Stand up Science: Η Επιστήμη αλλιώς... στη σκηνή

Στο πρώτο Stand-Up Science της χρονιάς από τους Science Reactors, "φευγάτοι" επιστήμονες σχολιάζουν την επιστημονική επικαιρότητα με με ύφος απλό, απολαυστικό και σκωπτικό.

Science stand up

Μπορεί η επιστήμη να προσεγγιστεί με χιούμορ; Οι Science Reactors, βαδίζοντας στα χνάρια του Stand up Comedy αλλά με τη μορφή του Stand up από σκηνής, προσεγγίζουν επίκαιρα επιστημονικά θέματα με ύφος απλό, απολαυστικό, σκωπτικό αλλά και χιουμοριστικό χωρίς όμως το χιούμορ να γίνεται αυτοσκοπός. Με το γνωστό αντισυμβατικό αλλά και εκφραστικό τους τρόπο, στις 12 Φεβρουαρίου (9 μ.μ) θα δείξουν ένα άλλο πρόσωπο της Επιστήμης πέρα από τα καθιερωμένα πρότυπα, στον χώρο του "Πόλις" (Μαρίνου Αντύπα & Φιλοθέης 69Β, κοντά στον σταθμό ΗΣΑΠ Ηρακλείου). Mε την ξεχωριστή διεισδυτική τους ματιά θα σχολιάσουν την επιστημονική επικαιρότητα, και όχι μόνο, ελπίζοντας να κεντρίσουν το κοινό τους να δει τα πράγματα από άλλη σκοπιά.

Στόχος του "Πόλις"  είναι η δημιουργία ενός βήματος πολιτισμού όπου καταξιωμένοι αλλά και νέοι καλλιτέχνες θα παρουσιάζουν το έργο τους με γνώμονα την ποιότητα και την αισθητική. Στη παράσταση θα πάρουν μέρος οι: Κωνσταντίνος Περιστέρης, Αθανάσης Κουστένης, Αλέξανδρος Σουρτζής, Νίκος Παπαδημητρίου, Σταύρος Δημητρακούδης και Κωνσταντίνος Αντωναρόπουλος. 

Όσο για το τι να περιμένετε από "φευγάτους" επιστήμονες σ' αυτή τη βραδιά γέλιου και επιστήμης; O πολεοδόμος-χωροτάκτης θα σας προφυλάξει από γνωστά fake news ενώ ο τελείως cool της παρέας θα σας υποδείξει τον τρόπο "Πώς να εξοικονομήσετε ενέργεια σταματώντας τη δίαιτα". Ο βιολόγος της ομάδας θα επιμείνει πεισματικά σε θέματα εξέλιξης και ο απόμακρος αστροφυσικός θα αναρωτηθεί κατά πόσον οι ίδιοι οι επιστήμονες καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον. Ο πλέον επικοινωνιακός θα συνομιλήσει με γνωστές προσωπικότητες για θέματα εξοικονόμησης ενέργειας και όλους αυτούς θα προσπαθήσει με γλαφυρό ύφος να συντονίσει ο παρουσιαστής της βραδιάς.

Εισιτήρια: Viva.gr

inpolis.gr/prespolis/science-reactors-12_2/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μύθοι και αλήθειες για την ισότητα των δύο φύλων στην Ελλάδα, τον σεξισμό και τη γυναικεία ενδυνάμωση που έφερε στην επιφάνεια η ημερίδα "Women Who Dare"

Σκληρές αλήθειες αλλά και τρόπους δράσης έφερε στο προσκήνιο η πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα "Women Who Dare - Η Θέση της Γυναίκας στην Ελλάδα του Σήμερα. Ιδέες και Δράσεις για ένα Καλύτερο Αύριο".

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
24/03/2023

5+ 1 ανοιξιάτικα tips για αποτελεσματική απώλεια βάρους

Κάνε μια στροφή στην ευεξία και φρόντισε το σώμα και το μυαλό σου με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου.

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη για παιδιά και ενήλικες

Ολοκαίνουρια εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες με τη σφραγίδα του Ιδρύματος Θεοχαράκη.

"Απλά μαθήματα ενδυματολογίας" με το Βασίλη Ζούλια

Οι λάτρεις της υψηλής ραπτικής έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Βασίλη Ζούλια, σχεδιαστή μόδας και αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας, στο πλαίσιο της σειράς μαθημάτων του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου.

Νέα ομιλία του "Προστασία της φύσης Lab" για την κλιματική αλλαγή

Η νέα ομιλία της δράσης "Προστασία της φύσης Lab" εστιάζει στην περιβαλλοντική κρίση και τις επιπτώσεις της στην υγεία μας.

Βραδιά-έκπληξη από το ΣΚΡΑΤΣ σε κατάστημα ΟΠΑΠ στην Κηφισιά – Κέρδη έως και 1.000.000 ευρώ από την οικογένεια λαχνών "ΕΦΤΑΡΙΑ"

Τα Σμαραγδένια, Διαμαντένια και Χρυσά "ΕΦΤΑΡΙΑ", με μεγάλα κέρδη, περιμένουν τους παίκτες του ΣΚΡΑΤΣ στα καταστήματα ΟΠΑΠ.

Επαναπατρίζονται 29 πολύτιμες αρχαιότητες στην Ελλάδα

Τα αντικείμενα που ανακτήθηκαν με ενέργειες της Εισαγγελίας του Μανχάταν παραδόθηκαν στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.