"Women Who Dare": Μια σημαντική Ημερίδα για την Ισότητα των Φύλων

Στις 22 Μαρτίου πραγματοποιείται η Ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece, της Madame Figaro και του WomanToc, σε συνεργασία με το ΚΕΜΕΦΙ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Γυναίκα επιχείρηση Δουλειά Γραφείο

Το Harper’s Bazaar Greece, η Madame Figaro και το WomanToc, σε συνεργασία με το ΚΕΜΕΦΙ (Κέντρο Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα), ενώνουν τις φωνές τους για να καταγράψουν τις δράσεις που πρέπει να γίνουν τώρα ώστε οι Ελληνίδες να κατακτήσουν τη θέση που δικαιούνται στην κοινωνία.

Κοινωνική αξία και ανθρώπινο δικαίωμα. Aναρίθμητοι αγώνες, συζητήσεις, μελέτες και έρευνες. Η επίτευξη της ισότητας των φύλων παραμένει ένα ζήτημα φλέγον και προς άμεση επίλυση για κάθε κοινωνία που θέλει να θεωρείται σύγχρονη, εξελιγμένη, δημοκρατική. Και μπορεί μεν να έχει σημειωθεί πρόοδος σε κάποιους τομείς, έχουμε όμως πολύ και δύσβατο δρόμο να διανύσουμε μέχρι την πρακτική επίτευξή της. Η αίσθηση ότι η νοοτροπία της κοινωνίας δεν έχει αλλάξει ριζικά και ότι παραμένουν στερεότυπα και προκαταλήψεις του παρελθόντος είναι διάχυτη, καθώς το 19,1% των γυναικών έχει παρατηρήσει συχνά στο περιβάλλον του περιστατικά έμφυλων διακρίσεων κατά των γυναικών.

Τρεις σημαίνοντες γυναικείοι τίτλοι των Αττικών Εκδόσεων, το Harper’s Bazaar Greece, η Madame Figaro και το WomanToc, σε συνεργασία με το ΚΕΜΕΦΙ (Κέντρο Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα) και με την υποστήριξη της Eurolife FFH, αναλύοντας τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας που διεξήχθη από την MRB, ενώνουν τις φωνές τους σε μια προσπάθεια αφύπνισης, ευαισθητοποίησης και ενεργούς συμμετοχής της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα ισότητας των φύλων. 

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, στην ημερίδα με τίτλο "Women Who Dare", που διοργανώνεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, πολιτικοί, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες θα είναι μαζί μας για να καταγράψουμε τις σημερινές παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας σε ζωτικούς τομείς (οικογένεια, εκπαίδευση, καριέρα, προσωπική ζωή), αλλά, κυρίως, για να καταθέσουν την άποψη και τις προτάσεις τους για τα βήματα που πρέπει να γίνουν άμεσα ώστε οι Ελληνίδες να ανακτήσουμε την ισότιμη θέση που δικαιούμαστε.

Στους ομιλητές συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, οι: Μαρία Γκασούκα (Καθηγήτρια Λαογραφίας και Φύλου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Λένα Διβάνη (Ακαδημαϊκός, Συγγραφέας), Μαρίνα Οικονόμου - Λαλιώτη (Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, ΕΚΠΑ), Κλειώ Παπαπαντολέων (Δικηγόρος), Μαρία Πρωτόπαππα (Ηθοποιός, Σκηνοθέτις), Γεωργία Πετράκη (Καθηγήτρια, Πάντειον Πανεπιστήμιο), Αναστασία Στάμου (Αντιπρόεδρος Β' της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς), Όλγα Κεφαλογιάννη (Βουλευτής Α' Αθηνών, ΝΔ), Έφη Αχτσιόγλου (Βουλευτής Επικρατείας, ΣΥΡΙΖΑ), Μιλένα Αποστολάκη (Υποψήφια Βουλευτής Β' Αθηνών, ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Στάνκογλου (Ηθοποιός), Χρήστος Χωμενίδης (Συγγραφέας).

Info: Είσοδος ελεύθυερη με εγγραφή εδώ! | Προσέλευση: 10.00 π.μ. | Ώρα έναρξης: 10.30 π.μ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival.