Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut: To πρώτο Παριανό αφρώδες κρασί είναι γεγονός

Το Paros Farming Community κυκλοφορεί το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut, που είναι ήδη διαθέσιμο και εκτός συνόρων.

Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut

Το Paros Farming Community (PFC) επεκτείνει το οινικό του portfolio, με μια ολοκαίνουρια ετικέτα, το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut. Το νέο αφρώδες κρασί ξεκίνησε μόλις το ταξίδι του από την Πάρο προς όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ είναι ήδη διαθέσιμο και εκτός συνόρων.

Στο πλαίσιο των αδιάκοπων πειραματισμών της οινολογικής ομάδας του PFC, πάντα με την ίδια δίψα για την ανάδειξη της πολύπλευρης δυναμικής των δύο βασικών γηγενών ποικιλιών της Πάρου, Μανδηλαριάς και Μονεμβασιάς, έφθασε η ώρα για να εμφιαλωθεί το πρώτο αφρώδες κρασί στο κυκλαδίτικο νησί. Χρησιμοποιώντας πρώτη ύλη από τα καλύτερα Παριανά αμπελοτόπια, εκείνα που αντικατοπτρίζουν το πιο αυθεντικό, κυκλαδίτικο terroir, το Paros Farming Community αναδεικνύει την αρμονική συνεργασία μεταξύ ιστορικής συνέχειας και καινοτομίας.

Μία Παριανή μετουσίωση 

Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut

Το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut εμπνέεται από τη γαλλική, οινοποιητική κουλτούρα παραγωγής αφρώδους οίνου (Vin Mousseux), αξιοποιώντας στο έπακρο την παραγωγή των Παριανών αμπελουργών. Ο εκρηκτικός φρουτένιος χαρακτήρας και η υψηλή οξύτητα της Μανδηλαριάς συνδυάζονται με τη Μονεμβασιά, χαρίζοντας φυτικότητα και κρεμώδη υφή στο blend, ενώ οι καταβολές των σταφυλιών εκφράζονται μέσα από την πολύ χαρακτηριστική μεταλλικότητα, πλέον σήμα κατατεθέν του οινικού portfolio του PFC. Ο οίνος βάσης του Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut πραγματοποιεί τη δεύτερη ζύμωσή του σε δεξαμενή κλειστού τύπου (Methode Charmat) για 45 μέρες, ενώ η φάση αυτόλυσης των ζυμών διαρκεί τέσσερις μήνες. Το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut εμφιαλώνεται στους 11,8% αλκοολικούς βαθμούς, με 5,9gr/l υπολειμματικά σάκχαρα και 6,9gr/l ολικής οξύτητας.

Το κρασί είναι διαθέσιμο στην Πάρο, στη Βόρεια Ελλάδα από το εμπορικό δίκτυο της εταιρείας mycava.gr και στην υπόλοιπη Ελλάδα από το αντίστοιχο της Deals S.A., ενώ εξάγεται σε Μεγάλη Βρετανία και Βέλγιο. 

Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut

Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut tasting notes

Όψη: ανοικτόχρωμο ροζ με ανταύγειες φλοιού κρεμμυδιών
Μύτη: γοητευτικός συνδυασμός κόκκινων μούρων με αρωματικές νότες από φύλλα τομάτας
Στόμα: δροσιστική συνύπαρξη του διοξειδίου του άνθρακα με την οξύτητα, η οποία χωρίς να είναι αιχμηρή, υποστηρίζει ισάξια τον όγκο των σακχάρων
Επίγευση: αρωματική επιστροφή ίδιων χαρακτήρων με σαφές αποτύπωμα ορυκτότητας 
Αφρισμός: τα 4,8 bar πίεσης εγγυώνται τόσο τον έντονο αφρό στο σερβίρισμα, όσο και τα επίμονα "κορδόνια" φυσαλίδων κατά την παραμονή του στο ποτήρι
Συνδυασμοί με φαγητό: πιάτα με μανιτάρια, γαλοπούλα σε ελαφριές συνταγές, χτένια, σούσι σε ροζέ χρωματισμούς, γαρίδες σαγανάκι, αστακός με εσπεριδοειδή, αλλά και επιδόρπια με φράουλες και τάρτες μήλου ή λεμονιού
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 7-8 βαθμούς κελσίου

Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut

Το υπόλοιπο portfolio του Paros Farming Community περιλαμβάνει τις εξής ετικέτες:

  • SEIRADI White – ΠΟΠ Πάρος - Μονεμβασιά 100%
  • SEIRADI Rosé – ΠΓΕ Κυκλάδες - Μονεμβασιά 75% & Μανδηλαριά 25%
  • SEIRADI Red – ΠΓΕ Κυκλάδες - Μανδηλαριά 100%
  • SEIRADI Cuvée Topos White – ΠΟΠ Πάρος - Μονεμβασιά 100%
  • SEIRADI Cuvée Topos Red– ΠΟΠ Πάρος - Μανδηλαριά 45% & Μονεμβασιά 55%

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Στέγη: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Kittin, Καστελούτσι, Μπανούσι, Κουτλής, "Megalopolis" και όσα θα δούμε τη σεζόν 2024-25

Η Στέγη ξεκινά τη νέα σεζόν με ένα πρόγραμμα που τιμά την ανθρώπινη ανάγκη για σύνδεση και αγάπη, προσφέροντας μια ποικιλία από θεατρικές παραστάσεις, χορό, μουσική και εκθέσεις, που αναδεικνύουν τις πολυάριθμες όψεις των ανθρώπινων σχέσεων.

19/09/2024

Green Weekend στο ΚΠΙΣΝ: Ας οραματιστούμε μια πιο βιώσιμη Αθήνα

Μη χάσετε τη συμμετοχική εικαστική εγκατάσταση του γλύπτη Αυγούστου Βεϊνόγλου, που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του φετινού SNFCC Green Weekend στο ΚΠΙΣΝ.

12 ιδέες για βόλτα αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα (19-25/9)

Η Αθήνα γεμίζει με καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες σε μουσική, θέατρο και κινηματογράφο.

Νίκος Χαρδαλιάς: Στρατηγικές συναντήσεις στο Παρίσι για την ανάδειξη της Αττικής ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού

Ο Περιφερειάρχης Αττικής πραγματοποίησε μια σειρά σημαντικών συναντήσεων στο Παρίσι, εστιάζοντας στην ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας της Αττικής και την προώθηση της περιοχής ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

Νέο τμήμα παραδοσιακής και αστικής λαϊκής μουσικής ανοίγει στο Ωδείο Αθηνών

Στο τμήμα θα διδάσκονται μουσικά όργανα της ελληνικής μουσικής παράδοσης και θεωρητικά μαθήματα από διακεκριμένους δεξιοτέχνες.

Μονοετές πρόγραμμα φωτογραφίας: Δημιουργία και κατάρτιση στο Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας

Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα μαθημάτων και εργαστηρίων, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την φωτογραφία, ενισχύοντας τις ικανότητές τους και επενδύοντας στην προσωπική τους ανάπτυξη στον τομέα του οπτικού πολιτισμού.

Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις από το ΜΙΕΤ

Όλα όσα ετοιμάζει το ΜΙΕΤ για τη φθινοπωρινή περίοδο.