Τι θα δούμε τον Μάιο στην Τεχνόπολη

Έκθεση φωτογραφίας, ξεναγήσεις στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, φεστιβάλ comics, βραδιές Hip Hop και καλεσμένοι έκπληξη είναι μερικά απ' όσα περιλαμβάνει το πλούσιο πρόγραμμα.

22nd Athens Jazz © Vangelis Patsialos

Η Τεχνόπολη έχει ετοιμάσει για τον Μάιο μια σειρά από εκδηλώσεις και δραστηριότητες για όλους. Έκθεση φωτογραφίας, ξεναγήσεις στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, φεστιβάλ comics, βραδιές jazz και Hip Hop και ένα Dinner in the sky είναι μια γεύση από το πλούσιο πρόγραμμα. 

5/5 | Sustainable Future: Prospects and Challenges of the Energy Sector

Κατανόηση των προοπτικών και των προκλήσεων του ενεργειακού τομέα μέσα από παρεμβάσεις ακαδημαϊκών, εκπροσώπων των θεσμών της αγοράς. Οι θεματικές που θα αναπτυχθούν στοχεύουν στην ανάδειξη του οικονομικού σκέλους της αγοράς ενέργειας, του νομικού ρυθμιστικού πλαισίου και των ευκαιριών του πράσινου μετασχηματισμού.
Διοργάνωση Get Involved σε συνεργασία με το Just In Case | Είσοδος Ελεύθερη

6-8/5 | Bio Festival

Το 3ο Bio Festival έρχεται με 100 εκθέτες και πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις γύρω από το healthy lifestyle και το eco-living! Το Bio Festival 2023, με ακόμα πιο πλούσιες στοχευμένες εκδηλώσεις, θα αποτελέσει την μεγαλύτερη γιορτή στην πόλη, όπου θα κυριαρχήσει το πάθος για τα βιολογικά και φυσικά προϊόντα και η αγάπη για το περιβάλλον και θα γίνει συνώνυμο του σύγχρονου healthy και eco lifestyle.
Είσοδος Ελεύθερη

Bio festival

6-8/5 | To ΒΜΦ συμμετέχει στο Bio Festival με εκπαιδευτικές δράσεις για όλη την οικογένεια

Μέσα από δύο ξεχωριστά εικαστικά εργαστήρια και ένα "δροσερό' κυνήγι θησαυρού, από τo Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης, οι μικροί μας φίλοι θα έρθουν σε επαφή με τον κόσμο της τέχνης και της καλής διατροφής, θα ανακαλύψουν τη σημασία του νερού λύνοντας μοναδικά μυστήρια μέσα στο πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα και θα διασκεδάσουν στη μεγαλύτερη οικολογική γιορτή πόλης!

Διαβάστε Επίσης

11, 18, 25/5 | Απογευματινές ξεναγήσεις στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 10 χρόνια Μουσείου

Η ομάδα του ΒΜΦ προσκαλεί το ενήλικο κοινό να ανακαλύψει εκ νέου το Μουσείο μέσα από οργανωμένες απογευματινές ξεναγήσεις με ελεύθερη συμμετοχή. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν, πίνοντας ένα early drink, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου φωταερίου, θα έρθουν σε επαφή με τις μυρωδιές του, θα ακούσουν τις ιστορίες των εργαζομένων μέσα από ηχητικά τεκμήρια και θα αγγίξουν τα μηχανήματα που παραμένουν ακέραια στον χώρο. Στις 18 Μαΐου, γιορτάζοντας και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θέμα: Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής, οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν μετά το τέλος της ξενάγησης ένα μοναδικό DJ set μέσα στα βιομηχανικά κτίρια.

Απογευματινές ξεναγήσεις στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

12-14/5 | Comicdom CON Athens 2023

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ comics της Αθήνας! 170 δημιουργοί comics και εικονογράφοι, διεθνείς και ελληνικές εκθέσεις comics και εικονογράφησης, καταστήματα και εκδοτικές, προβολές animation, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, sketch events, διαγωνισμός cosplay, απονομή Ελληνικών Βραβείων Κόμικς, ομιλίες και panels, συνθέτουν το πρόγραμμα της μεγάλης γιορτής των comics.
Είσοδος Ελεύθερη

13/5 | Cities For Cycling | Βόλτα στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου με ποδήλατα

Ψυχαγωγία και άσκηση σε μια έξοδο, συνδυάζοντας τέχνη και ποδήλατο! Διαδρομές "φιλικές" στο ποδήλατο, με εξαιρετικά χαλαρό ρυθμό. To Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου μας υποδέχεται για μια σύντομη ξενάγηση στους bike friendly χώρους του.
Σημείο Εκκίνησης: Πλατεία Κοτζιά | Συμμετοχή: Δωρεάν

Μια βόλτα στο μουσείο με… σακίδιο

14/5 | Μια βόλτα στο μουσείο με… σακίδιο

Μέσα από μια πρωτότυπη ξενάγηση με "ξεναγό" το διαδραστικό κίτρινο σακίδιο, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου προσκαλεί τα παιδιά 4-11 ετών με τις οικογένειές τους να ανακαλύψουν καθημερινά (ώρες λειτουργίας μουσείου) ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Αθήνας με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο! Την Κυριακή 14 Μαΐου, 12-2 μ.μ., οι άνθρωποι του μουσείου θα βρίσκονται στον χώρο να διευκολύνουν στη χρήση του σακιδίου και να παρέχουν στο κοινό ιστορικές πληροφορίες για το εργοστάσιο φωταερίου.

