"Tim Marshall: Οι αιχμάλωτοι της γεωγραφίας": Η γεωγραφία και η ιστορία πρωταγωνιστούν στο 16ο επεισόδιο του "Να ένα βιβλίο"

Ένα συγκλονιστικό βιβλίο που εμβαθύνει στα γεωγραφικά δεδομένα χωρών και ηπείρων έρχεται στο 16ο επεισόδιο του βιβλιοφιλικού podcast.

«Tim Marshall: Οι αιχμάλωτοι της γεωγραφίας»: Η γεωγραφία και η ιστορία πρωταγωνιστούν στο 16ο επεισόδιο του «Να ένα βιβλίο»

Στο 16ο επεισόδιο του podcast "Να ένα βιβλίο", παρουσιάζεται το βιβλίο "Αιχμάλωτοι της γεωγραφίας" του Tim Marshall, έμπειρου δημοσιογράφου και πολεμικού ανταποκριτή σε πάνω από 30 χώρες. Με απλά και κατανοητά λόγια εξηγεί περίπλοκα ιστορικά και γεωπολιτικά ζητήματα όπως το πώς η γεωγραφική θέση και ο φυσικός πλούτος ορισμένων χωρών ή ακόμα και ηπείρων τους επέτρεψε να χρησιμοποιηθούν ως όπλα ή αδυναμίες, πάνω στις οποίες έχουν στηριχθεί ολόκληρες αυτοκρατορίες αλλά και σύγχρονα κράτη. Σε άλλες περιπτώσεις που συναντά, το κλίμα ορίζει τις επιλογές ακόμα και των ισχυρότερων στρατών, όπως έγινε με μια αμμοθύελα που διήρκεσε 36 ώρες κατά την διάρκεια της σύγκρουσης της Βόρειας συμμαχίας με τους Ταλιμπάν. Καταλήγει λοιπόν ότι ίσως η γεωγραφία είναι μοίρα.

Το βιβλίο ανανεώνεται συνεχώς από τον συγγραφέα του, ενώ σήμερα κυκλοφορεί η τέταρτη αναθεωρημένη έκδοσή του και ταυτόχρονα υπάρχει και ξεχωριστή έκδοση για τα παιδιά και τους νεαρούς αναγνώστες. Ο βιβλιοκριτικός Κώστας Κατσουλάρης συνοψίζει τις βασικές πληροφορίες στο βιβλιοφιλικό του podcast ενώ ο Στέλιος Μάινας διαβάζει αποσπάσματα.

"Να ένα βιβλίο"

Η σειρά podcast "Να ένα βιβλίο" επιλέγει και παρουσιάζει ενδιαφέρουσες εκδόσεις, κυρίως πρόσφατες ή συζητημένες, με τους ηθοποιούς Στέλιο Μάινα και Γωγώ Μπρέμπου να ζωντανεύουν τις λογοτεχνικές αφηγήσεις. Το "α" τη φιλοξενεί σε συνεργασία με το pod.gr, την πρώτη ελληνική πλατφόρμα που ασχολείται αποκλειστικά με την ταχέως ανερχόμενη τάση του podcast, της υπηρεσίας που γεφυρώνει την έννοια της σειράς με τις ραδιοφωνικές εκπομπές.

Ακούστε το επεισόδιο εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Εσείς ψηφίσατε τις αγαπημένες σας παραστάσεις για τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού;

Επιβραβεύστε και φέτος τις καλύτερες θεατρικές εμπειρίες της σεζόν παίρνοντας μέρος στη Θεατρομανία.

Η φεστιβαλική παράσταση του Ανέστη Αζά έρχεται στο Αμφι-Θέατρο

Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων έρχεται στο Αμφι-Θέατρο, η "Δημοκρατία του Μπακλαβά" του Ανέστη Αζά, μια παράσταση που ανέβηκε το περασμένο καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Όλα όσα θα δούμε στο Netflix τον Ιανουάριο

Αυτές είναι οι ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ που περιλαμβάνει η λίστα με τις προβολές για τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς.

Η Επανάσταση του ’21 βάζει χρώμα στους τοίχους της Αθήνας: Δείτε τις νέες τοιχογραφίες που έγιναν

Ο Λόρδος Βύρωνας του Cacao Rocks στη γειτονιά του Ψυρρή, ο "Νεαρός τυμπανιστής του Μεσολογγίου" που αγναντεύει την Ακρόπολη, το "Πάνθεον" των Αγωνιστών στην Κυψέλη και άλλα πολύχρωμα, εντυπωσιακά έργα από γνωστούς street artists που αναβαθμίζουν την πόλη μας με το πρόγραμμα αναθέσεων του Δήμου Αθηναίων.

Δείτε το "Όλα Κουλά" του Χριστόφορου Ζαραλίκου on demand

Το stand up show του Χριστόφορου Ζαραλίκου "Όλα Κουλά" που αγαπήθηκε από το κοινό είναι διαθέσιμο στην οθόνη σας.

Αυτές είναι οι πέντε πρεμιέρες που περιμένουμε μέχρι την Άνοιξη στο Εθνικό Θέατρο

Δυναμικά ξεκινά το Εθνικό Θέατρο τη Νέα Χρονιά με πέντε νέες παραστάσεις. Για να είσαστε προετοιμασμένοι σας δίνουμε τη λίστα με τα έργα, τους σκηνοθέτες, τους πρωταγωνιστές και τις προγραμματισμένες πρεμιέρες τους.