O διαγωνισμός Decanter World Wine Awards 2024 ανέδειξε την αξία των μοσχάτων κρασιών Ε.Ο.Σ Σάμου

Τα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου, σε τυφλή οινογευστική δοκιμή κέρδισαν τις εντυπώσεις των 250 κορυφαίων κριτών του DWWA 2024 μεταξύ των οποίων ήταν Masters of Wine και Sommeliers.

Decanter World Wine Awards 2024

Τη διαχρονική αξία του μοσχάτου, εκφρασμένη στα μοναδικά κρασιά του Ε.Ο.Σ Σάμου, ανέδειξε για μια ακόμη φορά ο μεγαλύτερος και πιο αξιόπιστος διαγωνισμός οίνου παγκοσμίως, Decanter World Wine Awards 2024.

Η πολλαπλή αυτή βράβευση, με το Samos Anthemis στην κορυφή και τα Samos Doux και Samos Solera να ανεβαίνουν κι αυτά στο υψηλό βάθρο, αναδεικνύει παράλληλα τη σταθερή ποιότητα και το μοναδικό πολυδύναμο χαρακτήρα των κρασιών του Συνεταιρισμού που φέτος συμπληρώνει τα 90 χρόνια ανελλιπούς λειτουργίας του. 

Decanter World Wine Awards 2024

Το πολυβραβευμένο Samos Anthemis είναι ένα παλαιωμένο Vin de Liqueur. Ένα γλυκό κρασί πενταετούς παλαίωσης που ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια. Οι οινολάτρες το απολαμβάνουν δροσερό (στους 12-14οC) συνοδεύοντάς το με επιδόρπια και τυριά πολύ έντονης γεύσης.

Επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη χρονιά τη σπουδαία δυναμική του σαμιακού αμπελώνα, τα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου, σε τυφλή οινογευστική δοκιμή κέρδισαν τις εντυπώσεις των 250 κορυφαίων κριτών του DWWA 2024 μεταξύ των οποίων ήταν Masters of Wine και Sommeliers. Οι συμμετοχές από 50 και πλέον χώρες πλησίασαν τις 19 χιλιάδες ετικέτες, ενώ τα ελληνικά κρασιά που τιμήθηκαν με χρυσά βραβεία ήταν μόλις 14. Η ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία (95/100) του Samos Anthemis 2018 σε αυτό το διαγωνισμό παγκοσμίου κύρους, το κατατάσσει στις υψηλότερες θέσεις διάκρισης.

Decanter World Wine Awards 2024

"Αποτελεί μεγάλη τιμή για τους αμπελοκαλλιεργητές της Σάμου, οι οποίοι σε πατρογονικές πεζούλες ξερολιθιάς καλλιεργούν το εκλεκτό μικρόρωγο μοσχάτο που κουβαλά στη μικρή του ρόγα όλη τη φιλοσοφία μα και τον κόπο γενεών και γενεών, η φετινή μεγάλη "συγκομιδή" βραβείων. Αποτελεί όμως και μια δέσμευση της οινολογικής ομάδας του Συνεταιρισμού ότι θα συνεχίσουμε, αυτό το μοναδικής ποιότητας σταφύλι να το μετατρέπουμε στα καλύτερα κρασιά, άξια να τιμώνται διεθνώς", δήλωσαν οι οινολόγοι του Ε.Ο.Σ Σάμου Ευαγγελία Αργυρού, Μαρία Βουλαρίνου και Στέλλα Χατζηπαναγιώτου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Κραυγή των ωκεανών: Αποκαλύπτοντας την επίδραση των ανθρώπων στα θαλάσσια οικοσυστήματα

Το επιστημονικό σκάφος Tara βρίσκεται στην Αθήνα για ψηφιακές παραστάσεις, ωκεανογραφικά εργαστήρια, επισκέψεις και ημερίδα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/07/2024

Αλλαγές στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωράει σε αναδιαμόρφωση της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου ώστε να αναδεικνύεται το πέρας της Ιερά Οδού.

Καλοκαιρινά ραντεβού στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Το μουσείο έχει σχεδιάσει μια σειρά δημιουργικών εκπαιδευτικών δράσεων για τους μικρούς επισκέπτες.

Δωρεάν σεμινάριο ναυαγοσωστικής από τον Δήμο Αθηναίων

Ενήλικες θα εκπαιδευτούν στην αναγνώριση και την αντιμετώπιση κινδύνων στο νερό καθώς και στην παροχή βασικής ιατρικής βοήθειας σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

3 βιβλία που σηκώνουν το βλέμμα από τις εκδόσεις Κέδρος

Οι εκδόσεις Κέδρος ανανεώνουν τη βιβλιοθήκη σας, στις 9 Ιουλίου, με τρία νέα βιβλία που θα ταξιδέψουν το νου.

Την Πανσέληνο του Ελαφιού ξενυχτάμε παρέα με το ΚΠΙΣΝ

Το Full Moon Sleepover επιστρέφει ακόμα μεγαλύτερο στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Σταδίου: Πώς ξαναμπαίνει στον εμπορικό χάρτη της Αθήνας

Πεδίο δόξης και εμπορικής αναβίωσης προβλέπεται ότι θα γνωρίσει τα επόμενα χρόνια η οδός Σταδίου.