Τα μπακαλιαράκια της Άνοιξης

Aπλά, φροντισμένα, παραδοσιακά και γλυκοφάγωτα.

Τα μπακαλιαράκια της Άνοιξης

Aπλά, φροντισμένα, παραδοσιακά και γλυκοφάγωτα.

Τα μπακαλιαράκια της Άνοιξης - εικόνα 1

Τα «Μπακαλιαράκια» είναι καινούργια. Είναι και παλιά. Εδώ κι ενάμιση χρόνο ο Βαγγέλης Ντόφης συνεχίζει μια ιστορία που ξεκίνησε το 1932 η οικογένεια Μυλωνά στην ίδια περιοχή. Με την πλειονότητα των αθηναϊκών χώρων σε μανία αλλαγής, το ότι επέλεξε να κρατήσει τις συνδέσεις τόσο με το παλιό μπακαλιαρο-στέκι όσο και με την Άνοιξη έχει μια ωραία χροιά λαογραφικής… ρομαντζάδας. Τα κάδρα στην απλή, περιποιημένη σάλα σε σουλατσάρουν ασπρόμαυρα στο Μπογιάτι της δεκαετίας του ’20 και το φαγητό είναι απολύτως κλασικό φαγητό ταβέρνας. Είναι και καλό: εκτός από τον τηγανητό μπακαλιάρο –το πραγματικά ελαφρύ τηγάνι τον έβγαλε αφράτο, σχεδόν λουκουμαδένιο και ήρθε αγκαζέ με μια σχετικά ήπια σκορδαλιά πατάτας– και τον αναλόγως γλυκοφάγωτο μπακαλιάρο πλακί με μπόλικο κρεμμύδι, δοκίμασα πολύ ωραία κεφτεδάκια, σαν να τα έφτιαξε μαμά, νόστιμα σαλιγκάρια κοκκινιστά, λαδοτύρι Μυτιλήνης σαγανάκι και φάβα Σαντορίνης. Όλες οι γεύσεις, μέχρι το γιαούρτι με σπιτικό γλυκό κουταλιού σταφύλι στο φινάλε, είναι καθαρές, ορίτζιναλ κι ελληνικές.

Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Χαλκίδος 17, Άνοιξη, 2108144425. Τιμή: € 14-18.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.