Φόλκερ Κούτσερ: "Βωβός Θάνατος"

Ο συγγραφέας Κώστας Κατσουλάρης μας μεταφέρει στις αρχές του 1930, στο 28ο επεισόδιο του podcast "Να ένα βιβλίο!".

Φόλκερ Κούτσερ: «Βωβός Θάνατος»

Το παρακμιακό προπολεμικό Βερολίνο, με την εύθραυστη Δημοκρατία της Βαϊμάρης, αποτελούν ιδανικό σκηνικό για μια δυνατή αστυνομική ιστορία, με κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις, καθώς το Αυγό του Φιδιού έχει αρχίσει να επωάζεται.

Στον "Βωβό θάνατο" του Φόλκερ Κούτσερ βρισκόμαστε στις αρχές του 1930. Η μέχρι τότε ακμάζουσα βιομηχανία του κινηματογράφου έχει δεχτεί ένα ισχυρό πλήγμα, που τη διχάζει και την κλονίζει: την έλευση του ομιλούντος. Η προσαρμογή παραγωγών και αιθουσαρχών, σκηνοθετών και ηθοποιών σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα δεν θα είναι εύκολη ούτε αναίμακτη. Σε αυτό το κλίμα ανασφάλειας και έντασης, στα γυρίσματα μιας από τις πρώτες ταινίες του ομιλούντος στη Γερμανία, ένας προβολέας πέφτει και αφήνει νεκρή την πρωταγωνίστρια. Την υπόθεση αναλαμβάνει βεβαίως ο γνωστός μας από το πρώτο βιβλίο της σειράς αστυνόμος Ρατ, κι όπως σύντομα θα διαπιστώσει, ο θάνατός της δεν οφειλόταν σε ατύχημα.

Στο 28ο επεισόδιο του podcast "Να ένα βιβλίο!" γνωρίζουμε τη δεύτερη υπόθεση του αστυνόμου Γκερεόν Ρατ.

Ακούστε το επεισόδιο εδώ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Podcast

10 μυθιστορήματα για τα πάθη του έρωτα

Στο 52ο ξεχωριστό επεισόδιο του podcast "Να ένα Βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μας συστήνει σε 10 ερωτικά μυθιστορήματα, κλασικά, σύγχρονα ή και εντελώς καινούρια.

11/05/2022

El Sombrero: "Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο"

Στο 51ο επεισόδιο του podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μιλάει για ένα πρωτότυπο βιβλίο που απευθύνεται πρωτίστως στους φίλους του ποδοσφαίρου, μα ταυτόχρονα σε οποιονδήποτε αγαπάει τις ωραίες και κάπως τρελές ιστορίες.

Μάρω Βαμβουνάκη: "Τα γράμματα της Βιέρα Ούλκμαν"

Στο 50ό επεισόδιο του podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης παρουσιάζει ένα βιβλίο βγαλμένο κατευθείαν από την καρδιά, που μιλάει άμεσα για το μυστήριο του απόλυτου έρωτα.

Στίβεν Πίνκερ: "Διαφωτισμός τώρα"

Στο 48ο επεισόδιο του podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης μιλάει για το επίκαιρο νόημα ενός βιβλίου που μας καλεί, με τον τίτλο του, να προτάξουμε τον Διαφωτισμό ΤΩΡΑ, σαν να είναι κάτι ζωντανό και κρίσιμο για την ανθρωπότητα.

Πιερ Σοντερλό ντε Λακλό: "Οι επικίνδυνες σχέσεις"

Στο 49ο επεισόδιο του podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μιλά για ένα διαβόητο μυθιστόρημα που μας μεταφέρει στα τέλη του 18ου αιώνα αλλά μοιάζει προάγγελος μιας νέας εποχής.

Κάρσον ΜακΚάλερς: "Η καρδιά κυνηγάει μονάχη"

Στο 47ο επεισόδιο του podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μιλά για ένα βιβλίο με χαρακτήρες καθένας από τους οποίους θα μπορούσε από μόνος του να σηκώσει στις πλάτες του ένα ξεχωριστό μυθιστόρημα.

Σοσούκε Νατσουκάουα: "Ο γάτος που έσωζε βιβλία"

Στο 46ο επεισόδιο του podcast "Να ένα βιβλίο", ο Κώστας Κατσουλάρης με τον Στέλιο Μάινα στην αφήγηση, παρουσιάζουν την ιστορία του ορφανού Ριντάρο και ενός τροφαντού, ιδιόρρυθμου γάτου.