Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου: το ήξερες ότι ο υπνοτουρισμός είναι τάση;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου (17 Μαρτίου) κάνουμε focus σε μία από τις ανερχόμενες ταξιδιωτικές τάσεις.

Ύπνος

Κάποτε υποδήλωνε τον ύπνο στη μέση της άγριας φύσης σε κάποια κατασκήνωση σαφάρι στην Αφρική ή κάτω από τα άστρα μέσα σε μια διάφανη φούσκα ενός bubble hotel, αλλά μετά την πανδημία ο όρος ενδύθηκε την κυριολεκτική του σημασία. Σήμερα, σκοπός του sleep tourism είναι ένας γαλήνιος και ποιοτικός ύπνος.

Διαβάστε Επίσης

Στον σύγχρονο, αεικίνητο και υπερφωταγωγημένο (ακόμη) κόσμο μας, ο ύπνος φαντάζει σαν κάποιος εχθρός που μας κλέβει χρόνο, χρήμα, διασκέδαση και στιγμές. Το να κοιμάσαι πολλές ώρες, στη συνείδησή μας έχει ταυτιστεί με έννοιες όπως η ραθυμία και η έλλειψη εργατικότητας. Παράλληλα, η αναβλητικότητα του ύπνου (sleep/bedtime procrastination), που σαν έννοια εμφανίστηκε πρώτη φορά το 2014 σ’ ένα άρθρο του Dr. Floor Kroese, επιστήμονα στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, αφορά μια (αμφιλεγόμενα) εκδικητική συμπεριφορά προς τον εαυτό μας, προκειμένου να κερδίσουμε περισσότερο χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα για τον υπνοτουρισμό

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το νέο τεύχος "ΜΑΘΕ ΦΑΕ ΖΗΣΕ" των My market, φέρνει τα χρώματα της άνοιξης στις σελίδες του

Το περιοδικό διατίθεται σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων My market, αλλά και στο e-shop στη συμβολική τιμή των 0,40€, που προσφέρονται για καλό σκοπό.

27/03/2023

Τρία νέα μαγαζιά στην πολύχρωμη Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια

Ρούχα για surfers και skaters, vibrators και προχωρημένες κάλτσες με ευφάνταστα quotes, design βιβλία, αφίσες και κάρτες με υπέροχες εικονογραφήσεις. Χαρτογραφούμε και παρουσιάζουμε τρία νέα μαγαζιά στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια και μιλάμε με τους ιδιοκτήτες τους.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Αφιέρωμα στον κουήρ σκηνοθέτη Jurgen Bruning

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο ΛΑΛΑ, συζητήσεις για τη σύγχρονη γυναίκα δημιουργό και ό,τι μπορείτε να δείτε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 25 έως 31/3.

Μύθοι και αλήθειες για την ισότητα των δύο φύλων στην Ελλάδα, τον σεξισμό και τη γυναικεία ενδυνάμωση που έφερε στην επιφάνεια η ημερίδα "Women Who Dare"

Σκληρές αλήθειες αλλά και τρόπους δράσης έφερε στο προσκήνιο η πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα "Women Who Dare - Η Θέση της Γυναίκας στην Ελλάδα του Σήμερα. Ιδέες και Δράσεις για ένα Καλύτερο Αύριο".

5+ 1 ανοιξιάτικα tips για αποτελεσματική απώλεια βάρους

Κάνε μια στροφή στην ευεξία και φρόντισε το σώμα και το μυαλό σου με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου.

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη για παιδιά και ενήλικες

Ολοκαίνουρια εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες με τη σφραγίδα του Ιδρύματος Θεοχαράκη.

"Απλά μαθήματα ενδυματολογίας" με το Βασίλη Ζούλια

Οι λάτρεις της υψηλής ραπτικής έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Βασίλη Ζούλια, σχεδιαστή μόδας και αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας, στο πλαίσιο της σειράς μαθημάτων του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου.