Θα κυκλοφορούσαν τα οχήματα υπερηρώων νόμιμα στους δρόμους;

Δεν έχει σημασία αν είσαι DC fan ή Marvel fan, αν προτιμάς τον Batman, τον Superman ή τον Hulk.

Υπερ-ήρωες ασφάλεια αυτοκινήτου

Αν έχεις ασχοληθεί έστω και λίγο με οποιοδήποτε σύμπαν υπερηρώων, τότε έχεις ονειρευτεί κι εσύ πώς θα ήταν να έχεις το δικό σου υπερ-όχημα (ή να πετάγεσαι από μέρος σε μέρος βγάζοντας ιστούς από τους καρπούς σου, δεν κρίνουμε εμείς). 

Τόσο στα κόμικς, όσο και στα κινούμενα σχέδια, αλλά και στη μεταφορά ταινιών στο σινεμά, πάντα θα προσέξουμε το όχημα με το οποίο κυκλοφορούν οι υπηρήρωες. Συνήθως είναι κάτι πολύ έξω από τα ρεαλιστικά πρότυπα, που ποτέ δε θα δεις έξω στο δρόμο, σωστά; Ναι, αλλά αν ήταν αληθινό; Πού θα ασφαλιζόταν και ως τι, για να μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα; Με τη βοήθεια του insurancemarket- της η Νο1 πλατφόρμα σύγκρισης και αγοράς ασφαλιστικών προϊόντων - που ξέρει τα πάντα για τα αυτοκίνητα και όχι μόνο, συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο αγαπημένα οχήματα από εξίσου αγαπημένους ήρωες, για να δούμε τι θα γινόταν αν υπήρχαν στην πραγματικότητα. 

#1 Το Spider-Mobile (Spiderman) 

Spiderman

Σωστά διαβάζεις, λέμε Spider-Mobile. Σε μια ιστορία των 70s’, μια εταιρεία πλησίασε τον Πίτερ Πάρκερ, aka Spiderman, για να του προτείνει να διαφημίσει το προσωπικό του αυτοκίνητο, το οποίο μάλιστα θα "έχτιζε” ο ίδιος, ενώ εκείνοι θα τον προμήθευαν μόνο με τη μηχανή του. Ο Spiderman αναγκάστηκε να δεχτεί τη συμφωνία λόγω οικονομικών δυσκολιών κι έτσι το Spider-Mobile είδε το φως του ήλιου. Τώρα, η αλήθεια είναι πως το όχημα είχε κάποια extras που τα κανονικά αμάξια δεν έχουν… και φυσικά δεν ήταν φτιαγμένο από συνηθισμένο κατασκευαστή… Και επίσης ο Πίτερ Πάρκερ δεν ήξερε να οδηγεί… οπότε δύσκολα θα έβρισκε ασφάλεια αυτοκινήτου. Το Spider-Mobile μπορούσε να μεταμορφωθεί σε συνηθισμένο αυτοκίνητο, για να εξυπηρετήσει και τις ανάγκες του πολίτη Πίτερ Πάρκερ. Οπότε, αν εκείνος έπαιρνε δίπλωμα οδήγησης, γιατί να μη βρει και ασφάλεια; Αν μη τι άλλο θα έβρισκε στο insurancemarket.gr, αφού συνεργάζεται με περισσότερες ασφαλιστικές από κάθε άλλη πλατφόρμα σύγκρισης στην Ελλάδα. Αλλά επειδή κανείς ποτέ δεν θα επέλεγε να οδηγεί μέσα στην κίνηση και να ψάχνει για πάρκινγκ, ενώ μπορεί να μεταφέρεται οπουδήποτε με ιστούς που βγάζει από τα χέρια του, τελικά η ιστορία αυτή πήγε κάπως άπατη. 

#2 Το Turtle Van (Χελωνονιντζάκια) 

Turtle Van

Κάποτε ήταν ένα συνηθισμένο βανάκι και ως τέτοιο θα μπορούσες κανονικότατα να το κυκλοφορήσεις νόμιμα και να το ασφαλίσεις. Αλλά μιλάμε για τα Χελωνονιντζάκια, οπότε προφανώς και δεν το άφησαν έτσι. Όταν έχεις στη διάθεσή σου ένα μυαλό σαν του Ντονατέλο, δε θα το αξιοποιήσεις για να βάλεις στο βαν μηχανικά χέρια; Δε θα το κάνεις να εκτοξεύει αντικείμενα στους κακούς; Βασικά πράγματα λέμε…  Και πράγματι, σε κινούμενα σχέδια και ταινίες live action, έχουμε δει το turtle van με προσαρτημένα διάφορα gadgets, απαραίτητα για την πάταξη του εγκλήματος. Οπότε, θα μπορούσε αυτό το όχημα να κυκλοφορήσει νόμιμα στους δρόμους; Εεε ίσως, αν πρώτα αφαιρούσες όλα αυτά τα έξτρα εξαρτήματα! 

#3 Το Αόρατο Αεροπλάνο (Wonder Woman) 

Wonder woman αόρατο αεροπλάνο

Σε αντίθεση με άλλους υπηρήρωες (βλ. Superman), η αγαπημένη μας Wonder Woman δεν μπορούσε πάντα να πετάξει. Οπότε, τι προτίμησαν να της δώσουν οι δημιουργοί της σαν μέσο μεταφοράς; Ένα αόρατο αεροπλάνο. Οκέι, αλλά θα είναι κι εκείνη αόρατη όταν μπαίνει στο αεροπλάνο, έτσι; Μπα, όχι, δε χρειάζεται. Οπότε, φαντάσου τώρα ότι είσαι εσύ σε ένα τυπικό αεροπλάνο και εκεί που κάθεσαι στη θέση σου, βλέπεις στον αέρα σε καθιστή θέση τη Wonder Woman. Δεν κάνει κάτι, απλά κάθεται εκεί και μετακινείται προς κάποια κατεύθυνση. Πάλι καλά να λέμε που δεν της έδωσαν το αόρατο παπάκι, να διασχίζει τη λεωφόρο Αλεξάνδρας και να περνάει σφήνα ανάμεσα στα αυτοκίνητα, να γελάνε και τα πεζοδρόμια. Αλλά κι αν της είχαν δώσει παπάκι (ή μοτοσυκλέτα), από ασφάλεια μηχανής τι θα έβρισκε; Πάντως σίγουρα όχι κάλυψη για κλοπή, γιατί ποια ασφαλιστική θα ήθελε να καλύψει ένα αόρατο όχημα και να πρέπει μετά να σε καλύψει, επειδή δε θυμάσαι πού το πάρκαρες;

#4 Η Hell Cycle (Ghost Rider) 

Ghost rider

Το όνειρο του κάθε μηχανόβιου. Το καμάρι των απανταχού οδηγών που πηγαίνουν για κόντρες. Η μηχανή των μηχανών. Η Hell Cycle είναι η μηχανή του Ghost Rider που αγνοεί τους νόμους της φυσικής, υπακούει στις διαταγές του αναβάτη της και επίσης βγάζει φωτιές από τις ρόδες. Μμμμάλιστα. Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά:  για να κυκλοφορήσει αυτή η μηχανή νόμιμα στο δρόμο, θα πρέπει να ακολουθήσει τον Κ.Ο.Κ., που μάλλον δε θα επιτρέπει τις ταχύτητες που μπορεί να πιάσει. Επίσης, μάλλον δε θα της επιτρεπόταν να οδηγεί κάθετα πάνω στα κτίρια ή πάνω στο νερό. Αν και για την οδήγηση πάνω στο νερό θα μπορούσε ίσως να πάρει, αντί για ασφάλεια μηχανής, κάποια ασφάλεια σκάφους(; ) Ίσως, αν η ασφαλιστική ήταν σε τρελά κέφια. Αυτό όμως που δεν θα μπορούσε να βάλει στο συμβόλαιό της θα ήταν – όπως είναι φυσικό – η κάλυψη πυρός. Άμα οι ρόδες ήδη βγάζουν φωτιά, μην περιμένεις να σε καλύψουν σε περίπτωση που το όχημά σου πάθει ζημιά από φωτιά.

