Χάρης Δούκας για τη Διπλή Ανάπλαση: "Η συστηματική προσπάθεια που κάναμε αποδίδει καρπούς"

Σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη γενικότερη αναβάθμισης της περιοχής προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Διπλή Ανάπλαση

Συνέντευξη τύπου για το θέμα της Διπλής Ανάπλασης παραχώρησαν σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές και ο αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρης Βρανόπουλος. 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, αναφερόμενος στην πορεία του έργου επισήμανε: "Το έργο αποκτά σφυγμό. Έχουμε πλήρη συναίσθηση ευθύνης και της προσπάθειας που απαιτείται στο αμέσως επόμενο διάστημα. Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Δικά μας συνεργεία προχωρούν τις προπαρασκευαστικές εργασίες καθαρισμού, κατεδαφίσεων και ο ανάδοχος εγκαθίσταται στο πεδίο, τις αμέσως επόμενες μέρες. Και το λέω αυτό με πολύ μεγάλη χαρά και ευθύνη, απέναντι στους πολίτες της Αθήνας και τους φίλους του Παναθηναϊκού. Συνεπώς μπορούμε να πούμε ότι η συστηματική προσπάθεια που κάναμε, να παρέμβουμε σε όλα αυτά τα ανοιχτά μέτωπα που παραλάβαμε και να τα βάλουμε σε σειρά ένα -ένα, αποδίδει καρπούς".

Διπλή Ανάπλαση

Όσον αφορά τη σύμβαση με την οποία η ανάδοχος κοινοπραξία μπαίνει στο έργο, ο Χάρης Δούκας ξεκαθάρισε: "Υπογράφεται άμεσα. Το αντικείμενο της σύμβασης δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τις χωματουργικές εργασίες για την απομάκρυνση πάσης φύσεων υλικών από το χώρο του γηπέδου. Πρόκειται στην πραγματικότητα για μια σύμβαση που είναι συμπληρωματική στην κύρια σύμβαση των 123 εκατομμυρίων ευρώ του γηπέδου, είναι συμπληρωματική και είναι περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ, για την ακρίβεια 6.863.000 ευρώ. Αυτή η χρηματοδότηση υπογράφτηκε πριν λίγες μέρες από τον αναπληρωτή υπουργό Εθν. Οικονομίας και Οικονομικών, τον Νίκο Παπαθανάση, τον οποίο ευχαριστώ. Πριν λίγες μέρες πέρασε από τη δημοτική επιτροπή, σε λίγη ώρα από τώρα περνάει και από Δημοτικό συμβούλιο, χάρη σε αυτή την απόφαση μπαίνουν άμεσα και οι υπογραφές, σε λίγες μέρες οι μπουλντόζες και τα φορτηγά του αναδόχου πιάνουν δουλειά στο έργο. Σημειώνω ότι ήδη οι δικές μας μπουλντόζες υπάρχουν στο πεδίο και κάνουν μια σειρά από κρίσιμες προπαρασκευαστικές δράσεις. Και βεβαίως, στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ζητήσω να υπογραφεί γρήγορα η κύρια χρηματοδότηση του νέου γηπέδου που προέρχεται από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και είμαι σίγουρος ότι ο κ. Υπουργός κ. Σκυλακάκης, θα πάρει τη σκυτάλη των υπογραφών από τον κ. Παπαθανάση και έτσι θα προχωρήσουμε χωρίς να χάσουμε καθόλου χρόνο".  

Αναφορικά με την άδεια του νέου Γηπέδου, ο Δήμαρχος Αθηναίων τόνισε: "Βρισκόμαστε στη φάση της λήψης της προέγκρισης για την άδεια, προχωράμε και στις κατεδαφίσεις. Νομίζω ότι θα μπορέσουμε, πριν το καλοκαίρι, να έχουμε και την κανονική έγκριση της άδειας για να προχωρήσει και η θεμελίωση του γηπέδου". 

Διπλή Ανάπλαση

Για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, ο Χάρης Δούκας υπογράμμισε: "Οι πρόδρομες εργασίες στον Ερασιτέχνη, έχουν ολοκληρωθεί. Οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη γίνονται με χρηματοδότηση και μέριμνα της κοινοπραξίας των Τραπεζών, είναι δηλαδή ιδιωτικό έργο, το οποίο μπορεί να τρέξει πιο γρήγορα. Ο Δήμος όμως - παρόλο που είναι ιδιωτικό έργο - παρακολουθεί ανελλιπώς αυτήν τη διαδικασία - και σε όποιο πρόβλημα προκύψει, θα είναι και είναι συνέχεια αρωγός".

Διαβάστε Επίσης

Ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη γενικότερη αναβάθμισης της περιοχής προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών σημειώνοντας: "Μιλάμε για 215 στρέμματα, πρασίνου, περίπου μιάμιση φορά ο Εθνικός Κήπος ή περίπου όσο το Πεδίον του  Άρεως. Αναμορφώνεται η Ιερά Οδός, η οποία πλέον θα έχει πολύ μεγαλύτερο  πλάτος για φύτευση και κίνηση πεζών αλλά και ποδηλατόδρομο. Βόλτα δηλαδή με το ποδήλατο στον Ελαιώνα, Θέλουμε να είναι μια νέα συνήθεια που ετοιμάζουμε για τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης".

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, έκανε λόγο για σημαντικές εξελίξεις στο θέμα της Διπλής Ανάπλασης: "Με δύο λέξεις επιτέλους ξεκινάμε, για την ακρίβεια ξεκινήσαμε. Το τεράστιο αυτό έργο ζωής για τον Παναθηναϊκό και ανάσας για την πόλη της Αθήνας προχωράει στο επόμενο βήμα της υλοποίησης. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήμασταν σε συνεχείς συζητήσεις και συναντήσεις εργασίας τόσο με το Δήμο Αθηναίων και τον Δήμαρχο προσωπικά, όσο και με τους υπόλοιπους, εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου σήμερα να είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ουσιαστική έναρξη των εργασιών".

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου για τη "Διπλή Ανάπλαση"

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Kαλοκαιρινές επισκέψεις και ηλιακή παρατήρηση στο Αστεροσκοπείο

Οι επισκέψεις θα περιλαμβάνουν ξεναγηση στο μουσείο Γεωαστροφυσικής στον λόφο των Νυμφών και παρατήρηση του ηλίου με φορητό τηλεσκόπιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/06/2024

Το M Shop βγαίνει στον Κήπο

Το Κατάστημα του Μεγάρου μεταμορφώνεται σε Garden M Shop και μάς προτείνει επιλεγμένα καλοκαιρινά είδη.

"Piraeus Street Long Jump": Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τον Μίλτο Τεντόγλου

Στη διοργάνωση αναμένεται να δώσουν δυναμικό "παρών" σπουδαίοι αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τρίκαλα: Η Υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το Μουσείο Τσιτσάνη και το Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό

Το έργο επέτρεψε την αποκατάσταση και τη μετατροπή του κτηρίου των παλαιών Φυλακών Τρικάλων σε επισκέψιμο μνημείο και σε μουσειακό χώρο, το Κέντρο Έρευνας- Μουσείο "Βασίλη Τσιτσάνη".

Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων: Το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ελλάδα στον ξενοδοχειακό κλάδο

Το πρόγραμμα έχει επαγγελματικό προσανατολισμό και απευθύνεται σε επαγγελματίες της ξενοδοχειακής αγοράς και σε αποφοίτους πανεπιστημιακών τουριστικών τμημάτων.

O διαγωνισμός Decanter World Wine Awards 2024 ανέδειξε την αξία των μοσχάτων κρασιών Ε.Ο.Σ Σάμου

Τα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου, σε τυφλή οινογευστική δοκιμή κέρδισαν τις εντυπώσεις των 250 κορυφαίων κριτών του DWWA 2024 μεταξύ των οποίων ήταν Masters of Wine και Sommeliers.