Μαθήματα ευσυνείδητης κατανάλωσης στο Repair-Café

Στο φουαγιέ του Goethe-Institut Athen μαθαίνουμε πώς να επισκευάσουμε τις χαλασμένες οικιακές συσκευές μας.

Repair Cafe

"Επισκευάζω αντί να πετάξω": Αυτός ακριβώς είναι ο στόχος του Repair-Café. Σε εποχές μαζικής κατανάλωσης, τα είδη οικιακής χρήσης, που παρουσιάζουν κάποια βλάβη, καταλήγουν πάρα πολύ γρήγορα στα σκουπίδια. Οι προσπάθειες για να δοθεί μια ουσιαστική αλλαγή στην κουλτούρα της μαζικής κατανάλωσης βλέπουμε να εντατικοποιούνται όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό. Κινήματα και πρωτοβουλίες όπως το "Buy Nothing Day" (στον αντίποδα της Black Friday και της Cyber Monday) ή το σύνθημα "Δανειστείτε αντί να αγοράζετε” συσπειρώνουν όλο και περισσότερο κόσμο.

Στο εργαστήριο της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου θα μάθετε πώς να επισκευάζετε τα χαλασμένα αντικείμενα σας. Το Repair-Café θα στηθεί στο κάτω φουαγιέ του Goethe-Institut Athen μεταξύ 5 και 7 μ.μ. Φέρτε μαζί σας την ελαττωματική συσκευή σας. Μπορείτε να φέρετε μαζί σας αντικείμενα όπως καφετιέρα, τοστιέρα, πιστολάκι μαλλιών ή παρόμοια. Οι δύο εοσηγητές, ο Γιάννης και ο Roland, θα σας βοηθήσουν με την τεχνογνωσία τους και θα σας συμβουλεύσουν πώς να κάνετε τις ελαττωματικές συσκευές σας να λειτουργήσουν και πάλι. 

Ο Γιάννης είναι επιστάτης στο Goethe-Institut Athen και o άνθρωπος μας αν κάτι χαλάσει. Στο άψε σβήσε και με περισσή ηρεμία, βρίσκει πάντα μια λύση και κυριολεκτικά τα βάζει όλα σε τάξη. Ο Roland είναι ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων και DJ. Τα χέρια του πιάνουν και έχει ήδη "σώσει" πολλές οικιακές συσκευές από τη χωματερή κάνοντας έτσι στο περιβάλλον μια τεράστια χάρη. Δεν είναι απαραίτητη κάποια προεγγραφή, ενών, οι επόμενες συναντήσεις του Repair-Café είναι προγραμματισμένες για τις 28 Μαρτίου και 25 Απριλίου 2023, 5 - 7 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην 41η Αγορά της Ποίησης στο Παρίσι

Τους επισκέπτες του φεστιβάλ υποδέχεται ένας χώρος αφιερωμένος στην ελληνική ποίηση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/06/2024

Kαλοκαιρινές επισκέψεις και ηλιακή παρατήρηση στο Αστεροσκοπείο

Οι επισκέψεις θα περιλαμβάνουν ξεναγηση στο μουσείο Γεωαστροφυσικής στον λόφο των Νυμφών και παρατήρηση του ηλίου με φορητό τηλεσκόπιο.

Το M Shop βγαίνει στον Κήπο

Το Κατάστημα του Μεγάρου μεταμορφώνεται σε Garden M Shop και μάς προτείνει επιλεγμένα καλοκαιρινά είδη.

"Piraeus Street Long Jump": Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τον Μίλτο Τεντόγλου

Στη διοργάνωση αναμένεται να δώσουν δυναμικό "παρών" σπουδαίοι αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τρίκαλα: Η Υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το Μουσείο Τσιτσάνη και το Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό

Το έργο επέτρεψε την αποκατάσταση και τη μετατροπή του κτηρίου των παλαιών Φυλακών Τρικάλων σε επισκέψιμο μνημείο και σε μουσειακό χώρο, το Κέντρο Έρευνας- Μουσείο "Βασίλη Τσιτσάνη".

Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων: Το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στην Ελλάδα στον ξενοδοχειακό κλάδο

Το πρόγραμμα έχει επαγγελματικό προσανατολισμό και απευθύνεται σε επαγγελματίες της ξενοδοχειακής αγοράς και σε αποφοίτους πανεπιστημιακών τουριστικών τμημάτων.