"25+1 ερωτήσεις για την Ενεργειακή Κρίση": Παρουσίαση του βιβλίου του Ορέστη Ομράν

Ο συγγραφέας ανέφερε ότι στόχος του ήταν το βιβλίο να μην είναι ένα απρόσωπο ακαδημαϊκό σύγγραμμα, αλλά ένας οδηγός κατανόησης της ενεργειακής κρίσης.

Παρουσίαση βιβλίου Ορέστη Ομράν '25+1 ερωτήσεις για την Ενεργειακή Κρίση'

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κοινού πραγματοποιήθηκε, στις 19 Ιανουαρίου, στην Εθνική Πινακοθήκη η παρουσίαση του βιβλίου του Ορέστη Ομράν, "25+1 ερωτήσεις για την Ενεργειακή Κρίση", το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ.

Μιλώντας για το βιβλίο, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά και πρώην Υπουργός Ενέργειας κ. Γιάννης Μανιάτης, τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον εκδοτικό εγχείρημα, μέσα στο "χαοτικό ενεργειακό σύμπαν" που ζούμε, έχοντας ταυτόχρονα μία απόλυτα τεκμηριωμένη επιστημονική προσέγγιση. Επιπλέον, ο κ. Μανιάτης διαπίστωσε ότι ο κ. Ομράν κάνει μία ενδιαφέρουσα αφήγηση που καλύπτει όλα τα κρίσιμα ζητήματα της ενέργειας.

Παρουσίαση βιβλίου Ορέστη Ομράν

Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου επεσήμανε ότι το βιβλίο εκδόθηκε σε μία περίοδο όπου η ενέργεια έχει γίνει ένα κεντρικό ζήτημα στη δημόσια συζήτηση, έχοντας καταφέρει να συμπυκνώσει όλες τις κρίσιμες πληροφορίες για την ενεργειακή κρίση.

Η κ. Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, Υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος, χαρακτήρισε το βιβλίο "ένα επιστημονικό αλφαβητάρι", όπου με εύληπτο, περιληπτικό και ουσιαστικό τρόπο απαντά σε ερωτήματα που καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε. Κατέληξε λέγοντας ότι "το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας είναι συνδεδεμένο με αυτό της Ευρώπης και πρόκειται για ένα στοίχημα που μπορεί να κερδηθεί μόνο με κοινό όραμα και κοινό επιχειρησιακό σχεδιασμό".

Παρουσίαση βιβλίου Ορέστη Ομράν
Μανιάτης, Σδούκου, Ομράν, Παπακωνσταντίνου, Φιλιππίδης

Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο κ. Γιώργος Καρανίκας, Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, ο οποίος συνεχάρη τον συγγραφέα για την πρωτοβουλία της έκδοσης. Σύμφωνα με τον κ. Καρανίκα, "το βιβλίο αποτελεί έναν χρήσιμο οδηγό, που απλοποιεί σύνθετες έννοιες και τελικά συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου της πράσινης ανάπτυξης, μέσα από την κατανόηση των πολυδιάστατων αυτών ζητημάτων".

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Φιλιππίδης, ο οποίος σχολίασε ότι "στο βιβλίο του Ορέστη Ομράν, πέρα από την επεξήγηση σύνθετων ζητημάτων, βρίσκουμε τον εαυτό μας απαντώντας σε ερωτήματα τα οποία καθορίζουν την καθημερινή μας ζωή".

Παρουσίαση βιβλίου Ορέστη Ομράν

Ο συγγραφέας κ. Ομράν, ανέφερε ότι στόχος του ήταν το βιβλίο να μην είναι ένα απρόσωπο ακαδημαϊκό σύγγραμμα, αλλά ένας οδηγός κατανόησης της ενεργειακής κρίσης για την αντιμετώπιση της οποίας επεσήμανε ότι απαιτείται ένας συνδυασμός πολιτικής γενναιότητας και τεχνοκρατικής γνώσης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Γιορτάζουμε την ημέρα των ερωτευμένων "Τετ-α-τετ...μ' ένα βιβλίο!"

Μία βραδιά αποκλειστικά για εργένηδες και εργένισσες που αγαπούν το βιβλίο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

24ωρη λειτουργία θερμαινόμενου χώρου στον Δήμο Πειραιά

Στη δομή τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. και εφαρμόζονται όλα τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον covid - 19.

Πέθανε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΒΕ Φίλιππος Τσιμπόγλου

Ο θάνατός του πρόεκυψε λίγο πριν την επίσημη λήξη της θητείας του στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Μάριο Ντεσιάτι: Ο νικητής του λογοτεχνικού βραβείου Strega 2022 έρχεται στην Αθήνα

O συγγραφέας του μυθιστορήματος Ασυμβίβαστοι (πρωτ.τίτλος Spartiati), που τιμήθηκε με τη μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση στην Ιταλία, θα επισκεφθεί την Αθήνα, για να παρουσιάσει το βιβλίο του.

Αναψυκτήρια σε 75 αρχαιολογικούς χώρους ενισχύουν την οικονομία των εμπειριών

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

Ρεπορτάζ: Τι περιμένουμε στο μέλλον από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Έχοντας αναλάβει τη διαχείριση της ΔΑΚ, η Τεχνόπολη μας εξηγεί το όραμα και τους στόχους για το μέλλον της πρώτης, προκειμένου να συνεχίσει τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της.

Η μικρασιατική μνήμη στα "Αόρατα Δεσμά" του Ευάγγελου Σαχπέρογλου

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάττων.