"Τα-Νεχάσι Κόουτς: Ο χορευτής του νερού": Η ιστορία της δουλείας στο 15ο επεισόδιο του "Να ένα βιβλίο"

Στο νέο επεισόδιο του podcast του Κώστα Κατσουλάρη αναβιώνει μια από τις απεχθέστερες στιγμές της ανθρώπινης ιστορίας.

«Τα-Νεχάσι Κόουτς: Ο χορευτής του νερού»: Η ιστορία της δουλείας στο 15ο επεισόδιο του «Να ένα βιβλίο»

Ένα από τα ειδεχθέστερα κεφάλαια της ιστορίας ξεφυλλίζει το 15ο επεισόδιο του "Να ένα βιβλίο", αντλώντας υλικό από το μυθιστόρημα του Τα-Νεχάσι Κόουτς "Ο χορευτής του νέρου". Μέσα από την αφήγηση του Στέλιο Μάινα, ζωντανεύει η σκληρή ιστορία του Χάιραμ, καρπού βιασμού από το λευκό αφεντικό της μητέρας του. Η αντίθεση της ζωής του με εκείνη του ετεροθαλούς αδερφού του, αποκαλύπτει με στοιχεία σκληρού ρελασιμού τις ζωές των Αφρικανών σκλάβων, στοιχειωθετώντας ένα από τα σημαντικότερα κείμενα στη μαύρη λογοτεχνική παράδοση. Στο podcast, αποσπάσματα του βιβλίου συναντούν στατιστικά στοιχεία για τη δουλεία, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης για τόσο για τις μαύρες σελίδες της ιστορίας, όσο και για τον πολιτισμό και την κουλτούρα που αναδύθηκε από τις αναγκαστικές μετακινήσεις αυτών των κοινοτήτων, επηρεάζοντας όλο τον σύγχρονο κόσμο.

"Να ένα βιβλίο"

Η σειρά podcast "Να ένα βιβλίο" επιλέγει και παρουσιάζει ενδιαφέρουσες εκδόσεις, κυρίως πρόσφατες ή συζητημένες, με τους ηθοποιούς Στέλιο Μάινα και Γωγώ Μπρέμπου να ζωντανεύουν τις λογοτεχνικές αφηγήσεις. Το "α" τη φιλοξενεί σε συνεργασία με το pod.gr, την πρώτη ελληνική πλατφόρμα που ασχολείται αποκλειστικά με την ταχέως ανερχόμενη τάση του podcast, της υπηρεσίας που γεφυρώνει την έννοια της σειράς με τις ραδιοφωνικές εκπομπές.

Ακούστε το επεισόδιο εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Podcast

"Πού πάσχει το ελληνικό μυθιστόρημα;": Μία συζήτηση με τον Δημοσθένη Κούρτοβικ για την ελληνική λογοτεχνία (μέρος β)

Στο 80ό επεισόδιο των podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης συζητάει με έναν από τους πιο ευρυμαθείς και ερεθιστικούς Έλληνες διανοούμενους, τον πεζογράφο και κριτικό λογοτεχνίας Δημοσθένη Κούρτοβικ για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής λογοτεχνίας.

26/09/2022

"Γιατί δεν μας διαβάζουν "έξω";": Μία συζήτηση με τον Δημοσθένη Κούρτοβικ για την ελληνική λογοτεχνία (μέρος α)

Στο 79ο επεισόδιο των podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης συζητά με τον Δημοσθένη Κούρτοβικ για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής λογοτεχνίας.

20 λογοτεχνικά βιβλία που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και αξίζει να διαβάσετε

Στο 78ο επεισόδιο των podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μάς συστήνει 20 λογοτεχνικά βιβλία διαλεγμένα από τα εκατοντάδες καλά βιβλία που κυκλοφόρησαν τους τελευταίους μήνες.

10 βιβλία που μας κάνουν σοφότερους

Στο 77ο επεισόδιο των podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης προτείνει τη δική του κορυφαία δεκάδα των μη μυθοπλαστικών βιβλίων που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στην Ελλάδα.

Ρεμπέκα Γουέστ: "Το συντριβάνι ξεχειλίζει"

Στο 76ο επεισόδιο των podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μάς συστήνει μια από τις σπουδαίες συγγραφείς του 20ου αιώνα, τη Βρετανίδα Ρεμπέκα Γουέστ.

Αμπντουλραζάκ Γκούρνα: "Άλλες ζωές" (Νόμπελ Λογοτεχνίας 2021)

Στο 75ο επεισόδιο των podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μιλά για ένα βιβλίο που φέρνει στο προσκήνιο ζωές από αυτές που συνήθως τις καταπίνει ο στρόβιλος της Ιστορίας.

Άντι Τουομάινεν: "Παράγων λαγός"

Στο 74ο επεισόδιο των podcast "Να ένα βιβλίο" ο Κώστας Κατσουλάρης μιλά για ένα μυθιστόρημα με πρωτότυπη αστυνομική πλοκή, από αυτά που δεν μπορείς να τα αφήσεις από τα χέρια σου.