Λουίζ Γκλικ: "Πιστή και ενάρετη νύχτα"

Ο βιβλιοκριτικός και συγγραφέας Κώστας Κατσουλάρης, στο 33ο επεισόδιο του podcast, "Να ένα βιβλίο!" μιλάει για το τελευταίο βιβλίο έργο της βραβευμένης με Πούλιτζερ Λουίζ Γκλικ.

Λουίζ Γκλικ: «Πιστή και ενάρετη νύχτα»

Η Λουίζ Γκλικ, στα 78 της χρόνια σήμερα, είναι πλήρης τιμών και βραβεύσεων: Βραβείο Πούλιτζερ, βραβείο της Ακαδημίας των Ποιητών, αλλά και Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας. Το περσινό Νόμπελ ήταν η κορωνίδα μιας πορείας που αναδεικνύει την Γκλικ στη σημαντικότερη εν ζωή Αμερικανίδα ποιήτρια.

Το "Πιστή κι  ενάρετη νύχτα" είναι το τελευταίο της έργο. Ένα έργο υψηλής ωριμότητας και πύκνωσης, κι αποτελεί ιδανική επιλογή για τη γνωριμία μας με την ποιήτρια, από το έργο της οποίας λιγοστά ποιήματα είχαν μέχρι πρόσφατα μεταφραστεί στη γλώσσα μας. Η έκδοση είναι δίγλωσση, ενώ την προσεκτική και καλοδουλεμένη  μετάφραση υπογράφουν οι Χάρης Βλαβιανός και Δήμητρα Κωτούλα. Συνολικά, ένα σπουδαίο ποιητικό έργο σε μια πολύ καλή έκδοση για ελληνόφωνους αναγνώστες.

Ποιήματα από το 33ο επεισόδιο του podcast, "Να ένα βιβλίο!" διαβάζει η Γωγώ Μπρέμπου.

Ακούστε το επεισόδιο εδώ:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Podcast

Μαντάμ Μποβαρί, μια γυναίκα που διέρρηξε τα όρια

Στο 128ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μάς περιγράφει την ιστορία της Μαντάμ Μποβαρί.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/04/2024

Είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη, ηλίθιε

Στο 127ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο!", o Κώστας Κατσουλάρης μιλά για την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Γιατί να διαβάσουν τα παιδιά σήμερα την Καλύβα του μπάρμπα Θωμά;

Στο 22ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο! για παιδιά", η Ελένη Κορόβηλα περιγράφει ιστορίες με ήρωες μαύρα παιδιά.

"Ο άντρας μου" | Με δύναμη από τη Βόρεια Μακεδονία

Στο 125ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μάς μιλά για την ιδιαίτερη περίπτωση της Μπουζάροφσκα.

"Η Αμέλια Έρχαρτ και το καναρίνι – Η ιστορία μιας γυναίκας που εμπνέει"

Στο 20ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο! για παιδιά", η Ελένη Κορόβηλα μάς μιλά για την Αμέλια Έρχαρτ, μια γυναίκα που εξαφανίστηκε πριν από σχεδόν 90 χρόνια κυνηγώντας το όνειρό της.

Τι είναι οικογένεια; Η απάντηση σε εννιά βιβλία και ένα τραγούδι για μικρά παιδιά

Στο 19ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο για παιδιά!", η Ελένη Κορόβηλα μάς αφηγείται καθημερινές, τρυφερές οικογενειακές ιστορίες.

"Η φάρσα" της Έρσης Σωτηροπούλου: Ένα ανατρεπτικά φεμινιστικό μυθιστόρημα

Στο 124ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο!", ο Κώστας Κατσουλάρης μιλά για ένα βιβλίο που είναι γραμμένο από γυναίκα, με ηρωίδες γυναίκες, στο μυαλό των οποίων θάλλουν πολλές άλλες γυναίκες, που γελοιοποιούν την πατριαρχία, κι ας επιθυμούν άντρες.