Τα δωρεάν της εβδομάδας: Αφιέρωμα στο νέο τσεχοσλοβάκικο κίνημα

Μια εβδομάδα αφιερωμένη σε τσέχικες ταινίες του ’60, τελευταίες μέρες με το Impact Hub Athens στην Κυψέλη και ό,τι αξίζει να δείτε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 10 έως 16/12.

Το Κρεματόριο

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος της Τσεχικής Προεδρίας στην Ε.Ε., ο ιστορικός κινηματογράφος Studio new star art cinema προβάλλει 10 ταινίες που ανέδειξαν το Νέο Κύμα Τσεχοσλοβακίας. Από 8 έως 14 Δεκεμβρίου, παρουσιάζονται φιλμ από 6 σπουδαίους δημιουργούς όπως οι Μίλος Φόρμαν, Όλντριχ Λίπσκι, Γίρι Μένζελ, Γιαν Κανταρ και άλλοι.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών.

"Το Χριστουγεννιάτικο πανηγύρι της αγάπης" επιστρέφει στην Αθήνα, τιμώντας τα άτομα με αναπηρία. Χειροποίητες δημιουργίες και μια μεγάλη συλλογή προϊόντων από τις εταιρίες και τους ιδιώτες που στηρίζουν τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Α.με.Α. "Το Εργαστήρι" έρχονται από 13 έως 15 Δεκεμβρίου (9 π.μ. - 9 μ.μ.) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό. Αφιέρωμα στα Α.με.Α. ετοιμάζει και η Ταινιοθήκη, με την προβολή της ταινίας "SAFEable: Προσβασιμότητα και Συμπερίληψη στην Ενημέρωση και Προστασία από την Έμφυλη" της Νιόβης Αναζίκου, το Σάββατο 10/12, στις 5.30 μ.μ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Διαβάστε Επίσης

Η πολυμεσική έκθεση "Land Rights (Μέρος 1ο)" στο 1927 θα είναι ελεύθερα επισκέψιμη έως την Κυριακή 11/12. Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες ασχολούνται με το ζήτημα της περιβαλλοντικής καταστροφής και μελετούν τη θέση μας απέναντι στις σημερινές φυσικές καταστροφές. Από την ερχόμενη εβδομάδα, η έκθεση θα παραμείνει επισκέψιμη κατόπιν ραντεβού.

LAND RIGHTS (μέρος 1ο)

Μέχρι την Κυριακή θα είναι επίσης ανοιχτό το #DoNotForget Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου από το Impact Hub Athens, το οποίο ολοκληρώνει τις δράσεις του στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης την Παρασκευή 16/12. Σε διάστημα 5 ετών, το Impact Hub Athens μεταμόρφωσε την Αγορά σε σημείο συνεύρεσης, συνεργασίας και συν-δημιουργίας με βασικούς άξονες τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την κοινωνική καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Τώρα μας αποχαιρετά με ένα ειδικά σχεδιασμένο φεστιβάλ που θα διαρκέσει έως τις 24 Δεκεμβρίου και θα φέρει για τελευταία φορά στην Κυψέλη εκδηλώσεις με μουσική, φαγητό, δημιουργικά δρώμενα και οικολογικές αγορές.

Στο Τριανόν, η ακαδημαϊκός και συγγραφέας Jane Ward ανοίγει μια συζήτηση γύρω από την ομοφυλοφιλία, με αφορμή το βιβλίο της "The Tragedy of Heterosexuality". Στις σελίδες του επανεξετάζει την ιστορία του queer πόνου έναντι της ετεροφυλικής ευτυχίας και μας κάνει να σκεφτούμε τη δική μας ερμηνεία για την αγάπη, το σεξ και τις σχέσεις. Για πρώτη φορά η Ward θα αναπτύξει τις ιδέες που ξετυλίγονται μέσα στο βιβλίο, συγκρίνοντας την δική της οπτική γωνία με την ελληνική και ευρωπαϊκή πραγματικότητα (10/12, 5 μ.μ.).

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

LAND RIGHTS (μέρος 1ο)

  • Μεικτά Μέσα

Μέσω φωτογραφιών, βίντεο και εικαστικών/ακουστικών εγκαταστάσεων, το ομαδικό πρότζεκτ στο 1927 καταπιάνεται με το ζήτημα της περιβαλλοντικής καταστροφής και μας ρωτά πώς μπορούμε να διασώσουμε τη φύση απαλλάσσοντάς την από την καταστροφική Δυτική προσέγγιση που εδώ και αιώνες την αντιμετωπίζει ως αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Studio new star art cinema

Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής

Τριανόν

Κοδριγκτώνος 21 (Πατησίων 101) (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Φωκίωνος Νέγρη 42 & Σποράδων

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.