Πιλοτική δράση προώθησης της επανάχρησης προωθεί η Περιφέρεια Αττικής

Στόχος η διάθεση υλικών σε οικονομικά ευάλωτες ομάδες και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Πιλοτική δράση προώθησης της επανάχρησης προωθεί η Περιφέρεια Αττικής

Υπεγράφη την Τρίτη 2 Μαΐου 2023, στο Δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής  (ΕΔΣΝΑ), του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, για την "Πιλοτική δράση επανάχρησης και διάθεσης υλικών στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας".

Το σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Αττικής κος Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας -Νέας Χαλκηδόνας, κος Γιάννης Βούρος και o Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης και εκπρόσωπος της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ.

Πιλοτική δράση προώθησης της επανάχρησης προωθεί η Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: "Με την αξιοποίηση ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων ξεκινάμε μια πιλοτική δράση στήριξης της εργασίας ευάλωτων συμπολιτών μας".

Στην εκδήλωση υπογραφής, παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γ. Βλάχος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής Δ. Δρόσης, ο διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής Σ. Νικολαρόπουλος, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Ανακύκλωσης του ΕΔΣΝΑ Κ. Μνηματίδης, η Πρόεδρος της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας "ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ" κ. Μ. Σαρρή-Ηλιάκη, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σπ. Μπερδέσης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γ. Σαραντόπουλος, καθώς και στελέχη της Περιφέρειας, του Δήμου και της ΑμΚΕ.

Πιλοτική δράση προώθησης της επανάχρησης προωθεί η Περιφέρεια Αττικής

Σκοπός του συμφώνου είναι η συνεργασία μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών, για την υλοποίηση πιλοτικής δράσης, με στόχο την προώθηση της αποδοτικής χρήσης των πόρων μέσω της επανάχρησης, σε συνδυασμό με την κοινωνική ένταξη των ευάλωτων και ειδικών ομάδων του πληθυσμού. Επιπρόσθετα, η τεχνογνωσία και η εμπειρία από την υλοποίηση της δράσης, θα αξιοποιηθούν για την επέκτασή της, σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής. Η πιλοτική δράση έχει αναπτυχθεί κατά τα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών περιφερειών συνδυάζοντάς την ορθολογική διαχείριση των  πόρων και την κοινωνική ευαισθησία (μείωση ανεργίας, διάθεσή υλικών σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες).

Πιλοτική δράση προώθησης της επανάχρησης προωθεί η Περιφέρεια Αττικής

Η ανωτέρω δράση, περιλαμβάνει τρείς διακριτές γραμμές επανάχρησης υλικών, ρουχισμού (είδη ρούχων, προϊόντων ένδυσης), ποδηλάτων και tablet. Η επανάχρηση υλικών πέρα από τα περιβαλλοντικά οφέλη (αποσυμφόρηση του τοπικού συστήματος αποβλήτων, μείωση της επιβάρυνσης των φυσικών πόρων) έχει οικονομικά και κοινωνικά οφέλη, καθώς δημιουργεί θέσεις εργασίας και προσφέρει αγαθά σε πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Μουσικά ραντεβού με άρωμα τζαζ

Μπαζάρ βινυλίων με αφορμή το 22ο Athens Jazz, θερινό σινεμά στο "Νιάρχος" και ό,τι μπορείτε να δείτε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 27/5 έως 2/6.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
27/05/2023

450+ καλλιτέχνες στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Χανίων

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διεξαχθεί ο 6ος Φωτογραφικός Μαραθώνιος της πόλης των Χανίων που σκοπό έχει την ανάδειξη της πόλης και μέσα από τα μάτια των φωτογράφων.

Ο Γιώργος Κουμεντάκης Υπηρεσιακός Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου η τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου του ΥΠΠΟΑ.

Κρήτη: Τα Μινωικά Ανάκτορα ένας δρόμος

Με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας δρομολογείται, μεταξύ άλλων, η δημιουργία της πολιτιστικής διαδρομής που θα συνδέει τα μινωικά ανακτορικά κέντρα της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας.

Εκατοντάδες αρχαιότητες της εταιρείας Robin Symes επιστρέφουν στην Ελλάδα

351 αντικείμενα και 25 ομάδες αντικειμένων από αγάλματα, ειδώλια, γλυπτά, αγγεία, κοσμήματα, σκεύη και εξαρτήματα, που χρονολογούνται από τους νεολιθικούς έως τους πρώιμους βυζαντινούς χρόνους, ανακτήθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο.

Repair Cafe: "Επισκευάζω αντί να πετάξω" στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Ο Γιάννης και ο Roland θα μας συμβουλεύσουν πώς να κάνουμε τις ελαττωματικές συσκευές να λειτουργήσουν και πάλι.

Athens City Festival: Οι πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις της τελευταίας εβδομάδας

Το φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων ρίχνει αυλαία στις 31 Μαΐου, καλώντας μας να αποχαιρετήσουμε την άνοιξη. Αν ακόμα δεν έχετε καταφέρει να δείτε κάποια από τις εκδηλώσεις του, επιλέξαμε τις πιο ιδιαίτερες δράσεις του Athens City Festival που δεν πρέπει να χάσετε.