Το "Repair-Café"προτείνει εναλλακτικές λύσεις για για την αποφυγή αγοράς ενός προϊόντος

Σε εποχές μαζικής κατανάλωσης, αντί να αντικαταστήσεις την συσκευή σου, επισκεύασε την και κάνε την ξανά χρήσιμη.

Repair-Café

Οι εναλλακτικές λύσεις αντί της αγοράς έχουν ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση. Η Buy Nothing Day (Kauf-nix-Tag), μια διεθνής ημέρα κατά του καταναλωτισμού που έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο σε πολλές χώρες στα τέλη Νοεμβρίου, έχει ακριβώς αυτόν τον σκοπό, να ενθαρρύνει ακόμη περισσότερους καταναλωτές να μην αγοράσουν τίποτα για τουλάχιστον μία ημέρα και, κυρίως, να αναλογιστούν τη δική τους καταναλωτική συμπεριφορά.

Εναλλακτικές λύσεις για την αποφυγή της αγοράς ενός προϊόντος μπορεί κανείς να βρει παντού. Καταστήματα ενοικίασης, που μερικές φορές αποκαλούνται και "βιβλιοθήκες πραγμάτων", υπάρχουν σε πολλές πόλεις, όπως επίσης και τα λεγόμενα "καφέ για επισκευές", όπου πηγαίνεις κάποιο χαλασμένο αντικείμενο και οι ειδικοί το "επαναφέρουν στη ζωή" ξανακάνοντάς το χρήσιμο.

Ένα τέτοιο καφέ είναι και το Repair-Café στο Goethe-Institut. Μότο του: "Επισκευάζω αντί να πετάξω". Σε εποχές μαζικής κατανάλωσης, τα είδη οικιακής χρήσης, που παρουσιάζουν κάποια βλάβη, καταλήγουν πάρα πολύ γρήγορα στα σκουπίδια. Τα εργαστήρια στο Repair-Café όμως θέλουν να το αλλάξουν αυτό.

Στο εργαστήριό θα δείτε πώς να επισκευάσετε τα χαλασμένα αντικείμενα σας. Ο Γιάννης και ο Roland θα σας βοηθήσουν με την τεχνογνωσία τους και θα σας συμβουλεύσουν πώς να κάνετε τις ελαττωματικές συσκευές σας να λειτουργήσουν και πάλι. Μπορείτε να πάρετε μαζί σας αντικείμενα όπως καφετιέρα, τοστιέρα, πιστολάκι μαλλιών και άλλα συναφή. 

Στο κάτω φουαγιέ του Goethe-Institut Athen μεταξύ 5 και 7 μ.μ. μπορείτε να φέρτε  την ελαττωματική συσκευή σας και ο Γιάννης και ο Roland θα σας βοηθήσουν στην ανάλυση και στην επισκευή των βλαβών.

Ο Γιάννης είναι επιστάτης στο Goethe-Institut Athen και o ειδικός αν κάτι χαλάσει. Στο άψε σβήσε και με περισσή ηρεμία, βρίσκει πάντα μια λύση και κυριολεκτικά τα βάζει όλα σε τάξη. Ο Roland είναι ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων και DJ. Τα χέρια του πιάνουν και έχει ήδη "σώσει" πολλές οικιακές συσκευές από τη χωματερή κάνοντας έτσι στο περιβάλλον μια τεράστια χάρη.

Στον χώρο του καφέ μπορεί κανείς επίσης να δουλέψει ανενόχλητος και να απολαύσει το ξεχωριστό του μενού. 

Ημέρα διεξαγωγής: Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, 5-7 μ.μ. | Ινστιτούτο Γκαίτε

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ινστιτούτο Γκαίτε

Ομήρου 14-16
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.