Ευγένιος Μιχαήλ Αντωνιάδης: Ο Έλληνας αστρονόμος που αποκωδικοποίησε τον πλανήτη Άρη

Ο William Sheehan θα επιχειρήσει να παρουσιάσει βιογραφικά στοιχεία του Μιχαήλ Αντωνιάδη, κυρίως σχετικά με τις πρώιμες ρίζες του ως Έλληνα πολίτη της Κωνσταντινούπολης.

τηλεσκόπιο Δωρίδης

Μια ομιλία του διακεκριμένου μελετητή της ιστορίας του πλανήτη Άρη και πολυγραφότατου συγγραφέα βιβλίων Αστρονομίας William Sheehan από την Αριζόνα των ΗΠΑ, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, το Σάββατο 6 Μαΐου, στις 8 μ.μ. κάτω από τον θόλο του τηλεσκοπίου Δωρίδη.

Ευγένιος Μιχαήλ Αντωνιάδης

Ο ομιλητής θα παρουσιάσει τη συμβολή του Ευγένιου Αντωνιάδη (870 – 1944), ενός από τους μεγαλύτερους ερασιτέχνες αστρονόμους όλων των εποχών, στη μελέτη του πλανήτη Άρη. Το όνομα Ευγένιος Αντωνιάδης έχει δωθεί σε κρατήρα της Σελήνης, καθώς και του Άρη, από την Διεθνή Αστρονομική Ένωση (International Astronomical Union) προς τιμή του σπουδαίου αστρονόμου.

Ευγένιος Μιχαήλ Αντωνιάδης

Ο Ευγένιος Μιχαήλ Αντωνιάδης υπήρξε επίσης ένας εξαιρετικά προικισμένος καλλιτέχνης δημιουργώντας ένα μνημειώδες έργο για την αρχιτεκτονική της Αγίας Σοφίας: εξέδωσε την αρχιτεκτονική της μελέτη το 1909. Έφτιαξε επίσης πολλά όμορφα σχέδια των πλανητών.  Προς το τέλος της ζωής του, κατέστρεψε σχεδόν όλα τα προσωπικά του έγγραφα (καθώς και έργα τέχνης που είχε στην κατοχή του), δυσκολεύοντας τους μεταγενέστερους στην εύρεση κατάλληλου υλικού για την βιογραφία του. Ωστόσο, μέσα από ενδελεχή ιστορική έρευνα, έχει βρεθεί σημαντικός όγκος υλικού. Στην παρουσίαση αυτή ο ομιλητής θα επιχειρήσει να παρουσιάσει βιογραφικά στοιχεία του Μιχαήλ Αντωνιάδη, κυρίως σχετικά με τις πρώιμες ρίζες του ως Έλληνα πολίτη της Κωνσταντινούπολης. 

Κράτηση θέσεων στα 210 3490160 και 210 3490036 | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μετράμε αντίστροφα για το Run Bike Care 2023

Η φιλανθρωπική δράση έκανε την επίσημη παρουσίασή της με τη συνέντευξη Τύπου στο πολυτελές ξενοδοχείο και "Partner" της διοργάνωσης "NJV Athens Plaza".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2023

Πώς γίνεται ακόμη καλύτερος ο ελληνικός καφές

Η επανάσταση στο πεδίο του παραδοσιακού ελληνικού καφέ είναι εδώ, διατηρώντας την απόλαυση και τικάροντας όλα τα κουτάκια των καθημερινών αναγκών.

Athens Fashion Week: Η 32η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας έρχεται με ανανεωμένη καλοκαιρινή διάθεση

Ο μακροβιότερος θεσμός του κλάδου της μόδας στην Ελλάδα επιστρέφει και μας υπόσχεται 5 μέρες γεμάτες δημιουργικότητα, λάμψη και πολλές εκπλήξεις.

Επτά αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί για τις νέες πλατείες Κολωνακίου, Εξαρχείων και Κυψέλης και 4 ακόμη νέους σταθμούς του μετρό

Προκηρύχθηκαν επτά ανοιχτοί αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί ιδεών, με αφορμή τα έργα της νέας Γραμμής 4 του μετρό.

Στα νέα Ben & Jerry's είναι αδύνατο να αντισταθείς

Οι καινούριες γεύσεις του ακαταμάχητου παγωτού έρχονται πάνω στην ώρα για το καλοκαίρι.

Η Ιωάννα Δρέττα αναλαμβάνει υπηρεσιακή Υπουργός Τουρισμού

Ανέλαβε τα καθήκοντά της η υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού.

Nea Smyrni Night Run: Τρέχουμε στον 1ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου Νέας Σμύρνης

Στο αγώνα θα διεξαχθούν διαδρομές 10 χλμ και 5χλμ., επί της Ελευθερίου Βενιζέλου στα όρια του Δήμου Νέας Σμύρνης, ενώ στο τέλος του αγώνα θα ακολουθήσει συναυλία με τον Σταμάτη Κραουνάκη.