Λέοναρντ Κοέν: "Η φλόγα"

Ο βιβλιοκριτικός και συγγραφέας Κώστας Κατσουλάρης, στο 34ο επεισόδιο του podcast, "Να ένα βιβλίο!" αναφέρεται στη «Φλόγα» το ύστατο αντίο του Λέοναρντ Κοέν.

Λέοναρντ Κοέν: 'Η φλόγα'

H "Φλόγα" είναι ένα βιβλίο που περιλαμβάνει τους στίχους των τραγουδιών από τα τελευταία άλμπουμ του Λέοναρντ Κοέν, αλλά και ποιήματα, παλαιότερα και νεότερα, καθώς και πολύτιμες εγγραφές ή σκίτσα από τα δεκάδες σημειωματάρια ή σημειώματα που άφηνε δεξιά κι αριστερά σε όλη του τη ζωή – ακόμη και μέσα στο ψυγείο του βρέθηκε ένα σημειωματάριο, όπως μαρτυρά ο γιος του Άνταμ.

Τη μετάφραση έχει κάνει με αγάπη και μεράκι ο Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης, ο οποίος σε αυτό το επεισόδιο του podcast "Να ένα βιβλίο!" διαβάζει τέσσερα από τα ποιήματα που μετέφρασε.

Ακούστε το επεισόδιο εδώ:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Podcast

Μαντάμ Μποβαρί, μια γυναίκα που διέρρηξε τα όρια

Στο 128ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μάς περιγράφει την ιστορία της Μαντάμ Μποβαρί.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/04/2024

Είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη, ηλίθιε

Στο 127ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο!", o Κώστας Κατσουλάρης μιλά για την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Γιατί να διαβάσουν τα παιδιά σήμερα την Καλύβα του μπάρμπα Θωμά;

Στο 22ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο! για παιδιά", η Ελένη Κορόβηλα περιγράφει ιστορίες με ήρωες μαύρα παιδιά.

"Ο άντρας μου" | Με δύναμη από τη Βόρεια Μακεδονία

Στο 125ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μάς μιλά για την ιδιαίτερη περίπτωση της Μπουζάροφσκα.

"Η Αμέλια Έρχαρτ και το καναρίνι – Η ιστορία μιας γυναίκας που εμπνέει"

Στο 20ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο! για παιδιά", η Ελένη Κορόβηλα μάς μιλά για την Αμέλια Έρχαρτ, μια γυναίκα που εξαφανίστηκε πριν από σχεδόν 90 χρόνια κυνηγώντας το όνειρό της.

Τι είναι οικογένεια; Η απάντηση σε εννιά βιβλία και ένα τραγούδι για μικρά παιδιά

Στο 19ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο για παιδιά!", η Ελένη Κορόβηλα μάς αφηγείται καθημερινές, τρυφερές οικογενειακές ιστορίες.

"Η φάρσα" της Έρσης Σωτηροπούλου: Ένα ανατρεπτικά φεμινιστικό μυθιστόρημα

Στο 124ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο!", ο Κώστας Κατσουλάρης μιλά για ένα βιβλίο που είναι γραμμένο από γυναίκα, με ηρωίδες γυναίκες, στο μυαλό των οποίων θάλλουν πολλές άλλες γυναίκες, που γελοιοποιούν την πατριαρχία, κι ας επιθυμούν άντρες.