Πιλοτική δράση προώθησης της επανάχρησης προωθεί η Περιφέρεια Αττικής

Στόχος η διάθεση υλικών σε οικονομικά ευάλωτες ομάδες και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης.

Πιλοτική δράση προώθησης της επανάχρησης προωθεί η Περιφέρεια Αττικής

Υπεγράφη την Τρίτη 2 Μαΐου 2023, στο Δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής  (ΕΔΣΝΑ), του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, για την "Πιλοτική δράση επανάχρησης και διάθεσης υλικών στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας".

Το σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Αττικής κος Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας -Νέας Χαλκηδόνας, κος Γιάννης Βούρος και o Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης και εκπρόσωπος της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ.

Πιλοτική δράση προώθησης της επανάχρησης προωθεί η Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: "Με την αξιοποίηση ειδικών χρηματοδοτικών εργαλείων ξεκινάμε μια πιλοτική δράση στήριξης της εργασίας ευάλωτων συμπολιτών μας".

Στην εκδήλωση υπογραφής, παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γ. Βλάχος, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής Δ. Δρόσης, ο διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής Σ. Νικολαρόπουλος, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Ανακύκλωσης του ΕΔΣΝΑ Κ. Μνηματίδης, η Πρόεδρος της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας "ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ" κ. Μ. Σαρρή-Ηλιάκη, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σπ. Μπερδέσης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γ. Σαραντόπουλος, καθώς και στελέχη της Περιφέρειας, του Δήμου και της ΑμΚΕ.

Πιλοτική δράση προώθησης της επανάχρησης προωθεί η Περιφέρεια Αττικής

Σκοπός του συμφώνου είναι η συνεργασία μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών, για την υλοποίηση πιλοτικής δράσης, με στόχο την προώθηση της αποδοτικής χρήσης των πόρων μέσω της επανάχρησης, σε συνδυασμό με την κοινωνική ένταξη των ευάλωτων και ειδικών ομάδων του πληθυσμού. Επιπρόσθετα, η τεχνογνωσία και η εμπειρία από την υλοποίηση της δράσης, θα αξιοποιηθούν για την επέκτασή της, σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής. Η πιλοτική δράση έχει αναπτυχθεί κατά τα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών περιφερειών συνδυάζοντάς την ορθολογική διαχείριση των  πόρων και την κοινωνική ευαισθησία (μείωση ανεργίας, διάθεσή υλικών σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες).

Πιλοτική δράση προώθησης της επανάχρησης προωθεί η Περιφέρεια Αττικής

Η ανωτέρω δράση, περιλαμβάνει τρείς διακριτές γραμμές επανάχρησης υλικών, ρουχισμού (είδη ρούχων, προϊόντων ένδυσης), ποδηλάτων και tablet. Η επανάχρηση υλικών πέρα από τα περιβαλλοντικά οφέλη (αποσυμφόρηση του τοπικού συστήματος αποβλήτων, μείωση της επιβάρυνσης των φυσικών πόρων) έχει οικονομικά και κοινωνικά οφέλη, καθώς δημιουργεί θέσεις εργασίας και προσφέρει αγαθά σε πολίτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το Φυσικά Fysika επιστρέφει για ένα pop-up event στο "Beetroot Studio" με τη συνεργασία του "Poster Restaurant"

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το εύρος και την δυναμική του ελληνικού φυσικού κρασιού από 7 οινοποιεία και έπειτα να δοκιμάσουν bar snacks από το αγαπημένο "Poster".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/05/2024

Το "Semiramis" καλωσορίζει το καλοκαίρι με το opening της ανανεωμένης πισίνας του

Η πισίνα του Semiramis ανοίγει και πάλι, ανανεωμένη αισθητικά, αλλά και γευστικά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς για τους 7 άξονες που θα καταστήσουν την Αττική ως την πρώτη "πράσινη" Περιφέρεια της Ελλάδας

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανέπτυξε στο 9ο Συμπόσιο Ενεργειακής Μετάβασης τους στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη του λεκανοπεδίου.

Ακολουθώντας τις "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές" σε όλη την Ελλάδα

Το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει για άλλη μια χρονιά ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων με ξεναγήσεις, περιπάτους, πεζοπορίες και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

CIVINET Greece-Cyprus 2024: Μια ημερίδα για τον πολιτισμό σε ένα συνέδριο βιωσιμότητας;

Η 3η ημέρα του συνεδρίου είναι αφιερωμένη στον πολιτισμό, θέλοντας να αναδείξει την ευρύτερη σύνδεση της βιώσιμης ανάπτυξης με τον κλάδο του πολιτισμού.

Δωρεάν προγράμματα κολύμβησης ειδικής φυσικής αγωγής για παιδιά και ενήλικες με αναπηρία

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων και πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή.

The Meet Market #JazzEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Ήρθε και πάλι αυτή η περίοδος του χρόνου!

Το Meet Market #JazzEdition έρχεται φορτσάτο και γιορτάζει το 23ο Athens Jazz Festival στην Τεχνόπολη.