14/5 | "Μικροί κηπουροί με πινέλα" | Υπαίθριο εικαστικό εργαστήρι από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου για παιδιά 3-9 ετών.

Τα παιδιά παίρνουν τα πινέλα τους και ζωγραφίζουν μικρές κεραμικές γλάστρες. Στη συνέχεια, γίνονται "μικροί κηπουροί" και μεταφυτεύουν στα γλαστράκια τους πολύχρωμα λουλούδια, μαθαίνοντας να είναι υπεύθυνοι για τη φροντίδα τους.

Μικροί κηπουροί με πινέλα

19/5 | Beat The Barriers Festival

Οι Cool Crips παρουσιάζουν στο πλαίσιο του Athens City Festival το 1ο Προσβάσιμο Hip Hop Festival που θα ελαχιστοποιεί τα εμπόδια! Με τη συμμετοχή των SASKE, ΚΑΤΟΧΟΣ, EXPE και όχι μόνο. 
Είσοδος Ελεύθερη

19-20/5 | ThinkBiz Academy: Το Μέλλον της Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Το πιο εξωστρεφές εγχείρημα του ThinkBiz, αποτελεί ένα ιδιαίτερο event επιχειρηματικότητας από νέους για νέους, προσφέροντας ένα διήμερο γεμάτο γνώση και εμπειρία σε κάθε παρευρισκόμενο. Σκοπός του, η ένταξη των νέων στον επιχειρηματικό κόσμο μέσω ομιλιών και workshops από καταξιωμένους startuppers, ομιλητές και trainers, σε συνδυασμό με πληθώρα διαδραστικών happenings, όλα με στόχο να προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία 360 μοιρών στο συμμετέχοντα.

Vassilikos

20/5 | Vassilikos "The Grand Duet": Η συναυλία-πάρτι για τα "10 χρόνια ΒΜΦ"

Τα 10 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στον πολιτιστικό χάρτη της πόλης συμπληρώνει φέτος το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το γιορτάζει με μια σειρά επετειακών εκδηλώσεων. Στο μεγάλο μουσικό πάρτι γενεθλίων του μουσείου ο Vassilikos έρχεται για μια ξεχωριστή συναυλία στην οποία θα παρουσιάσει το project "The Grand Duet" που μοιράζεται με τον Γιώργο Τριανταφύλλου.
Είσοδος Ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

22-29/5 | 22nd Athens Jazz

Ο μακροβιότερος μουσικός θεσμός της πόλης μας δίνει για 22η χρονιά την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά όλες τις τάσεις της τζαζ παγκοσμίως μέσα από 21 συναυλίες καταξιωμένων καλλιτεχνών και ανερχόμενων σχημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθιστώντας το φεστιβάλ ένα από τα πιο πολυσυλλεκτικά των τελευταίων χρόνων.
Είσοδος Ελεύθερη

Έκθεση Φωτογραφίας METApolis

22-28/5 | Έκθεση Φωτογραφίας METApolis "Changing Lanes"

131 φωτογράφοι μελετούν μέσα από τον φακό τους, τις έννοιες της Φωτογραφίας δρόμου, της σκηνοθετημένης φωτογραφίας, του αστικού τοπίου, του Urban. Στην έκθεση αυτή πρωταγωνιστεί η πόλη-μετάπολη, πέρα από αυστηρούς αρχιτεκτονικούς, κοινωνιολογικούς, ιστορικούς, υλικούς και καλλιτεχνικούς κανόνες και περιορισμούς που καταπιέζουν την προσωπική οπτική και παγιδεύουν το "κλικ".
H έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Athens Jazz | Είσοδος Ελεύθερη

The Meet Market

22-18/5 | The Meet Market

Mία νομαδική αγορά καινοτομίας και δημιουργικότητας. Ρούχα, κοσμήματα, αξεσουάρ, προϊόντα περιποίησης & ευεξίας, τέχνης & διακόσμησης, είδη για το παιδί, νόστιμες λιχουδιές, συλλεκτικά vintage αντικείμενα, street food, διαδραστικά παιχνίδια, DJ sets & θετικά vibes σε μια γιορτή του τοπικού επιχειρηματικού πνεύματος. Η αγαπημένη αγορά της πόλης, συναντά το 22ο Athens Jazz και κλείνουν το μάτι στο καλοκαίρι στήνοντας τη μεγαλύτερη γιορτή του χρόνου.
Είσοδος Ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

22-28/5 | "10 χρόνια ΒΜΦ": Athens Jazz edition!

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου γιορτάζει φέτος τα 10 του χρόνια και, στο πλαίσιο του Athens Jazz, οι μουσειακοί χώροι του θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό από τις 6-8 μ.μ..Την Παρασκευή 26 Μαΐου οι άνθρωποι του Μουσείου θα βρίσκονται στους χώρους του Μουσείου, διευκολύνοντας το κοινό να ανακαλύψει την ιστορία και τη λειτουργία του εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας.
Είσοδος ελεύθερη

Vinyl market

26-28/5 | Vinyl Market

Το φεστιβάλ βινυλίου συναντά το 22ο Athens Jazz. Το μεγάλο event της πόλης επιστρέφει και πάλι ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με νέες συλλογές δίσκων, συλλεκτικά κομμάτια, φρέσκες, νέες κυκλοφορίες, αλλά και με πολλά άλλα μουσικά εκθέματα.
Είσοδος Ελεύθερη

27/5 | Έκθεση Ακουστικών

Το περιοδικό Hxos+ παρουσιάζει τους μεγαλύτερους κατασκευαστές του κόσμου με ακουστικά διαφόρων τύπων, κατηγοριών τιμής, τεχνολογιών και σχεδίασης. Από ασύρματα και noise canceling, για μέσα και για έξω από το σπίτι, μέχρι high-end και audiophile μοντέλα. 
Είσοδος Ελεύθερη

Στην αυλή του εργοστασίου

28/5 | Στην αυλή του εργοστασίου

Εικαστικό εργαστήριο από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου για οικογένειες με παιδιά από 3-9 ετών. Τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά, έρχονται σε επαφή με την τέχνη πέρα από το πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος και πειραματίζονται με μικτές τεχνικές και νέους τρόπους έκφρασης. 

Ιστορίες από το Γκαζοχώρι

28/5 | Ιστορίες από το Γκαζοχώρι

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου διοργανώνει τους Βιομηχανικούς Περιπάτους στην πόλη της Αθήνας. Ενήλικες και οικογένειες με παιδιά από 12 ετών, μαζί με τον επίκουρο καθηγητή ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Γιάννη Στογιαννίδη, γνωρίζουν το Γκαζοχώρι, την ιστορία και τα ιδιαίτερα δημογραφικά χαρακτηριστικά της γειτονιάς γύρω από το εργοστάσιο φωταερίου.

Athens Music Week

29/5 – 1/6 | Athens Music Week

Για 5η συνεχόμενη χρονιά επιστρέφει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και παρουσιάζει, από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, πάνελ, παρουσιάσεις, ομιλίες, ανοιχτές roundtable συζητήσεις, εκπαιδευτικά workshops, showcase συναυλίες στην καρδιά της πόλης, dj sets, networking events, speed meetings και άλλα open-air happenings. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με ένα άκρως φεστιβαλικό live στην Κεντρική Σκηνή της Τεχνόπολης με ένα line-up έκπληξη!

Dinner in the sky

Έως 18/9 | Dinner in the sky

Το Dinner in the Sky Athens επιστρέφει δυναμικά στον ουρανό της πόλης. Φέτος με ανανεωμένο μενού και ακόμα περισσότερη διάθεση σας υπόσχεται ξεχωριστές πτήσεις κατά το πολύχρωμο ηλιοβασίλεμα ή πάνω από τα φώτα του αστικού τοπίου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Δωρεάν προγράμματα κολύμβησης ειδικής φυσικής αγωγής για παιδιά και ενήλικες με αναπηρία

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων και πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/05/2024

The Meet Market #JazzEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Ήρθε και πάλι αυτή η περίοδος του χρόνου!

Το Meet Market #JazzEdition έρχεται φορτσάτο και γιορτάζει το 23ο Athens Jazz Festival στην Τεχνόπολη.

ΥΠΠΟ: Δρομολογούνται έργα προστασίας και αποκατάστασης του Κάστρου της Μεθώνης

Τα έργα περιλαμβάνουν την οχυρωμένη Ακρόπολη, τη διαδρομή πρόσβασης, τους προμαχώνες, το περιτείχισμα και τις πύλες του Κάστρου.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ιρλανδικό ξεφάντωμα στο Άλσος Περιστερίου

Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην Ιρλανδία, διαφορετικοί κόσμοι που ενώνονται στο ΚΠΙΣΝ και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 18 έως 24/5.

Η Monumenta "καταγράφει τα κτίρια του Πειραιά"

Το πρόγραμμα στοχεύει στην καταγραφή των κτιρίων που χτίστηκαν στον Πειραιά κατά την περίοδο 1834-1940 και διατηρούνται.

Με 59 πρωτότυπες εκδηλώσεις συνεχίζεται το This is Athens City Festival 2024

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

Έργα αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου του Λόγγου στην Έδεσσα

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να αναβαθμιστεί το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της Έδεσσας, ως προορισμού που συνδυάζει πλούσιο μνημειακό απόθεμα όλων των περιόδων, αλλά και απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον