Μαθήματα ευσυνείδητης κατανάλωσης στο Repair-Café

Στο φουαγιέ του Goethe-Institut Athen μαθαίνουμε πώς να επισκευάσουμε τις χαλασμένες οικιακές συσκευές μας.

Repair Cafe

"Επισκευάζω αντί να πετάξω": Αυτός ακριβώς είναι ο στόχος του Repair-Café. Σε εποχές μαζικής κατανάλωσης, τα είδη οικιακής χρήσης, που παρουσιάζουν κάποια βλάβη, καταλήγουν πάρα πολύ γρήγορα στα σκουπίδια. Οι προσπάθειες για να δοθεί μια ουσιαστική αλλαγή στην κουλτούρα της μαζικής κατανάλωσης βλέπουμε να εντατικοποιούνται όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό. Κινήματα και πρωτοβουλίες όπως το "Buy Nothing Day" (στον αντίποδα της Black Friday και της Cyber Monday) ή το σύνθημα "Δανειστείτε αντί να αγοράζετε” συσπειρώνουν όλο και περισσότερο κόσμο.

Στο εργαστήριο της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου θα μάθετε πώς να επισκευάζετε τα χαλασμένα αντικείμενα σας. Το Repair-Café θα στηθεί στο κάτω φουαγιέ του Goethe-Institut Athen μεταξύ 5 και 7 μ.μ. Φέρτε μαζί σας την ελαττωματική συσκευή σας. Μπορείτε να φέρετε μαζί σας αντικείμενα όπως καφετιέρα, τοστιέρα, πιστολάκι μαλλιών ή παρόμοια. Οι δύο εοσηγητές, ο Γιάννης και ο Roland, θα σας βοηθήσουν με την τεχνογνωσία τους και θα σας συμβουλεύσουν πώς να κάνετε τις ελαττωματικές συσκευές σας να λειτουργήσουν και πάλι. 

Ο Γιάννης είναι επιστάτης στο Goethe-Institut Athen και o άνθρωπος μας αν κάτι χαλάσει. Στο άψε σβήσε και με περισσή ηρεμία, βρίσκει πάντα μια λύση και κυριολεκτικά τα βάζει όλα σε τάξη. Ο Roland είναι ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων και DJ. Τα χέρια του πιάνουν και έχει ήδη "σώσει" πολλές οικιακές συσκευές από τη χωματερή κάνοντας έτσι στο περιβάλλον μια τεράστια χάρη. Δεν είναι απαραίτητη κάποια προεγγραφή, ενών, οι επόμενες συναντήσεις του Repair-Café είναι προγραμματισμένες για τις 28 Μαρτίου και 25 Απριλίου 2023, 5 - 7 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.