Φόλκερ Κούτσερ: "Βωβός Θάνατος"

Ο συγγραφέας Κώστας Κατσουλάρης μας μεταφέρει στις αρχές του 1930, στο 28ο επεισόδιο του podcast "Να ένα βιβλίο!".

Φόλκερ Κούτσερ: «Βωβός Θάνατος»

Το παρακμιακό προπολεμικό Βερολίνο, με την εύθραυστη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, αποτελούν ιδανικό σκηνικό για μια δυνατή αστυνομική ιστορία, με κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις, καθώς το Αυγό του Φιδιού έχει αρχίσει να επωάζεται.

Στον "Βωβό θάνατο" του Φόλκερ Κούτσερ βρισκόμαστε στις αρχές του 1930. Η μέχρι τότε ακμάζουσα βιομηχανία του κινηματογράφου έχει δεχτεί ένα ισχυρό πλήγμα, που τη διχάζει και την κλονίζει: την έλευση του ομιλούντος. Η προσαρμογή παραγωγών και αιθουσαρχών, σκηνοθετών και ηθοποιών σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα δεν θα είναι εύκολη ούτε αναίμακτη. Σε αυτό το κλίμα ανασφάλειας και έντασης, στα γυρίσματα μιας από τις πρώτες ταινίες του ομιλούντος στη Γερμανία, ένας προβολέας πέφτει και αφήνει νεκρή την πρωταγωνίστρια. Την υπόθεση αναλαμβάνει βεβαίως ο γνωστός μας από το πρώτο βιβλίο της σειράς αστυνόμος Ρατ, κι όπως σύντομα θα διαπιστώσει, ο θάνατός της δεν οφειλόταν σε ατύχημα.

Στο 28ο επεισόδιο του podcast "Να ένα βιβλίο!" γνωρίζουμε τη δεύτερη υπόθεση του αστυνόμου Γκερεόν Ρατ.

Ακούστε το επεισόδιο εδώ:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Podcast

20 λογοτεχνικά βιβλία του 2022 που ξεχωρίζουν

Στο 95ο επεισόδιο των podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης προτείνει είκοσι τίτλους που σίγουρα αξίζουν την προσοχή σας.

28/12/2022

12 βιβλία που μπορούν να μας κάνουν σοφότερους

Στο 94ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης επιλέγει 12 βιβλία που πραγματεύονται ένα σημαντικό θέμα, ένα μεγάλο ζήτημα της εποχής μας ή ένα ιστορικό γεγονός.

Κάρλος Ρουίθ Θαφόν: "Η τριλογία της ομίχλης"

Στο 93ο επεισόδιο της σειράς των podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μιλά για το εξαιρετικό βιβλίο του μεγάλου συγγραφέα που χάθηκε πρόσφατα σε ηλικία πενήντα έξι ετών.

Κλερ Κίγκαν: "Μικρά πράγματα σαν κι αυτά"

Στο 92ο επεισόδιο ης σειράς των poscast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μάς μιλά για το κομψοτέχνημα της Ιρλανδής Κλερ Κίγκαν, υποψήφιο για το Βραβείο Booker που υμνήθηκε δικαίως από τους κριτικούς.

Βάτσλαβ Σμιλ: Πώς λειτουργεί πραγματικά ο κόσμος

Στο 91ο επεισόδιο των podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μάς προτείνει ένα βιβλίο στο οποίο ένας κορυφαίος επιστήμονας της εποχής μας αναλύει τους βασικούς παράγοντες που καθορίζουν την επιβίωση και την ευημερία μας.

Νίκος Καζαντζάκης: "Ανήφορος"

Στο 90ό επεισόδιο της σειράς podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μιλά για το μέχρι σήμερα ακυκλοφόρητο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη που τιτλοφορείται "Ανήφορος".

Χάνια Γιαναγκιχάρα: "Προς τον παράδεισο"

Στο 89ο επεισόδιο των podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μάς μιλά για ένα μεγάλο, από κάθε άποψη, μυθιστόρημα, περίπλοκο και φιλόδοξο, που χαίρεσαι να το διαβάζεις και να το ανακαλύπτεις.