#5 Το Batmobile (Batman) 

Bat Mobile

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τον ελέφαντα στο δωμάτιο… Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει δει Batman και να μην ονειρεύτηκε να αποκτήσει το δικό του Batmobile. Από το 1939 που πρωτοεμφανίστηκε στο σύμπαν της DC μέχρι και σήμερα, το iconic… αυτοκίνητο; τανκ; οπλοστάσιο; (ας πούμε αυτοκίνητο), έχει λάβει τόσες αναβαθμίσεις και έχει αλλάξει τόσα gadgets, που είναι αδύνατο να τα θυμάσαι όλα. Θα μπορούσε όμως το Batmobile, σε οποιαδήποτε έκδοσή του, να κυκλοφορήσει νόμιμα στο δρόμο; Αν είναι οπλισμένο μέχρι τα δόντια, όχι, σίγουρα όχι. Επίσης σίγουρα όχι, αν είναι το Tumbler. Αλλά αν μιλάμε για κάποιο πιο… city-friendly αυτοκίνητο, γιατί όχι; Μάλιστα, ανά τον κόσμο υπάρχουν εταιρείες που ενοικιάζουν οχήματα που μοιάζουν εκπληκτικά με αυτά των αγαπημένων σου ηρώων. Ποια ασφάλεια ταιριάζει στο δικό σου όχημα, για να σου καλύπτει όλες τις ανάγκες που έχεις στο δρόμο; Στο insurancemarket σίγουρα θα βρεις αυτό που ψάχνεις για ασφάλεια αυτοκινήτου ή μηχανής (και όχι μόνο). Μέσα σε 5’ μπορείς να συγκρίνεις προσφορές από έως 27 ασφαλιστικές εταιρείες και να λάβεις το συμβόλαιο στο email σου. Ούτε ο Flash δε θα το έκανε τόσο γρήγορα!

Και ακόμη κι αν δεν θες να κλείσεις ετήσιο πακέτο, στην πλατφόρμα μπορείς να κλείσεις εξάμηνη, τρίμηνη ακόμα και μηνιαία ασφάλεια. Τι περιμένεις λοιπόν; Μπες και επίλεξε το πακέτο ασφάλισης που σου ταιριάζει με όλες τις καλύψεις που θέλεις με πολύ οικονομικά ασφάλιστρα και μην αφήσεις το όχημά σου ανασφάλιστο ούτε για μια μέρα!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ο Αττικός αμπελώνας προσελκύει το ενδιαφέρον της ασιατικής αγοράς

Ο αττικός αμπελώνας κέντρισε το ενδιαφέρον δημοσιογράφων και αγοραστών από την Ασία.

28/11/2022

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Το πλούσιο πρόγραμμα των γιορτινών εκδηλώσεων

Το έλατο ύψους 21 μέτρων από το Καρπενήσι φωταγωγείται την ερχόμενη Πέμπτη σηματοδοτώντας επίσημα την έναρξη της γιορτινής περιόδου στην Αθήνα.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ο Νιάρχος σε χριστουγεννιάτικο mood

Γιορτινές συναυλίες και πατινάζ στον Νιάρχο, αυλαία για μια μεγάλη έκθεση, το ψυχεδελικό ξόρκι των The Callas στη Στέγη και ό,τι αξίζει να δείτε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 26/11 έως 2/12.

Kensington Palace: Φορέματα της Lady Gaga σε μια νέα έκθεση στο παλιό σπίτι της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Οι Βρετανοί royals τιμούν την μόδα των pop stars σε μια έκθεση στο Kensington Palace.

Κι αν ο Bruce Lee πέθανε από υπερκατανάλωση νερού;

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η υπερβολική ενυδάτωση υπήρξε μοιραία για τη ζωή του σινεστάρ των πολεμικών τεχνών.

Προσβάσιμη για άτομα με οπτική αναπηρία πλέον η Ακρόπολη

Ένα συνολικό πρόγραμμα με απτική διαδρομή, ειδικά έντυπα και ειδικά σχεδιασμένα βοηθήματα υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών Ελλάδος.