Οι πολιτιστικές προτάσεις του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών για τον Μάρτιο

Μια σειρά εκδηλώσεων εμπλουτίζουν το πολιτιστικό καλεντάρι του μήνα που τρέχει.

Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών

Μια σειρά εκδηλώσεων που προτείνει το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών εμπλουτίζουν το πολιτιστικό καλεντάρι του Μαρτίου. Αρχικά, την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023, ώρα 7 μ.μ., το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο θα φιλοξενήσει μια συνάντηση με τον ιστορικό και συγγραφέα Alessandro Barbero, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Ανατολικού Πιεμόντε, που θα μιλήσει για το εκτενές λογοτεχνικό του έργο (Ελεύθερη είσοδος / Ταυτόχρονη μετάφραση). Από τις 14 έως τις 16 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί ο κύκλος εκδηλώσεων "Art-istic OR Art-ificial?", στο Ωδείο Αθηνών, στο πλαίσιο του 4ου Athens Fashion Film Festival, το οποίο επιστρέφει φέτος με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει προβολές, συζητήσεις, μόδα, masterclasses και τεχνητή νοημοσύνη (Ελεύθερη είσοδος). 

Στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών θα πραγματοποιηθούν η παρουσίαση του βιβλίου "Ο Αλτιέρο Σπινέλι και το όραμά του για την ενωμένη Ευρώπη" (εκ. Γκόνη), την  Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, ώρα 7 μ.μ. (Ελεύθερη είσοδος / Ταυτόχρονη μετάφραση) και η έκθεση "Universo Olivetti: η κοινότητα ως συγκεκριμένη ουτοπία", η οποία θα είναι επισκέψιμη Δευτέρα με Παρασκευή από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. (Ελεύθερη είσοδος). Η έκθεση επιχειρεί στην Ελλάδα την πραγματικότητα του πρωτοποριακού οράματος του Adriano Olivetti, αφηγούμενη τα μεγάλα θέματα και την κουλτούρα που διέπουν την επιχείρησή του μέσα από μια σειρά αντικειμένων και αρχειακού υλικού. 

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη, το Quartetto Leonardo θα δώσει μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο στο Κρατικό Ωδείο (Φράγκων 15), την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023, ώρα 9 μ.μ. 

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Επαναπατρίζονται 29 πολύτιμες αρχαιότητες στην Ελλάδα

Τα αντικείμενα που ανακτήθηκαν με ενέργειες της Εισαγγελίας του Μανχάταν παραδόθηκαν στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

22/03/2023

Η Μαρία Φράγκου μιλά για το μείζον πρόβλημα της λειψυδρίας στη Χιλή, την άνιση πρόσβαση στο νερό και το πώς ο φεμινισμός συνεισφέρει στην επίλυση οικολογικών ζητημάτων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η καθηγήτρια από το Πανεπιστήμιο της Χιλής και ακτιβίστρια Μαρία Φράγκου μάς μιλά για τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανισότητες στη χώρα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι λόγω της έλλειψης ισότιμης πρόσβασης στο νερό.

Το "Makedonia Palace" είναι υπερήφανο μέλος της World Hotels

To εμβληματικό ξενοδοχείο είναι το πρώτο στην Ελλάδα που συγκαταλέγεται στην ανώτατη κατηγορία της "World Hotels Luxury Collection".

Με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής η έκθεση "ΑμεΑ-Αναπηρία –Αποκατάσταση" στο Ζάππειο

Oλοκληρώθηκε στο Ζάππειο η τριήμερη έκθεση "ΑμεΑ-Αναπηρία –Αποκατάσταση" η οποία πραγματοποιήθηκε με τη θερμή υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής

Η εφηβεία συναντά την τρίτη ηλικία στη δράση "Across Generations"

Η νέα δράση της Cinemathesis για άτομα της τρίτης ηλικίας περιλαμβάνει μια σειρά εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών συναντήσεων σε κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων με κύριο στόχο την υποστήριξη ατόμων τρίτης ηλικίας.

Διασκέδαση με πρωταγωνιστές τα "ΕΦΤΑΡΙΑ" του ΣΚΡΑΤΣ σε κατάστημα ΟΠΑΠ της Κηφισιάς – Ξεχωριστό event με πολλές εκπλήξεις την Τρίτη το απόγευμα

Το ΣΚΡΑΤΣ επιστρέφει δυναμικά με ξεχωριστές εκδηλώσεις και πολλές εκπλήξεις για τους πελάτες των καταστημάτων ΟΠΑΠ.

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας: Μαθαίνουμε για τα δάση, προστατεύουμε τη βιοποικιλότητα και τον πλανήτη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας μαθαίνουμε περισσότερα για το Διεθνές Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης "Μαθαίνω Για τα Δάση", που εστιάζει στην μελέτη της βιοποικιλότητας των δασών, αλλά και γενικότερα του πρασίνου, προωθώντας βιωματικές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις και την εκπαίδευση στο ύπαιθρο (outdoor education).