Τα δωρεάν της εβδομάδας: Αφιέρωμα στο νέο τσεχοσλοβάκικο κίνημα

Μια εβδομάδα αφιερωμένη σε τσέχικες ταινίες του ’60, τελευταίες μέρες με το Impact Hub Athens στην Κυψέλη και ό,τι αξίζει να δείτε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 10 έως 16/12.

Το Κρεματόριο

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος της Τσεχικής Προεδρίας στην Ε.Ε., ο ιστορικός κινηματογράφος Studio new star art cinema προβάλλει 10 ταινίες που ανέδειξαν το Νέο Κύμα Τσεχοσλοβακίας. Από 8 έως 14 Δεκεμβρίου, παρουσιάζονται φιλμ από 6 σπουδαίους δημιουργούς όπως οι Μίλος Φόρμαν, Όλντριχ Λίπσκι, Γίρι Μένζελ, Γιαν Κανταρ και άλλοι.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών.

"Το Χριστουγεννιάτικο πανηγύρι της αγάπης" επιστρέφει στην Αθήνα, τιμώντας τα άτομα με αναπηρία. Χειροποίητες δημιουργίες και μια μεγάλη συλλογή προϊόντων από τις εταιρίες και τους ιδιώτες που στηρίζουν τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Α.με.Α. "Το Εργαστήρι" έρχονται από 13 έως 15 Δεκεμβρίου (9 π.μ. - 9 μ.μ.) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό. Αφιέρωμα στα Α.με.Α. ετοιμάζει και η Ταινιοθήκη, με την προβολή της ταινίας "SAFEable: Προσβασιμότητα και Συμπερίληψη στην Ενημέρωση και Προστασία από την Έμφυλη" της Νιόβης Αναζίκου, το Σάββατο 10/12, στις 5.30 μ.μ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Διαβάστε Επίσης

Η πολυμεσική έκθεση "Land Rights (Μέρος 1ο)" στο 1927 θα είναι ελεύθερα επισκέψιμη έως την Κυριακή 11/12. Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες ασχολούνται με το ζήτημα της περιβαλλοντικής καταστροφής και μελετούν τη θέση μας απέναντι στις σημερινές φυσικές καταστροφές. Από την ερχόμενη εβδομάδα, η έκθεση θα παραμείνει επισκέψιμη κατόπιν ραντεβού.

LAND RIGHTS (μέρος 1ο)

Μέχρι την Κυριακή θα είναι επίσης ανοιχτό το #DoNotForget Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου από το Impact Hub Athens, το οποίο ολοκληρώνει τις δράσεις του στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης την Παρασκευή 16/12. Σε διάστημα 5 ετών, το Impact Hub Athens μεταμόρφωσε την Αγορά σε σημείο συνεύρεσης, συνεργασίας και συν-δημιουργίας με βασικούς άξονες τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την κοινωνική καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Τώρα μας αποχαιρετά με ένα ειδικά σχεδιασμένο φεστιβάλ που θα διαρκέσει έως τις 24 Δεκεμβρίου και θα φέρει για τελευταία φορά στην Κυψέλη εκδηλώσεις με μουσική, φαγητό, δημιουργικά δρώμενα και οικολογικές αγορές.

Στο Τριανόν, η ακαδημαϊκός και συγγραφέας Jane Ward ανοίγει μια συζήτηση γύρω από την ομοφυλοφιλία, με αφορμή το βιβλίο της "The Tragedy of Heterosexuality". Στις σελίδες του επανεξετάζει την ιστορία του queer πόνου έναντι της ετεροφυλικής ευτυχίας και μας κάνει να σκεφτούμε τη δική μας ερμηνεία για την αγάπη, το σεξ και τις σχέσεις. Για πρώτη φορά η Ward θα αναπτύξει τις ιδέες που ξετυλίγονται μέσα στο βιβλίο, συγκρίνοντας την δική της οπτική γωνία με την ελληνική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα (10/12, 5 μ.μ.).

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

LAND RIGHTS (μέρος 1ο)

  • Μεικτά Μέσα

Μέσω φωτογραφιών, βίντεο και εικαστικών/ακουστικών εγκαταστάσεων, το ομαδικό πρότζεκτ στο 1927 καταπιάνεται με το ζήτημα της περιβαλλοντικής καταστροφής και μας ρωτά πώς μπορούμε να διασώσουμε τη φύση απαλλάσσοντάς την από την καταστροφική Δυτική προσέγγιση που εδώ και αιώνες την αντιμετωπίζει ως αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Studio new star art cinema

Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής

Τριανόν

Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101) (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

24ωρη λειτουργία θερμαινόμενου χώρου στον Δήμο Πειραιά

Στη δομή τηρείται αυστηρά το πρωτόκολλο των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. και εφαρμόζονται όλα τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον covid - 19.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2023

Πέθανε ο Γενικός Διευθυντής της ΕΒΕ Φίλιππος Τσιμπόγλου

Ο θάνατός του πρόεκυψε λίγο πριν την επίσημη λήξη της θητείας του στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Μάριο Ντεσιάτι: Ο νικητής του λογοτεχνικού βραβείου Strega 2022 έρχεται στην Αθήνα

O συγγραφέας του μυθιστορήματος Ασυμβίβαστοι (πρωτ.τίτλος Spartiati), που τιμήθηκε με τη μεγαλύτερη λογοτεχνική διάκριση στην Ιταλία, θα επισκεφθεί την Αθήνα, για να παρουσιάσει το βιβλίο του.

Αναψυκτήρια σε 75 αρχαιολογικούς χώρους ενισχύουν την οικονομία των εμπειριών

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

Ρεπορτάζ: Τι περιμένουμε στο μέλλον από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Έχοντας αναλάβει τη διαχείριση της ΔΑΚ, η Τεχνόπολη μας εξηγεί το όραμα και τους στόχους για το μέλλον της πρώτης, προκειμένου να συνεχίσει τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της.

Η μικρασιατική μνήμη στα "Αόρατα Δεσμά" του Ευάγγελου Σαχπέρογλου

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάττων.

Έργα αποκατάστασης για το Αναψυκτήριο στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

Το νέο κτίριο θα αποτελέσει έναν από τους κύριους χώρους φιλοξενίας καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων για το επίσημο έτος τίτλου της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης.