"Μια μικρή Ελλάδα" στη γιορτινή Αθήνα

Στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής, πραγματοποιούνται στο Πεδίον του Άρεως συναυλίες, εργαστήρια παραδοσιακού χορού και υφαντικής τέχνης και διαδραστικές αφηγήσεις παραμυθιών.

Χριστούγεννα

Φέτος τα Χριστούγεννα ο πολιτισμός, η λαϊκή τέχνη και η παράδοση χαρίζουν το δικό τους παλμό στις εορταστικές εκδηλώσεις που φιλοξενούνται στο Πεδίον του Άρεως.

Από σήμερα το πρωί, οι κάτοικοι και επισκέπτες - τριες του αγαπημένου πάρκου της Αθήνας θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαδραστικά εργαστήρια για όλες τις ηλικίες, να απολαύσουν συναυλίες παραδοσιακών οργάνων, να γνωρίσουν χορούς από κάθε γωνία της Ελλάδας, να παρακολουθήσουν αφηγήσεις παραμυθιών και να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της λαϊκής τέχνης για τέσσερις ολόκληρες μέρες από νωρίς το πρωί ως και αργά το μεσημέρι. Καθημερινά θα απολαμβάνουμε συναυλίες παραδοσιακής μουσικής από κορυφαίους δεξιοτέχνες, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κωτσίνη, με αφιερώματα στα χορδόφωνα, ιδιόφωνα, μεμβρανόφωνα και αερόφωνα όργανα.

Στα πρωινά εργαστήρια (11 π.μ), στις 23 Δεκεμβρίου και ανήμερα τα Χριστούγεννα θα μυηθούμε στον κόσμο της υφαντικής τέχνης και θα φτιάξουμε εργόχειρα σε αργαλειούς, ενώ Παραμονή Χριστουγέννων θ’ απολαύσουμε λαϊκά χριστουγεννιάτικα παραμύθια και θα ξετυλίξουμε το νήμα χριστουγεννιάτικων αφηγήσεων σ’ ένα συμμετοχικό εργαστήριο αφήγησης. Το θέατρο σκιών δε θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα της "Μικρής Ελλάδας" στις 24 Δεκεμβρίου με την παρουσία του Άθου Δανέλλη που θα μας αποκαλύψει τα μυστικά των ήχων στο θέατρο σκιών. Νησιώτικα γλέντια και μουσικές από τη Μακεδονία και τη Θράκη ως και την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, το Μωριά και τη Στερεά Ελλάδα, συνοδευόμενες από χορευτικά συγκροτήματα, θα μας ταξιδέψουν εορταστικά στις μαγικές γωνιές της Ελλάδας, προσδίδοντας στα φετινά Χριστούγεννα της Αθήνας πολύτιμες, παραδοσιακές νότες.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: "Εμπνεόμαστε διαχρονικά από την παράδοση, ειδικά στις μεγάλες γιορτές όπου ο ρόλος της είναι κυρίαρχος και παράγουμε πολιτισμό για τους πολίτες, αλλά και τους επισκέπτες της Αττικής. Η "Μικρή Ελλάδα” παντρεύει το χθες με το σήμερα με βιωματικό τρόπο και αντιμετωπίζει την παράδοση με μία σύγχρονη ματιά. Η Περιφέρεια Αττικής καλεί τους πολίτες σε ένα τετραήμερο που συνδυάζει τη γνώση με την ψυχαγωγία”.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής στο Πεδίο του Άρεως.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Η Ύπατη Αρμοστεία προσφέρει βοήθεια για τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία

Ομάδες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες βρίσκονται στο πεδίο και παρέχουν σωτήρια βοήθεια στις οικογένειες που έχουν πληγεί από αυτή την καταστροφή.

08/02/2023

Η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζεται με το "Όλοι Μαζί Μπορούμε" και τους Δήμους για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν με οχήματα της Περιφέρειας σε αποθηκευτικούς χώρους του ΣΕΦ και ακολούθως άμεσα θα αποσταλούν στην Τουρκία, με μεγάλα φορτηγά.

Κομψές δημιουργίες για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στο "Madame Fraise"

Η "Madame Fraise" χαρίζει και φέτος τις πιο ελκυστικές και φινετσάτα γλυκές απολαύσεις για τη γιορτή των ερωτευμένων.

Πρόσκληση από τον Δήμο Αθηναίων για ανθρωπιστική βοήθεια των σεισμόπληκτων της Τουρκίας και της Συρίας

Από αύριο Τετάρτη στο Δημαρχείο της Αθήνας, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας και στις Λέσχες Φιλίας, συγκεντρώνονται είδη ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Οι Γιατροί του Κόσμου δίπλα στους πληγέντες του σεισμού σε Τουρκία και Συρία

Οι Γιατροί του Κόσμου συντάσσονται στο πλευρό του τουρκικού και συριακού λαού που συγκλονίζονται από τις καταστροφικές επιπτώσεις του φονικού σεισμού μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία.

Η Όλγα Μαλέα διάβασε "Tα Παιδιά της Μεγάλης Σιωπής" της Μάιρας Παπαθανασοπούλου, που θα μπορούσαν να γίνουν μια "πραγματικά Ευρωπαϊκή τηλεοπτική σειρά"

Η γνωστή σκηνοθέτρια της τηλεόρασης και του κινηματογράφου προτείνει το βιβλίο για τον έρωτα δύο νέων υπό το βλέμμα των ανατολικογερμανικών μυστικών υπηρεσιών.

Παράταση της 9ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ στο MEC Παιανίας

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια όλων των εργαζομένων, εκθετών και επισκεπτών της, προχώρησε στην αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα τρίτης ημέρας της διοργάνωσης.