Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός επεκτείνουν τη συνεργασία τους

Υπογραφή νέου μνημονίου συνεργασίας που επεκτείνει την καθ’ όλα επιτυχημένη σύμπραξη των δύο φορέων, η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2020.

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός © Thomas Daskalakis 03-Gallery

Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιου Αυγερινού, του Πρόεδρου της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε, κ. Δημήτρη Πασσά και του Γενικού Διευθυντή της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε, κ. Ιωάννη Καπλάνη, ακολούθησε υπογραφή νέου μνημονίου συνεργασίας που επεκτείνει την καθ’ όλα επιτυχημένη σύμπραξη των δύο φορέων, η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2020. 

Το σύμφωνο συνεργασίας αποβλέπει, μεταξύ άλλων, στην υγειονομική/διασωστική κάλυψη και την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, σε θεατές, καλλιτέχνες και προσωπικό του Φεστιβάλ, με τη σωστή και ασφαλή παροχή Πρώτων Βοηθειών από εξειδικευμένα κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε όλες τις εκδηλώσεις του. Από την πλευρά του, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου αναλαμβάνει την παροχή του κατάλληλου φαρμακευτικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την υγειονομική κάλυψη των παραστάσεων και συναυλιών του καλλιτεχνικού του προγράμματος, καθώς και τη δημοσιοποίηση και ανάδειξη της δράσης και του έργου των ακούραστων εθελοντών του Ε.Ε.Σ.

Με τη σπουδαία αυτή συνεργασία ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμβάλλει ενεργά και ουσιαστικά στη διεξαγωγή των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού της χώρας, ενισχύοντας περαιτέρω τις ενέργειες της Διοίκησης του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου για την δημιουργία ενός απόλυτα ασφαλούς και συμπεριληπτικού περιβάλλοντος για το κοινό, τους εργαζόμενους και τους καλλιτέχνες.

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Κατά την συνάντηση για την υπογραφή της επέκτασης της συνεργασίας των δύο φορέων ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. κ. Δημήτρης Πασσάς δήλωσε ότι: "Η επέκταση της συνεργασίας αυτής, που εγκαινιάστηκε και απέδειξε το ειδικό βάρος της κατά την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους, καθώς αποτελεί άλλη μια, ζωτικής σημασίας, θεσμική σύμπραξη του Φεστιβάλ προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των παροχών του προς το κοινό.”

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, δήλωσε: "Με την ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας, επισφραγίζουμε την άριστη και καθ’ όλα επιτυχημένη συνεργασία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, στοχεύοντας πάντα στην ασφαλή διεξαγωγή των παραστάσεων του ιστορικού Φεστιβάλ (κοινό, συντελεστές) μέσω της συνεχούς παρουσίας κλιμακίων του Ε.Ε.Σ. σε όλους τους χώρους διεξαγωγής των πολιτιστικών εκδηλώσεων. Θεμέλιο αυτής της συνεργασίας αποτελεί η δημιουργική αλληλεπίδραση αλλά και η αμοιβαία υποστήριξη και επικοινωνία για την ανάδειξη του έργου των εθελοντών του Ε.Ε.Σ, καθώς και την εν γένει προαγωγή του εθελοντικού πνεύματος στην ελληνική κοινωνία."      

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε., κ. Ιωάννης Καπλάνης σημείωσε ότι: "Οι αρχές του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς που πρεσβεύονται από τον Ε.Ε.Σ. αγκαλιάζουν το όραμά μας για ένα Φεστιβάλ ανοιχτό, προσβάσιμο και συμπεριληπτικό, το οποίο ανταποκρίνεται με έμπρακτη κοινωνική ευαισθησία στις ανάγκες και τις προκλήσεις της εποχής”.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Καμιά νέα άδεια για τραπεζοκαθίσματα στους νέους πεζόδρομους και στις πλατείες στο Εμπορικό Τρίγωνο

Η προστασία της φυσιογνωμίας και των μικτών χρήσεων στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας διασφαλίζεται.

28/03/2023

Συζητήσεις με κορυφαίους επιστήμονες στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Μια εκδήλωση με καλεσμένους επιστήμονες από διαφορετικούς τομείς, οι οποίοι έχουν συμβάλει και επηρεάσει την επιστήμη τους παγκοσμίως.

"Λουλούδια και χρώματα": Πασχαλινή εορταγορά στην "Πόρτα Ανοιχτή"

Τα παιδιά, το προσωπικό και οι εθελόντριες της Πόρτας Ανοιχτής προσκαλούν φίλους και γείτονες στην πασχαλινή εορταγορά που επιστρέφει στο δικό της χώρο.

Το νέο τεύχος "ΜΑΘΕ ΦΑΕ ΖΗΣΕ" των My market, φέρνει τα χρώματα της άνοιξης στις σελίδες του

Το περιοδικό διατίθεται σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων My market, αλλά και στο e-shop στη συμβολική τιμή των 0,40€, που προσφέρονται για καλό σκοπό.

Τρία νέα μαγαζιά στην πολύχρωμη Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια

Ρούχα για surfers και skaters, vibrators και προχωρημένες κάλτσες με ευφάνταστα quotes, design βιβλία, αφίσες και κάρτες με υπέροχες εικονογραφήσεις. Χαρτογραφούμε και παρουσιάζουμε τρία νέα μαγαζιά στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια και μιλάμε με τους ιδιοκτήτες τους.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Αφιέρωμα στον κουήρ σκηνοθέτη Jurgen Bruning

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο ΛΑΛΑ, συζητήσεις για τη σύγχρονη γυναίκα δημιουργό και ό,τι μπορείτε να δείτε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 25 έως 31/3.

Μύθοι και αλήθειες για την ισότητα των δύο φύλων στην Ελλάδα, τον σεξισμό και τη γυναικεία ενδυνάμωση που έφερε στην επιφάνεια η ημερίδα "Women Who Dare"

Σκληρές αλήθειες αλλά και τρόπους δράσης έφερε στο προσκήνιο η πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα "Women Who Dare - Η Θέση της Γυναίκας στην Ελλάδα του Σήμερα. Ιδέες και Δράσεις για ένα Καλύτερο Αύριο".