Το "Repair-Café"προτείνει εναλλακτικές λύσεις για για την αποφυγή αγοράς ενός προϊόντος

Σε εποχές μαζικής κατανάλωσης, αντί να αντικαταστήσεις την συσκευή σου, επισκεύασε την και κάνε την ξανά χρήσιμη.

Repair Cafe

Οι εναλλακτικές λύσεις αντί της αγοράς έχουν ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση. Η Buy Nothing Day (Kauf-nix-Tag), μια διεθνής ημέρα κατά του καταναλωτισμού που έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο σε πολλές χώρες στα τέλη Νοεμβρίου, έχει ακριβώς αυτόν τον σκοπό, να ενθαρρύνει ακόμη περισσότερους καταναλωτές να μην αγοράσουν τίποτα για τουλάχιστον μία ημέρα και, κυρίως, να αναλογιστούν τη δική τους καταναλωτική συμπεριφορά.

Εναλλακτικές λύσεις για την αποφυγή της αγοράς ενός προϊόντος μπορεί κανείς να βρει παντού. Καταστήματα ενοικίασης, που μερικές φορές αποκαλούνται και "βιβλιοθήκες πραγμάτων", υπάρχουν σε πολλές πόλεις, όπως επίσης και τα λεγόμενα "καφέ για επισκευές", όπου πηγαίνεις κάποιο χαλασμένο αντικείμενο και οι ειδικοί το "επαναφέρουν στη ζωή" ξανακάνοντάς το χρήσιμο.

Ένα τέτοιο καφέ είναι και το Repair-Café στο Goethe-Institut. Μότο του: "Επισκευάζω αντί να πετάξω". Σε εποχές μαζικής κατανάλωσης, τα είδη οικιακής χρήσης, που παρουσιάζουν κάποια βλάβη, καταλήγουν πάρα πολύ γρήγορα στα σκουπίδια. Τα εργαστήρια στο Repair-Café όμως θέλουν να το αλλάξουν αυτό.

Στο εργαστήριό θα δείτε πώς να επισκευάσετε τα χαλασμένα αντικείμενα σας. Ο Γιάννης και ο Roland θα σας βοηθήσουν με την τεχνογνωσία τους και θα σας συμβουλεύσουν πώς να κάνετε τις ελαττωματικές συσκευές σας να λειτουργήσουν και πάλι. Μπορείτε να πάρετε μαζί σας αντικείμενα όπως καφετιέρα, τοστιέρα, πιστολάκι μαλλιών και άλλα συναφή. 

Στο κάτω φουαγιέ του Goethe-Institut Athen μεταξύ 5 και 7 μ.μ. μπορείτε να φέρτε  την ελαττωματική συσκευή σας και ο Γιάννης και ο Roland θα σας βοηθήσουν στην ανάλυση και στην επισκευή των βλαβών.

Ο Γιάννης είναι επιστάτης στο Goethe-Institut Athen και o ειδικός αν κάτι χαλάσει. Στο άψε σβήσε και με περισσή ηρεμία, βρίσκει πάντα μια λύση και κυριολεκτικά τα βάζει όλα σε τάξη. Ο Roland είναι ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων και DJ. Τα χέρια του πιάνουν και έχει ήδη "σώσει" πολλές οικιακές συσκευές από τη χωματερή κάνοντας έτσι στο περιβάλλον μια τεράστια χάρη.

Στον χώρο του καφέ μπορεί κανείς επίσης να δουλέψει ανενόχλητος και να απολαύσει το ξεχωριστό του μενού. 

Ημέρα διεξαγωγής: Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, 5-7 μ.μ. | Ινστιτούτο Γκαίτε

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ινστιτούτο Γκαίτε

Ομήρου 14-16
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Η Ύπατη Αρμοστεία προσφέρει βοήθεια για τους φονικούς σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία

Ομάδες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες βρίσκονται στο πεδίο και παρέχουν σωτήρια βοήθεια στις οικογένειες που έχουν πληγεί από αυτή την καταστροφή.

08/02/2023

Η Περιφέρεια Αττικής συνεργάζεται με το "Όλοι Μαζί Μπορούμε" και τους Δήμους για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν με οχήματα της Περιφέρειας σε αποθηκευτικούς χώρους του ΣΕΦ και ακολούθως άμεσα θα αποσταλούν στην Τουρκία, με μεγάλα φορτηγά.

Κομψές δημιουργίες για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στο "Madame Fraise"

Η "Madame Fraise" χαρίζει και φέτος τις πιο ελκυστικές και φινετσάτα γλυκές απολαύσεις για τη γιορτή των ερωτευμένων.

Πρόσκληση από τον Δήμο Αθηναίων για ανθρωπιστική βοήθεια των σεισμόπληκτων της Τουρκίας και της Συρίας

Από αύριο Τετάρτη στο Δημαρχείο της Αθήνας, στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας και στις Λέσχες Φιλίας, συγκεντρώνονται είδη ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Οι Γιατροί του Κόσμου δίπλα στους πληγέντες του σεισμού σε Τουρκία και Συρία

Οι Γιατροί του Κόσμου συντάσσονται στο πλευρό του τουρκικού και συριακού λαού που συγκλονίζονται από τις καταστροφικές επιπτώσεις του φονικού σεισμού μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία.

Η Όλγα Μαλέα διάβασε "Tα Παιδιά της Μεγάλης Σιωπής" της Μάιρας Παπαθανασοπούλου, που θα μπορούσαν να γίνουν μια "πραγματικά Ευρωπαϊκή τηλεοπτική σειρά"

Η γνωστή σκηνοθέτρια της τηλεόρασης και του κινηματογράφου προτείνει το βιβλίο για τον έρωτα δύο νέων υπό το βλέμμα των ανατολικογερμανικών μυστικών υπηρεσιών.

Παράταση της 9ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ στο MEC Παιανίας

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια όλων των εργαζομένων, εκθετών και επισκεπτών της, προχώρησε στην αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα τρίτης ημέρας της διοργάνωσης.