Ημερίδα "Παιδί και Καρκίνος – Πέρα από το φόβο" από το "Make-A-Wish"

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) τιμά την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας.

Make a wish

Πώς νιώθει ένας γιατρός, όταν πρέπει να ανακοινώσει σε έναν γονιό ότι το παιδί του πάσχει από καρκίνο; Πώς συγκρούεται ο επαγγελματισμός του παιδο-ογκολόγου με το συναίσθημα του ανθρώπου; Πώς βιώνει η οικογένεια και το παιδί την ανακοίνωση της ασθένειας, αλλά και την περίοδο των θεραπειών; Πόσο επηρεάζει η ψυχολογία τις θεραπείες τους; Και πώς αντιμετωπίζουν την κατάσταση και οι άμεσα εμπλεκόμενοι επαγγελματίες όπως οι ψυχολόγοι, οι δάσκαλοι των νοσοκομείων και το υποστηρικτικό προσωπικό;

Όλα αυτά θα συζητηθούν στις 15 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή (Ερατοσθένους 13, Παγκράτι, 4.30 μ.μ-7 μ.μ), στην ημερίδα που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και τη συμμετοχή καταξιωμένων γιατρών της χώρας μας. Μέσω βιωματικών εμπειριών, η ημερίδα θα εστιάσει στο ψυχολογικό βάρος που καλείται να αντιμετωπίσει τόσο το παιδί και η οικογένειά του, όσο και ο επαγγελματίας υγείας που εργάζεται στο παιδο-ογκολογικό τμήμα ενός νοσοκομείου.  Παιδιά και οικογένειες που έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον καρκίνο θα μας μιλήσουν για τα συναισθήματα που βίωσαν - ή εξακολουθούν να βιώνουν - και το θα συζητήσουν ΜΑΖΙ με τους κορυφαίους γιατρούς μας. Χέρι – χέρι θα πορευτούν σε μία κοινή συζήτηση που σκοπό έχει να ενώσει τους ανθρώπους, πέρα από κάθε επαγγελματική ιδιότητα. Από την ημερίδα, που θα διεξαχθεί και μέσω livestream στο YouTube κανάλι του οργανισμού, δεν θα λείψει και η εμπειρία της εκπλήρωσης της ευχής που έζησαν γονείς, παιδιά και γιατροί, καθώς η ανάδειξη της  σημασίας της για ένα "αύριο", χωρίς φόβο.

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές παιδιών 3- 18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Η εκπλήρωση μιας ευχής δεν είναι απλά μια ευχή, είναι πολλά παραπάνω. Είναι το κίνητρο να συνεχίσει να αγωνίζεται κάθε παιδί που νοσεί.  Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και ο οργανισμός δεσμεύεται να  εκπληρώνει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) λειτουργεί από το 1996 στη χώρα μας και είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Make-A-Wish. Από το 1996 που ιδρύθηκε έχει εκπληρώσει περισσότερες από 3.100 ευχές, 298 εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν το 2022.

makeawish.gr | Δηλώσεις συμμετοχής εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Καμιά νέα άδεια για τραπεζοκαθίσματα στους νέους πεζόδρομους και στις πλατείες στο Εμπορικό Τρίγωνο

Η προστασία της φυσιογνωμίας και των μικτών χρήσεων στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας διασφαλίζεται.

28/03/2023

Συζητήσεις με κορυφαίους επιστήμονες στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Μια εκδήλωση με καλεσμένους επιστήμονες από διαφορετικούς τομείς, οι οποίοι έχουν συμβάλει και επηρεάσει την επιστήμη τους παγκοσμίως.

"Λουλούδια και χρώματα": Πασχαλινή εορταγορά στην "Πόρτα Ανοιχτή"

Τα παιδιά, το προσωπικό και οι εθελόντριες της Πόρτας Ανοιχτής προσκαλούν φίλους και γείτονες στην πασχαλινή εορταγορά που επιστρέφει στο δικό της χώρο.

Το νέο τεύχος "ΜΑΘΕ ΦΑΕ ΖΗΣΕ" των My market, φέρνει τα χρώματα της άνοιξης στις σελίδες του

Το περιοδικό διατίθεται σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων My market, αλλά και στο e-shop στη συμβολική τιμή των 0,40€, που προσφέρονται για καλό σκοπό.

Τρία νέα μαγαζιά στην πολύχρωμη Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια

Ρούχα για surfers και skaters, vibrators και προχωρημένες κάλτσες με ευφάνταστα quotes, design βιβλία, αφίσες και κάρτες με υπέροχες εικονογραφήσεις. Χαρτογραφούμε και παρουσιάζουμε τρία νέα μαγαζιά στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια και μιλάμε με τους ιδιοκτήτες τους.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Αφιέρωμα στον κουήρ σκηνοθέτη Jurgen Bruning

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο ΛΑΛΑ, συζητήσεις για τη σύγχρονη γυναίκα δημιουργό και ό,τι μπορείτε να δείτε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 25 έως 31/3.

Μύθοι και αλήθειες για την ισότητα των δύο φύλων στην Ελλάδα, τον σεξισμό και τη γυναικεία ενδυνάμωση που έφερε στην επιφάνεια η ημερίδα "Women Who Dare"

Σκληρές αλήθειες αλλά και τρόπους δράσης έφερε στο προσκήνιο η πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα "Women Who Dare - Η Θέση της Γυναίκας στην Ελλάδα του Σήμερα. Ιδέες και Δράσεις για ένα Καλύτερο Αύριο".