"Ημέρες Θάλασσας" για ένατη χρονιά στον Πειραιά

100+ ξεχωριστές εκδηλώσεις με επίκεντρο τη θάλασσα, την ιστορία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό της πόλης.

Ημέρες Θάλασσας

Οι "Ημέρες Θάλασσας" η μεγάλη γιορτή-θεσμός για τον Πειραιά επιστρέφει για ένατη συνεχόμενη χρονιά με ένα πλούσιο, πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, με περισσότερες από 100 δωρεάν εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά του Πειραιά. Από τις 24 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου ο Πειραιάς με επίκεντρο τη θάλασσα, την ιστορία, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία, την παράδοση και τον αθλητισμό, προσφέρει επί 12 ημέρες μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Οι Πειραιώτες και οι επισκέπτες της Αθήνας θα παρακολουθήσουν ξεχωριστές συναυλίες από δημοφιλείς καλλιτέχνες, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, ξεναγήσεις, ημερίδες, συνέδρια και άλλες εκπαιδευτικές και αθλητικές δράσεις, με τη συμμετοχή και την υποστήριξη φορέων, εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων.

Η τελετή έναρξης των "Ημερών Θάλασσας 2023" θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου με μια μεγάλη συναυλία και μια βραδιά αφιερωμένη σε έναν σημαντικό Πειραιώτη στιχουργό των μεγάλων επιτυχιών Ηλία Φιλίππου. H Λένα Ζευγαρά, o Πέτρος Ιακωβίδης, ο Πέτρος Ίμβριος, ο Νίκος Κουρκούλης, ο Νίκος Μακρόπουλος, ο Κυριάκος Παπαδοπούλος, κ.α. θα τιμήσουν με την παρουσία τους την μεγάλη συναυλία της τελετής έναρξης των "Ημερών Θάλασσας 2023".

Επιπλέον η πόλη μας υποδέχεται το "Piraeus Street Long Jump" ένα αθλητικό γεγονός με special guest τον Μίλτο Τεντόγλου. Ο Δήμος Πειραιά πρόκειται να φιλοξενήσει κορυφαίους αθλητές στον χώρο του άλματος εις μήκος.

Ημέρες Θάλασσας 2023

Την Τετάρτη 10 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά η παρουσίαση του προγράμματος των "Ημερών Θάλασσας 2023" σε Συνέντευξη Τύπου του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, της Αντιδημάρχου Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κυρίας Ανδριάνας Ζαρακέλη, του Προέδρου του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκη, του Προέδρου της ΔΗ.ΡΑ.Π. κ. Αλέξανδρου Τζεφεράκου, του Προέδρου της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννη Βοϊδονικόλα και του Συμβούλου του Δημάρχου σε θέματα αθλητισμού κ. Νίκου Γέμελου.

Oι "Ημέρες Θάλασσας" διοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά και το Destination Piraeus, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ στο πλαίσιο του E.M.D. και σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά  "Κανάλι 1- 90,4FM", τον Ο.Π.Α.Ν., την ΚΟ.Δ.Ε.Π και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου Πειραιά "Πειραιάς Συν".

Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα θα βρείτε εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Όσα δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ανακύκλωσε την παλιά συσκευή θέρμανσης και στήριξε την δεντροφύτευση σε Αττική και Εύβοια

Στο πλαίσιο της καμπάνιας "my glorious green moments", δίνεται η δυνατότητα στους ενήλικες καταναλωτές να ανακυκλώσουν την παλιά τους συσκευή θέρμανσης σε επιλεγμένα σημεία.

Η Ολυμπιακή Φλόγα φωτίζει το ΚΠΙΣΝ

Η τελευταία τελετή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας "Παρίσι 2024" θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Το ιστορικό ιστιοφόρο Belem θα παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θα φιλοξενήσει τη διάλεξη του καπετάνιου του Belem, Aymeric Gibet.

Χάρης Δούκας: "‘Όποιοι έχουν πολύ μεγάλα έσοδα από τον τουρισμό πρέπει να συνεισφέρουν περισσότερα στην πόλη"

Ο Δήμαρχος της Αθήνας μίλησε, στην Ανδριάνα Παρασκευοπούλου, Δημοσιογράφο-Παρουσιάστρια της ΕΡΤ, για τις θετικές και αρνητικές προοπτικές που ανοίγονται για την πόλη της Αθήνας τα επόμενα χρόνια, με φόντο την αυξημένη τουριστική δραστηριότητα και την ανάγκη για περισσότερο πράσινο.

Πασχαλινές προτάσεις δώρων στο Μουσείο Ακρόπολης

Φέτος το Πάσχα γιορτάστε με ξεχωριστά δώρα εμπνευσμένα από τις πλούσιες συλλογές του Μουσείου.