"Women Who Dare": Μια σημαντική Ημερίδα για την Ισότητα των Φύλων

Στις 22 Μαρτίου πραγματοποιείται η Ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece, της Madame Figaro και του WomanToc, σε συνεργασία με το ΚΕΜΕΦΙ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Γυναίκα επιχείρηση Δουλειά Γραφείο

Το Harper’s Bazaar Greece, η Madame Figaro και το WomanToc, σε συνεργασία με το ΚΕΜΕΦΙ (Κέντρο Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα), ενώνουν τις φωνές τους για να καταγράψουν τις δράσεις που πρέπει να γίνουν τώρα ώστε οι Ελληνίδες να κατακτήσουν τη θέση που δικαιούνται στην κοινωνία.

Κοινωνική αξία και ανθρώπινο δικαίωμα. Aναρίθμητοι αγώνες, συζητήσεις, μελέτες και έρευνες. Η επίτευξη της ισότητας των φύλων παραμένει ένα ζήτημα φλέγον και προς άμεση επίλυση για κάθε κοινωνία που θέλει να θεωρείται σύγχρονη, εξελιγμένη, δημοκρατική. Και μπορεί μεν να έχει σημειωθεί πρόοδος σε κάποιους τομείς, έχουμε όμως πολύ και δύσβατο δρόμο να διανύσουμε μέχρι την πρακτική επίτευξή της. Η αίσθηση ότι η νοοτροπία της κοινωνίας δεν έχει αλλάξει ριζικά και ότι παραμένουν στερεότυπα και προκαταλήψεις του παρελθόντος είναι διάχυτη, καθώς το 19,1% των γυναικών έχει παρατηρήσει συχνά στο περιβάλλον του περιστατικά έμφυλων διακρίσεων κατά των γυναικών.

Τρεις σημαίνοντες γυναικείοι τίτλοι των Αττικών Εκδόσεων, το Harper’s Bazaar Greece, η Madame Figaro και το WomanToc, σε συνεργασία με το ΚΕΜΕΦΙ (Κέντρο Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα) και με την υποστήριξη της Eurolife FFH, αναλύοντας τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας που διεξήχθη από την MRB, ενώνουν τις φωνές τους σε μια προσπάθεια αφύπνισης, ευαισθητοποίησης και ενεργούς συμμετοχής της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα ισότητας των φύλων. 

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, στην ημερίδα με τίτλο "Women Who Dare", που διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες θα είναι μαζί μας για να καταγράψουμε τις σημερινές παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας σε ζωτικούς τομείς (οικογένεια, εκπαίδευση, καριέρα, προσωπική ζωή), αλλά, κυρίως, για να καταθέσουν την άποψη και τις προτάσεις τους για τα βήματα που πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε οι Ελληνίδες να ανακτήσουμε την ισότιμη θέση που δικαιούμαστε.

Στους ομιλητές συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, οι: Μαρία Γκασούκα (Καθηγήτρια Λαογραφίας και Φύλου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Λένα Διβάνη (Ακαδημαϊκός, Συγγραφέας), Μαρίνα Οικονόμου - Λαλιώτη (Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, ΕΚΠΑ), Κλειώ Παπαπαντολέων (Δικηγόρος), Μαρία Πρωτόπαππα (Ηθοποιός, Σκηνοθέτις), Γεωργία Πετράκη (Καθηγήτρια, Πάντειον Πανεπιστήμιο), Αναστασία Στάμου (Αντιπρόεδρος Β' της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς), Όλγα Κεφαλογιάννη (Βουλευτής Α' Αθηνών, ΝΔ), Έφη Αχτσιόγλου (Βουλευτής Επικρατείας, ΣΥΡΙΖΑ), Μιλένα Αποστολάκη (Υποψήφια Βουλευτής Β' Αθηνών, ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Στάνκογλου (Ηθοποιός), Χρήστος Χωμενίδης (Συγγραφέας).

Info: Είσοδος ελεύθυερη με εγγραφή εδώ! | Προσέλευση: 10.00 π.μ. | Ώρα έναρξης: 10.30 π.μ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μετράμε αντίστροφα για το Run Bike Care 2023

Η φιλανθρωπική δράση έκανε την επίσημη παρουσίασή της με τη συνέντευξη Τύπου στο πολυτελές ξενοδοχείο και "Partner" της διοργάνωσης "NJV Athens Plaza".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2023

Πώς γίνεται ακόμη καλύτερος ο ελληνικός καφές

Η επανάσταση στο πεδίο του παραδοσιακού ελληνικού καφέ είναι εδώ, διατηρώντας την απόλαυση και τικάροντας όλα τα κουτάκια των καθημερινών αναγκών.

Athens Fashion Week: Η 32η Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας έρχεται με ανανεωμένη καλοκαιρινή διάθεση

Ο μακροβιότερος θεσμός του κλάδου της μόδας στην Ελλάδα επιστρέφει και μας υπόσχεται 5 μέρες γεμάτες δημιουργικότητα, λάμψη και πολλές εκπλήξεις.

Επτά αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί για τις νέες πλατείες Κολωνακίου, Εξαρχείων και Κυψέλης και 4 ακόμη νέους σταθμούς του μετρό

Προκηρύχθηκαν επτά ανοιχτοί αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί ιδεών, με αφορμή τα έργα της νέας Γραμμής 4 του μετρό.

Στα νέα Ben & Jerry's είναι αδύνατο να αντισταθείς

Οι καινούριες γεύσεις του ακαταμάχητου παγωτού έρχονται πάνω στην ώρα για το καλοκαίρι.

Η Ιωάννα Δρέττα αναλαμβάνει υπηρεσιακή Υπουργός Τουρισμού

Ανέλαβε τα καθήκοντά της η υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού.

Nea Smyrni Night Run: Τρέχουμε στον 1ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου Νέας Σμύρνης

Στο αγώνα θα διεξαχθούν διαδρομές 10 χλμ και 5χλμ., επί της Ελευθερίου Βενιζέλου στα όρια του Δήμου Νέας Σμύρνης, ενώ στο τέλος του αγώνα θα ακολουθήσει συναυλία με τον Σταμάτη Κραουνάκη.