Το EROTICArt Festival 2023 είναι εδώ για να σπάσει τα ταμπού

Ο διοργανωτής του φεστιβάλ μιλάει στο «α» για το τετραημέρο εκδηλώσεων που ετοιμάζεται στο Γκάζι, τα ταμπού στην Ελλάδα και τη σημασία της σεξουαλικής εκπαίδευσης.

Eroticart

Το Pride Month είναι αφορμή για να δώσουμε λίγο παραπάνω προσοχή στην έννοια της διαφορετικότητας (πράγμα που δε σημαίνει ότι πρέπει να αγνοούμε τέτοιου είδους ζητήματα τον υπόλοιπο χρόνο) και να ξεπεράσουμε στερεότυπα απέναντι στο σεξ και τη σεξουαλικότητα. Ήρθε λοιπόν η ώρα να ασχοληθούμε και με τη σημασία που έχει η σεξουαλικότητα στη διαμόρφωση της ταυτότητας. Πρωτοβουλίες όπως το EROTICArt Festival, που φέτος επιστρέφει δυναμικά μετά από τρία χρόνια απουσίας, στοχεύουν στην ανάδειξη του ερωτισμού και των παραπάνω ζητημάτων ενημερώνοντας παράλληλα το αθηναϊκό κοινό για τη συναίνεση, τη σεξουαλική ποικιλομορφία και την ελευθερία.

Με νέα έδρα το Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι, το EROTICArt Festival 2023 έρχεται φέτος στις 9, 10, 11 και 12 Ιουνίου με ένα ανανεωμένο πρόγραμμα που συνδυάζει τέχνη, ψυχαγωγία και ενημέρωση. Εικαστικές εκθέσεις, μπαζάρ, strip shows, πάρτι και διεθνείς καλεσμένοι, όπως η παγκοσμίου φήμης ηθοποιός ερωτικών ταινιών Lisa Ann, έρχονται να σπάσουν τα ταμπού, πλημμυρίζοντας την Αθήνα με ερωτισμό.

Φέτος, το φεστιβάλ παρουσιάζει και μια νέα κατηγορία: τα πρώτα ελληνικά Βραβεία Ερωτικού Κινηματογράφου, που θα βραβεύσουν τις καλύτερες εγχώριες ταινίες ενηλίκων. Μιλήσαμε με τον διοργανωτή του EROTICArt, George, για τη νέα αυτή προσθήκη στη διοργάνωση, τα ταμπού στην Ελλάδα και τη σημασία της σεξουαλικής εκπαίδευσης.

Γιατί νιώσατε την ανάγκη να δημιουργήσετε τα Βραβεία Ερωτικού Κινηματογράφου; Έπαιξαν καθόλου ρόλο τα τρία χρόνια απουσίας της διοργάνωσης;
Η ιδέα ήρθε από την Little Caprice Marcello Bravo, ώστε να στείλουμε κάποιους στα AVN Awards. Πρόκειται για τα Όσκαρ της βιομηχανίας ταινιών ενηλίκων. Η Ελλάδα είχε ήδη κάποιες σημαντικές συμμετοχές τα τελευταία χρόνια, αποφασίσαμε όμως να το επισημοποιήσουμε ως διαδικασία. Το κοινό ενθουσιάστηκε – αυτό φάνηκε από τις συμμετοχές στη ψηφοφορία - κι έτσι θα έχετε την δυνατότητα να ζήσετε την εμπειρία της απονομής την Κυριακή 11 Ιουνίου στο Mezzo Club Athens (Πλ. Αγίων Ασωμάτων 1 / Αθήνα)  από τις 11 μ.μ. όπου θα συγκεντρωθούν οι πιο ανατρεπτικοί καλλιτέχνες της ερωτικής βιομηχανίας για τα πρώτα EROTICArt Awards. 

EROTICArt Festival

Τι νέο φέρνει η φετινή διοργάνωση, εκτός από τα Βραβεία Ερωτικού Κινηματογράφου;
Κάθε φορά προσπαθούμε να ανανεωνόμαστε και να ακολουθούμε τις τάσεις που ορίζει η βιομηχανία του σεξ. Το κοινό θα βρει την ίδια εξωστρέφεια και αποδοχή με την τελευταία φορά που επισκέφθηκε το φεστιβάλ, θα το βρει όμως ακόμα πιο επίκαιρο. Μία από τις βασικές αλλαγές φέτος είναι η τοποθεσία. Το ραντεβού μας είναι στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι, ένα κεντρικό σημείο της Αθήνας. Έτσι, θέλουμε να δηλώσουμε ότι είμαστε εδώ για να σπάσουμε τα ταμπού. Φυσικά η Lisa Ann είναι η νούμερο ένα καλεσμένη της φετινής διοργάνωσης, θα ξεχωρίσω όμως και τους Vikings of Valhalla, που έχουν ένα ιδιαίτερο κόνσεπτ που παραπέμπει στο όνομά τους. Δε θα κάνω spoiler όμως, θα πρέπει να έρθετε να δείτε το σόου τους από κοντά. 

