Μία ολοκληρωμένη ματιά στη new age ξενοδοχειακή σκηνή της πόλης

Το Athens Urban Hotels είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για τον σύγχρονο επισκέπτη της Αθήνας.

Athens Urban Hotels @athensurbanhotels

Το Athens Urban Hotels (www.athensurbanhotels.com) είναι το πρώτο site που συγκεντρώνει ψαγμένες διευθύνσεις στον χάρτη φιλοξενίας της Αθήνας, με το περιεχόμενό του να προκύπτει από την πολυετή εμπειρία και την υψηλή αισθητική της γνωστής travel blogger και ταξιδιωτικής δημοσιογράφου Τίτης Βελοπούλου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που προέκυψε από την ανάγκη για την προβολή των new age urban ξενοδοχείων της πρωτεύουσας, που κάνουν τα τελευταία χρόνια αισθητή την παρουσία τους -κυρίως- στις γειτονιές του κέντρου.
 
Ξεκίνησε ως ένα directory ξενοδοχείων με δυνατότητα σύνδεσης με το σύστημα κρατήσεων του κάθε μέλους. Δεν περιορίστηκε όμως εκεί: Στην ουσία είναι μια λίστα επιλεγμένων urban hotels που παρουσιάζονται με insider tips και χρήσιμες πληροφορίες μέσα από μία έμπειρη δημοσιογραφική ματιά, με σκοπό να διευκολύνουν τον χρήστη, και εν δυνάμει επισκέπτη, στην τελική επιλογή της διαμονής του και, κατ΄ επέκταση, στην κράτηση. Ταυτόχρονα, το αρχικό περιβάλλον του έχει τη μορφή ενός ταξιδιωτικού blog με πλούσια θεματολογία που προσφέρει ιδέες και στοχευμένες προτάσεις για ένα city break στην Αθήνα. 

"Μετά από πτήσεις σε 44 χώρες του κόσμου, check in σε εκατοντάδες ξενοδοχεία που το καθένα είχε να διηγηθεί μια δική του μοναδική ιστορία, και αμέτρητα posts και stories των πιο instagrammable σημείων, επέστρεφα σε μια Αθήνα που μπορούσε πλέον να υπερηφανεύεται για την πληθώρα σε διαφορετικές προτάσεις διαμονής, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Έτσι μεγάλωνε μέσα μου ολοένα και περισσότερο η επιθυμία να υποστηρίξω αυτήν τη νέα τάση και μέσα από αυτό το ξενοδοχειακό boom, να αναδείξω την πόλη ως ιδανικό προορισμό για city break όλον τον χρόνο. Καρπός αυτής της νέας εποχής και πάνω απ’ όλα της αγάπης μου για τα ξενοδοχεία, το athensurbanhotels.com, ένα 'παράθυρο' στην αθηναϊκή ξενοδοχειακή σκηνή που ανοίγει για όλα αυτά τα μικρά διαμάντια που προωθούν την αυθεντικότητα και τη σύγχρονη ελληνική φιλοξενία" αναφέρει η δημιουργός του project.

Όσο για την κατηγοριοποίηση; Η αλήθεια ότι τα όρια ανάμεσα σε ένα ξενοδοχείο με την κλασική έννοια κι ένα υβριδικό new age κατάλυμα σε λογική rent apartment, με παροχές όμως ξενοδοχείου, είναι δυσδιάκριτα. Γι΄ αυτό κι εδώ δίνεται σημασία στην εμπειρία της διαμονής, χωρίς να υπάρχει focus σε αστέρια και κατηγορίες. H διαμονή, άλλωστε, είναι προσωπική υπόθεση και οι προτεραιότητες που θέτει κανείς είναι διαφορετικές. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός επεκτείνουν τη συνεργασία τους

Υπογραφή νέου μνημονίου συνεργασίας που επεκτείνει την καθ’ όλα επιτυχημένη σύμπραξη των δύο φορέων, η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2020.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/01/2023

Τρέξε για καλό σκοπό στο 10ο Wings for Life World Run

Ο μοναδικός αγώνας δρόμου επιστρέφει για 10η χρονιά και καλεί άτομα όλων των ηλικιών να τρέξουν μαζί με χιλιάδες δρομείς, από όπου κι αν βρίσκονται.

Μη χάσετε το 29ο Καρναβάλι του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη

Μετά από 3 χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας, το μεγαλύτερο καρναβάλι της Αττικής είναι έτοιμο να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους.

Συζητήσεις για ισότητα, ιλλουμινισμό και την ιστορία του θεάτρου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Συνδυαστικά με τις διαλέξεις του ιδρύματος, θα πραγματοποιούνται "Απογεύματα Ποίησης" στο Café Merlin καθόλη τη διάρκεια του μήνα.

"Society Uncensored": Συζήτηση για τα προβλήματα και τις δυναμικές των Ρομά στη Στέγη

Πρόκειται για την πρώτη δια ζώσης παρουσίαση της σειράς "Society Uncensored".

DMΜOs: To Υπουργείου Τουρισμού συστήνει ένα νέο καινοτόμο εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Το DMΜOs (Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμών) θα συμβάλλει στην επίτευξη του οράματος η Ελλάδα να αποτελεί προορισμό και τις 365 ημέρες του έτους.

Εξερευνήστε τη βιοποικιλότητα του Εθνικού Κήπου

Διαδραστικοί χάρτες παρακινούν τους επισκέπτες να συμμετέχουν στη διερεύνηση του νερού ως φυσικού πόρου τόσο στην αστική περιοχή της Αθήνας όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.