Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων: Το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ελλάδα στον ξενοδοχειακό κλάδο

Το πρόγραμμα έχει επαγγελματικό προσανατολισμό και απευθύνεται σε επαγγελματίες της ξενοδοχειακής αγοράς και σε αποφοίτους πανεπιστημιακών τουριστικών τμημάτων.

Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων

To Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑ.Δ.Α.) σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.) παρουσίασε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με αντικείμενο "Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων – Executive MBA in Hotel Management" που τρέχει εδώ και λίγα χρόνια παρουσιάζοντας μεγάλο ποσοστό απορροφητικότητας στην αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα έχει επαγγελματικό προσανατολισμό και απευθύνεται:

  • Σε επαγγελματίες της ξενοδοχειακής αγοράς (Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης), προσφέροντας την δυνατότητα να εξελιχθούν ενώ εργάζονται στον ξενοδοχειακό κλάδο, μέσω των εξειδικευμένων γνώσεων που προσφέρονται από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.
  • Σε αποφοίτους πανεπιστημιακών τουριστικών τμημάτων, ανοίγοντας το δρόμο προς την ξενοδοχειακή αγορά, μέσω των εφαρμοσμένων γνώσεων και των ευκαιριών που προσφέρονται για καριέρα, σε συνεργασία με επιχειρήσεις του κλάδου.

Το εν λόγω πρόγραμμα, αποτελεί το μοναδικό εστιασμένο στη Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων μεταπτυχιακό στα δημόσια πανεπιστήμια, με κύρια διαφοροποιητικά στοιχεία σε σχέση με τα υπόλοιπα προσφερόμενα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών στον Τουρισμό την παροχή απόλυτα εξειδικευμένων γνώσεων αναφορικά με τον ξενοδοχειακό κλάδο, την πολυετή και υψηλής ποιότητας διδακτική και επαγγελματική εμπειρία του ακαδημαϊκού της προσωπικού και, την ισχυρή διασύνδεσή του με την ξενοδοχειακή αγορά.

Σκοπός του Προγράμματος είναι να ενισχύσει τις γνώσεις των συμμετεχόντων στον κλάδο  της φιλοξενίας, ο οποίος αλλάζει με έντονους ρυθμούς δεδομένου ότι το διαδίκτυο διευκολύνει  τον παγκόσμιο ανταγωνισμό, οι ανάγκες και οι απαιτήσεις των πελατών έχουν διαφοροποιηθεί, ενώ νέες πεποιθήσεις έχουν δημιουργηθεί σε σχέση με τα μοντέλα   διαχείρισης των ξενοδοχειακών μονάδων.

Δεδομένου ότι το Δ.Π.Μ.Σ. έχει επαγγελματικό χαρακτήρα, εφαρμόζεται ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών ενώ η διπλωματική εργασία του τρίτου εξαμήνου έχει βιωματικό,  χαρακτήρα, που αφορά σε επιστημονική έρευνα πάνω σε υπαρκτά προβλήματα των επιχειρήσεων του κλάδου.

Το Δ.Μ.Π.Σ. "Διοίκηση   Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων –  Executive MBA in Hotel Management" περιλαμβάνει γνωστικά αντικείμενα που έχουν διαμορφωθεί σε συνεργασία με εκπροσώπους και στελέχη της αγοράς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Στο "βασικό πακέτο" σπουδών περιλαμβάνονται extra σεμινάρια σε διαφορές ειδικότητες του ξενοδοχείου, διαλέξεις από διακεκριμένους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων και των επιχειρήσεων της εγχώριας και διεθνούς ξενοδοχειακής αγοράς καθώς και workshops που υλοποιούνται στο φυσικό χώρο των επιχειρήσεων του κλάδου. 

Για πληροφορίες www.hotelmba.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Olympic Festival Paris 2024 στο ΚΠΙΣΝ: Ένα φεστιβάλ για όλους αφιερωμένο στην ολυμπιακή χρονιά

Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, αναμεταδόσεις αγώνων και πολλές εκπλήξεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/07/2024

Το Lidl Kids Team Ελλάδος έζησε την εμπειρία του UEFA EURO 2024TM στο Βερολίνο

Μοναδικές στιγμές απόλαυσαν 11 παιδιά με τις οικογένειές τους στον αγώνα μεταξύ Ολλανδίας και Τούρκιας.

ΣΤΑ.ΣΥ.: Aναβάθμιση σταθμών Μετρό, νέα εικόνα και σύγχρονη ασφάλεια

Τεχνικές παρεμβάσεις στους σταθμούς του Μετρό βελτιώνουν την αισθητική και ενισχύουν την ασφάλεια, με LED φωτισμό και ανανεωμένα πλακίδια

Αστικός Περίπατος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Αναδεικνύοντας την παράκτια ζώνη με υπογραφή Χαρδαλιά

Υπεγράφη η σύμβαση της κατασκευής του αστικού περιπάτου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Το υπουργείο Τουρισμού ανακοινώνει την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εβδομάδα 15-21 Ιουλίου

Η τρίτη εβδομάδα του θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" φέρνει οκτώ ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Δήμος Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας λόγω καύσωνα

Σε 24ωρη βάση η λειτουργία των Παιδικών Χαρών και των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων.