"25+1 ερωτήσεις για την Ενεργειακή Κρίση": Παρουσίαση του βιβλίου του Ορέστη Ομράν

Ο συγγραφέας ανέφερε ότι στόχος του ήταν το βιβλίο να μην είναι ένα απρόσωπο ακαδημαϊκό σύγγραμμα, αλλά ένας οδηγός κατανόησης της ενεργειακής κρίσης.

Παρουσίαση βιβλίου Ορέστη Ομράν '25+1 ερωτήσεις για την Ενεργειακή Κρίση'

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κοινού πραγματοποιήθηκε, στις 19 Ιανουαρίου, στην Εθνική Πινακοθήκη η παρουσίαση του βιβλίου του Ορέστη Ομράν, "25+1 ερωτήσεις για την Ενεργειακή Κρίση", το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ.

Μιλώντας για το βιβλίο, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά και πρώην Υπουργός Ενέργειας κ. Γιάννης Μανιάτης, τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον εκδοτικό εγχείρημα, μέσα στο "χαοτικό ενεργειακό σύμπαν" που ζούμε, έχοντας ταυτόχρονα μία απόλυτα τεκμηριωμένη επιστημονική προσέγγιση. Επιπλέον, ο κ. Μανιάτης διαπίστωσε ότι ο κ. Ομράν κάνει μία ενδιαφέρουσα αφήγηση που καλύπτει όλα τα κρίσιμα ζητήματα της ενέργειας.

Παρουσίαση βιβλίου Ορέστη Ομράν

Η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Αλεξάνδρα Σδούκου επεσήμανε ότι το βιβλίο εκδόθηκε σε μία περίοδο όπου η ενέργεια έχει γίνει ένα κεντρικό ζήτημα στη δημόσια συζήτηση, έχοντας καταφέρει να συμπυκνώσει όλες τις κρίσιμες πληροφορίες για την ενεργειακή κρίση.

Η κ. Χριστίνα Παπακωνσταντίνου, Υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος, χαρακτήρισε το βιβλίο "ένα επιστημονικό αλφαβητάρι", όπου με εύληπτο, περιληπτικό και ουσιαστικό τρόπο απαντά σε ερωτήματα που καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε. Κατέληξε λέγοντας ότι "το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας είναι συνδεδεμένο με αυτό της Ευρώπης και πρόκειται για ένα στοίχημα που μπορεί να κερδηθεί μόνο με κοινό όραμα και κοινό επιχειρησιακό σχεδιασμό".

Παρουσίαση βιβλίου Ορέστη Ομράν
Μανιάτης, Σδούκου, Ομράν, Παπακωνσταντίνου, Φιλιππίδης

Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο κ. Γιώργος Καρανίκας, Πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, ο οποίος συνεχάρη τον συγγραφέα για την πρωτοβουλία της έκδοσης. Σύμφωνα με τον κ. Καρανίκα, "το βιβλίο αποτελεί έναν χρήσιμο οδηγό, που απλοποιεί σύνθετες έννοιες και τελικά συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου της πράσινης ανάπτυξης, μέσα από την κατανόηση των πολυδιάστατων αυτών ζητημάτων".

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Φιλιππίδης, ο οποίος σχολίασε ότι "στο βιβλίο του Ορέστη Ομράν, πέρα από την επεξήγηση σύνθετων ζητημάτων, βρίσκουμε τον εαυτό μας απαντώντας σε ερωτήματα τα οποία καθορίζουν την καθημερινή μας ζωή".

Παρουσίαση βιβλίου Ορέστη Ομράν

Ο συγγραφέας κ. Ομράν, ανέφερε ότι στόχος του ήταν το βιβλίο να μην είναι ένα απρόσωπο ακαδημαϊκό σύγγραμμα, αλλά ένας οδηγός κατανόησης της ενεργειακής κρίσης για την αντιμετώπιση της οποίας επεσήμανε ότι απαιτείται ένας συνδυασμός πολιτικής γενναιότητας και τεχνοκρατικής γνώσης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περιφέρεια Αττικής: Ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο

Ο Περιφερειάρχης Αττικής ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση νέων έργων Πολιτισμού μέσα από την υλοποίηση μιας Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) στην Αττική.

Άνθρωποι διαβάζουν στον ηλεκτρικό

Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν κοιτάζουν τα κινητά τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΥΠΠΟ: Στρατηγικό ολιστικό σχέδιο αντιμετώπισης του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης

Στόχος η αξιολόγηση των μέχρι σήμερα εργασιών και η σύνταξη του οδικού χάρτη για την περαιτέρω εξέλιξη του έργου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Η instax mini Evo της FUJIFILM φέρνει το vintage στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή

Με την υβριδική κάμερα στιγμιαίας εκτύπωσης της FUJIFILM, εκφράζεις τον κόσμο όπως ακριβώς θέλεις.

Χάρης Δούκας για τη Διπλή Ανάπλαση: "Η συστηματική προσπάθεια που κάναμε αποδίδει καρπούς"

Σε συνέντευξη τύπου, ο Δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε στη γενικότερη αναβάθμισης της περιοχής προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Μοναδικά πασχαλινά δώρα στο Cycladic Shop

Τα προϊόντα του Cycladic Shop είναι εμπνευσμένα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και τα νησιά του Αιγαίου.