφύλι στο φινάλε, είναι καθαρές, ορίτζιναλ κι ελληνικές.
Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Χαλκίδος 17, Άνοιξη, 2108144425. Τιμή: € 14-18.