Η επιστροφή δύο μπεστ σέλερ συγγραφέων από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Δύο feelgood μυθιστορήματα των Clare Pooley και Monica Guttierez με ένα καστ αξέχαστων χαρακτήρων.

Εκδόσεις μεταίχμιο

Οι επιβάτες της αποβάθρας 5 (Clare Pooley, μτφρ.Βούλα Αυγουστίνου)

Η Βρετανίδα Clare Pooley μετά το μπεστ σέλερ "Το πράσινο σημειωματάριο", μία feelgood κομεντί, επιστρέφει με ένα νέο συγκινητικό, διασκεδαστικό και σύγχρονο μυθιστόρημα με ένα καινούργιο καστ αξέχαστων χαρακτήρων. Το βιβλίο με τίτλο "Οι επιβάτες της αποβάθρας 5" άρχισε να το γράφει κατά τη διάρκεια του lockdown, σκεπτόμενη όλα όσα της έλειπαν, όπως η καθημερινότητά της, όταν έπαιρνε το τρένο για τη δουλειά και περιβαλλόταν από ξένους, που έβλεπε κάθε μέρα. Τότε σκέφτηκε: Τι θα γινόταν αν παραβίαζε τον κανόνα που λέει πως δεν μιλάμε σε αγνώστους στο τρένο;

Οι επιβάτες της αποβάθρας 5

Κάθε πρωί στις 8:05, η Iona Iverson παίρνει το τρένο για να πάει στη δουλειά. Κάθε μέρα, βλέπει τους ίδιους ανθρώπους και κάνει εικασίες γι' αυτούς, δίνοντάς τους και παρατσούκλια. Ποτέ όμως δεν μιλάνε. Ένα πρωί, ο έξυπνος - μα σεξιστής - Surbiton στραβοκαταπίνει μια ρώγα σταφυλιού μπροστά στα μάτια της Iona και πνίγεται. Όταν ένας άλλος επιβάτης επεμβαίνει και του σώζει τη ζωή, προκαλείται μια αλυσιδωτή αντίδραση. Μια ετερόκλητη ομάδα ανθρώπων, με μόνο κοινό το ότι παίρνουν το ίδιο τρένο, μαθαίνουν ότι αυτά που σκέφτονται για τους άλλους δεν συνάδουν με την πραγματικότητα. Τι θα γίνει όμως όταν η ζωή της Iona αρχίσει να παίρνει την κάτω βόλτα; Ποια θα είναι η αντίδραση των καινούριων της φίλων; 

"Οι επιβάτες της αποβάθρας 5" είναι, και αυτό με τη σειρά του, ένα τρυφερό, feel–good μυθιστόρημα για τις ιστορίες που πλάθουμε για τους ανθρώπους γύρω μας.

Η σκηνή των μεγάλων ονείρων (Monica Guttierez, μτφρ. Κάλλια Ταβουλάρη)

Η σκηνή των μεγάλων ονείρων

Μετά την τεράστια επιτυχία του "Βιβλιοπωλείου των μικρών θαυμάτων" - ένα βιβλίο που φέρνει τον αναγνώστη σε επαφή με τα μικρά απλά πράγματα που μπορούν να οδηγήσουν στην ευτυχία - έρχεται το νέο feelgood βιβλίο της Monica Guttierez "Η σκηνή των μεγάλων ονείρων", γεμάτο μαγεία και αγάπη για τον κόσμο του θεάτρου. Ένα βιβλίο που ρίχνει φως στην κατανόηση των ανθρώπινων συναισθημάτων, σε ιστορίες όπου οι χαρακτήρες έχουν καλές και άσχημες μέρες, όπως όλοι μας.

Οι αναγνώστες θα ταξιδέψουν στη Βαρκελώνη, όπου Μαξ Μπόρχες, θεατρικός σκηνοθέτης, διευθύνει έναν μικρό, εκκεντρικό θίασο. Την ημέρα της πρεμιέρας του Μάκβεθ, ο Μαξ βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Όλα φαίνεται να πηγαίνουν στραβά, ενώ κανονικά αυτή θα έπρεπε να είναι η μέρα του θριάμβου του: οι μάγισσες παραείναι όμορφες, το στέμμα του βασιλιά έχει σπάσει, και ο Μάκβεθ αναδίδει μια ύποπτη μυρωδιά ουίσκι. Όπως όμως του θυμίζει συχνά η πανέξυπνη βοηθός του, η Έλσα Σολέρ, η παράσταση πρέπει πάντα να συνεχίζεται. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Όσα δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ανακύκλωσε την παλιά συσκευή θέρμανσης και στήριξε την δεντροφύτευση σε Αττική και Εύβοια

Στο πλαίσιο της καμπάνιας "my glorious green moments", δίνεται η δυνατότητα στους ενήλικες καταναλωτές να ανακυκλώσουν την παλιά τους συσκευή θέρμανσης σε επιλεγμένα σημεία.

Η Ολυμπιακή Φλόγα φωτίζει το ΚΠΙΣΝ

Η τελευταία τελετή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας "Παρίσι 2024" θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.