Ευγένιος Μιχαήλ Αντωνιάδης: Ο Έλληνας αστρονόμος που αποκωδικοποίησε τον πλανήτη Άρη

Ο William Sheehan θα επιχειρήσει να παρουσιάσει βιογραφικά στοιχεία του Μιχαήλ Αντωνιάδη, κυρίως σχετικά με τις πρώιμες ρίζες του ως Έλληνα πολίτη της Κωνσταντινούπολης.

τηλεσκόπιο Δωρίδης

Μια ομιλία του διακεκριμένου μελετητή της ιστορίας του πλανήτη Άρη και πολυγραφότατου συγγραφέα βιβλίων Αστρονομίας William Sheehan από την Αριζόνα των ΗΠΑ, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου, το Σάββατο 6 Μαΐου, στις 8 μ.μ. κάτω από τον θόλο του τηλεσκοπίου Δωρίδη.

Ευγένιος Μιχαήλ Αντωνιάδης

Ο ομιλητής θα παρουσιάσει τη συμβολή του Ευγένιου Αντωνιάδη (870 – 1944), ενός από τους μεγαλύτερους ερασιτέχνες αστρονόμους όλων των εποχών, στη μελέτη του πλανήτη Άρη. Το όνομα Ευγένιος Αντωνιάδης έχει δωθεί σε κρατήρα της Σελήνης, καθώς και του Άρη, από την Διεθνή Αστρονομική Ένωση (International Astronomical Union) προς τιμή του σπουδαίου αστρονόμου.

Ευγένιος Μιχαήλ Αντωνιάδης

Ο Ευγένιος Μιχαήλ Αντωνιάδης υπήρξε επίσης ένας εξαιρετικά προικισμένος καλλιτέχνης δημιουργώντας ένα μνημειώδες έργο για την αρχιτεκτονική της Αγίας Σοφίας: εξέδωσε την αρχιτεκτονική της μελέτη το 1909. Έφτιαξε επίσης πολλά όμορφα σχέδια των πλανητών.  Προς το τέλος της ζωής του, κατέστρεψε σχεδόν όλα τα προσωπικά του έγγραφα (καθώς και έργα τέχνης που είχε στην κατοχή του), δυσκολεύοντας τους μεταγενέστερους στην εύρεση κατάλληλου υλικού για την βιογραφία του. Ωστόσο, μέσα από ενδελεχή ιστορική έρευνα, έχει βρεθεί σημαντικός όγκος υλικού. Στην παρουσίαση αυτή ο ομιλητής θα επιχειρήσει να παρουσιάσει βιογραφικά στοιχεία του Μιχαήλ Αντωνιάδη, κυρίως σχετικά με τις πρώιμες ρίζες του ως Έλληνα πολίτη της Κωνσταντινούπολης. 

Κράτηση θέσεων στα 210 3490160 και 210 3490036 | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πασχαλινές προτάσεις δώρων στο Μουσείο Ακρόπολης

Φέτος το Πάσχα γιορτάστε με ξεχωριστά δώρα εμπνευσμένα από τις πλούσιες συλλογές του Μουσείου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

Η ιδρύτρια του The Meet Market εξηγεί πώς δημιούργησε μία από τις δημοφιλέστερες ελληνικές αγορές

Ενόψει του πασχαλινού Meet Market στην Τεχνόπολη, η εμπνεύστριά του Alison Δαμιανού, μιλά για τους στόχους και τις προκλήσεις της αγοράς που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο αγαπημένα events του ελληνικού κοινού, αλλά και όσα θα δούμε στο easter edition της αγοράς στις 27 και 28 Απριλίου.

Το Meet Market έρχεται με πασχαλινή διάθεση στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Το #EasterEdition του The Meet Market καλεί το αθηναϊκό κοινό να ανακαλύψει πάνω από 150 εκθέτες με μοναδικά προϊόντα, στηρίζοντας την εγχώρια παραγωγή.

Ιστορίες βιοεπιστήμης στο Athens Science Festival 2024

Ομιλίες, διαδραστικά workshops και εκθέματα για όλες τις ηλικίες, συνθέτουν "Ιστορίες αλλαγής" με επίκεντρο τις Επιστήμες (της) Ζωής, στο επετειακό ASF.

"Ξέρεις από ίντερνετ; 60+": Το επιτυχημένο workshop επιστρέφει με νέο κύκλο μαθημάτων στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το επιτυχημένο εργαστήριο ψηφιακής ενδυνάμωσης δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους άνω των 60 ετών να ανακαλύψουν τον ψηφιακό κόσμο και να αναπτύξουν νέες, απόλυτα χρήσιμες δεξιότητες.

Το Μέγαρο Μουσικής συμμετέχει στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Συνταγογράφησης του Υπουργείου Πολιτισμού

Στόχος του Προγράμματος είναι η προώθηση και η αξιοποίηση της πολιτιστικής δραστηριότητας ως μέσου ενδυνάμωσης και διατήρησης της ψυχικής υγείας.

Νίκος Χαρδαλιάς: "83 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για 51 έργα και δράσεις, για το μέλλον του Πειραιά μας"

Τα 51 έργα αφορούν σειρά δράσεων, με στόχο την αναβάθμιση της θέσης του Πειραιά με όρους βιωσιμότητας και με επίκεντρο την τοπική κοινωνία.