Πιστεύετε ότι στην Ελλάδα τα ταμπού είναι πιο συχνό φαινόμενο σε σύγκριση με άλλες χώρες; Αν ναι, γιατί;
Στην Ελλάδα δυστυχώς είμαστε πιο υποκριτές σε σχέση με άλλες χώρες. Όσο αναφορά τα ταμπού είμαστε μάλλον κοντά στο μέσο όρο της Ευρώπης, με τάσεις βελτίωσης. Το φετινό μας σύνθημα είναι "σπάσε τα ταμπού". Καιρός λοιπόν να μιλήσουμε ανοιχτά για τον ελέφαντα στο δωμάτιο. 

Τι θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξει στον τομέα της εκπαίδευσης όσον αφορά τη σεξουαλική αγωγή, έτσι ώστε να αποφύγουμε στο μέλλον αντιδράσεις ανάλογες αυτών που προκάλεσε η προβολή του μικρού μήκους "Αγόρια στο ντους" σε μαθητές δημοτικού;
Είναι όχι απλώς αποκαρδιωτικό αλλά και επικίνδυνο το να μην υπάρχει μάθημα σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία. Η βιομηχανία πορνό έχει αναλάβει αυτό τον ρόλο, αλλά όχι πάντα με τους όρους που θα έπρεπε. Δε θα έπρεπε να είναι ο ρόλος της αυτός και αρκετοί πορνοστάρ απ’ όλον τον κόσμο το επισημαίνουν. Σίγουρα πρέπει να απευθυνθούμε σε ειδικούς. Στην Ελλάδα για παράδειγμα, έχουμε σημαντικούς επιστήμονες, από τους οποίους θα μπορούσαμε να ζητήσουμε βοήθεια για αυτό το σοβαρό ζήτημα. 

Τι σκεπτικό ακολουθεί η εικαστική έκθεση; Πώς προσεγγίζουν τον ερωτισμό οι καλλιτέχνες;
Δίνουμε βήμα σε μικρούς και όχι μόνο καλλιτέχνες να εκθέσουν τα έργα τους σε ένα ευρύ μεγάλο κοινό. Έχει ενδιαφέρον ότι ο καθένας προσεγγίζει τον ερωτισμό διαφορετικά. Όπως θα προσέγγιζαν άλλωστε διαφορετικά και διαφορετικοί καλλιτέχνες οποιοδήποτε άλλο θέμα. 

Eroticart

Πόσο πρόθυμο είναι πράγματι το ελληνικό κοινό να αποδεχτεί και να κατανοήσει όρους όπως η συναίνεση, ο ερωτισμός και η σεξουαλική ποικιλομορφία;
Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, μια άλλη προσέγγιση της βιομηχανίας, η έμφαση στην εκπαίδευση και η ελεύθερη έκφραση καλλιτεχνών, είναι αναγκαία. Μία από τις ημέρες του EROTICArt Festival συμπίπτει με το Athens Pride. Στηρίζουμε την παρέλαση υπερηφάνειας και καλούμε το πολύχρωμο κοινό της Αθήνας να κάνει μία στάση και από το πιο ερωτικό φεστιβάλ της πόλης. Οι διεκδικήσεις μας άλλωστε πολλές φορές είναι απολύτως ταυτισμένες. 

Το σεξ προφανώς πουλάει, αλλά τι είναι αυτό που καθιστά το EROTICArt τόσο δημοφιλές στην αθηναϊκή σκηνή; 
Ότι δεν ντρεπόμαστε γι’ αυτό.

Περισσότερες πληροφορίες

Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ

Πειραιώς και Ερμού, Γκάζι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το Ινστιτούτο Γκαίτε οργανώνει εργαστήρι diy αφιερωμένο στην κηπουρική

Πρόκειται για ένα εργαστήριο με πολλές ιδέες για όλα αυτά που μπορούμε να φυτέψουμε στο μπαλκόνι μας, τρόπους για να φτιάξουμε τον δικό μας μικρό βοτανόκηπο και ιδέες για δημιουργία φυσικού λιπάσματος για τα φυτά μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2023

Athens Wine & Art Festival: Tο μεγαλύτερο φεστιβάλ κρασιού και τέχνης στην Ελλάδα επιστρέφει

Το φεστιβάλ επιστρέφει με ακόμη περισσότερα οινοποιεία και μια έκθεση τέχνης από τη σπάνια συλλογή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.

Παγκόσμια διάκριση για την αεροπορική εταιρεία KLM

Βραβεύτηκε με το βραβείο "World Class", που αντικατοπτρίζει την εξυπηρέτηση, τις εμπειρίες των επιβατών, τις επιδόσεις σε θέματα ασφάλειας και βιωσιμότητας.

Οκτώβριος στη Βαμβακού Λακωνίας: Φθινοπωρινές εκδηλώσεις με τη στήριξη του ΙΣΝ

Ήθη, έθιμα και ιστορία, καρυδένιο πικ-νικ, μουσική και ατέλειωτο παιχνίδι για όλους στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Το Reverb Festival φωτίζει την εναλλακτική σκηνή της Αθήνας

Νέα events από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, "Ταινίες στα Τουρκοβούνια" και ό,τι μπορείς να δεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 23 έως 29/9.

6 tips για τη φροντίδα των μαλλιών μετά το καλοκαίρι

Έχοντας επανέλθει για τα καλά σε φθινοπωρινούς ρυθμούς, ακολουθούν οι απαραίτητες συμβουλές για να κάνουμε pampering στις ξηρές και αφυδατωμένες άκρες, αλλά και να τονώσουμε το θαμπό χρώμα των μαλλιών.