Το γιορτινό περιοδικό Taste & Travel κυκλοφορεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου μαζί με το αθηνόραμα

Πάρτε μια πρώτη γεύση και ετοιμαστείτε για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα

Το γιορτινό περιοδικό Taste & Travel κυκλοφορεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου μαζί με το αθηνόραμα

Οι γιορτές πλησιάζουν και όλοι ονειρευόμαστε να φτιάξουμε βαλίτσες για μικρές και μεγάλες αποδράσεις. Εμείς κάναμε την αρχή γυρίζοντας την Ελλάδα και τον πλανήτη και σας ετοιμάσαμε την πιο ταξιδιάρικη και νόστιμη έκδοση του χειμώνα, το περιοδικό Taste & Travel που κυκλοφορεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, προαιρετικά μαζί με το αθηνόραμα στα περίπτερα.

Περπατήσαμε στην ανανεωμένη Θεσσαλονίκη και καλέσαμε τους βραβευμένους σεφ και εστιάτορες της γαστρονομικής πρωτεύουσας της UNESCO να φωτογραφηθούν για το εξώφυλλο μας στην ολοκαίνουργια Αγορά Μοδιάνο. Tαξιδέψαμε στη Μακεδονία σε δυο διαφορετικές γαστρονομικές διαδρομές, μια του κρέατος και μία του κρασιού, συναντήσαμε κτηνοτρόφους τέταρτης ή πέμπτης γενιάς και οινοποιούς με βαθιά οικογενειακή παράδοση, αγάπη γι’ αυτό που κάνουν και διάθεση εξέλιξης και καινοτομίας με σεβασμό στο terroir. 

Κοιμηθήκαμε με τον απαλό ήχο των νιφάδων που έπεφταν έξω απ΄ το ξύλινο παράθυρό μας σε ένα cabin house στο Εθνικό Πάρκο Gauja στη Βαλτική και περπατήσαμε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές της Εσθονίας απολαμβάνοντας pirukas, "τσέπες" ζύμης γεμάτες με κρέας, λάχανο ή μανιτάρια). Δρασκελίσαμε την πόρτα ενός παλιού κρεοπωλείου στην αρτίστικη γειτονιά El Born στη Βαρκελώνη για να..  πιούμε με το στόμα μας γιατί εξελίσσεται στη νέα πρωτεύουσα των μπαρ. Δοκιμάσαμε νεολογισμούς με τοπικό χρώμα όπως τα "τραχαντσίνι" (όταν ο τραχανάς συνάντησε τα arancini) και ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα με το επίπεδο των νέων  εστιατορίων της Ηπείρου. Πηραμε το λαπτοπ μας και πιασαμε θεση σ’ ένα hot desk με θέα τον Tάγο για να δούμε πως η Λισαβόνα εξελίσσεται σε Μέκκα των ψηφιακών νομάδων, απολαύσαμε σύγχρονη τέχνη εκεί που δεν το περιμέναμε, στη γαλήνια αγροτική εξοχή του Σεν Μόριτζ.

Αγκαλιάσαμε πρωτοβουλίες που ανοίγουν νέους δρόμους στο αργό ταξίδι, τη βιωσιμότητα και την αειφορία και τη συμπερίληψη. Απο τον γαστρονομικο ακτιβισμο του χορτοφαγικού-vegan εστιατορίου "Tian" στη Βιέννη που βασίζεται στην αειφόρα λογική "από τη ρίζα έως το φύλλο" μέχρι τις νέες στολές και τις πολιτικές των αεροπορικών εταιρειών που πάνε πέρα από το βιολογικό φύλο και προάγουν τη συμπερίληψη.

Καλά χειμερινά ταξίδια να έχουμε! 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Σειρά εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών με αφορμή την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων.

27/01/2023

5+1 βιβλία που κρατούν ζωντανή τη μνήμη του Ολοκαυτώματος

Η πιο σκοτεινή πτυχή της ευρωπαϊκής ιστορίας μέσα από τις αφηγήσεις συγγραφέων που τα έζησαν αλλά και από άλλους διαφορετικής χρονικής απόστασης από τα γεγονότα.

"EROTICArt 2023": Το απόλυτο φεστιβάλ ερωτισμού επιστρέφει ανανεωμένο

Μετά από τριετή απουσία, το φεστιβάλ έρχεται στο κέντρο της Αθήνας με περισσότερα από 3500 τ.μ. αφιερωμένα στην έκφραση της σεξουαλικότητας.

Τα "Απλά μαθήματα ενδυματολογίας" μάς ταξιδεύουν στον κόσμο της μόδας

Στα μαθήματα οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με ενδύματα από την αρχαιότητα, την αρχαία Αίγυπτο, την Περσία, την Ελλάδα, την Ρώμη, το Βυζάντιο, την Αναγέννηση έως και την σημερινή εποχή.

Μη χάσετε το πληθωρικό 26ο Παζάρι Βιβλίου

Στο κέντρο της Αθήνας θα διοργανωθεί και φέτος το καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου.

Τα μηνύματα της Δήλου για την ανθρωπότητα, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Το Alpha Mission - Δelos ταξιδεύει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και γίνεται αφορμή για την εκκίνηση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με την κλιματική κρίση, τον πολιτισμό και το μέλλον της ανθρωπότητας.

Δέκα ερωτησεις στην Αμάντα Μιχαλοπούλου

Η συγγραφέας δηλώνει, μεταξύ άλλων, πως η φροϋδική ψυχανάλυση σήμερα μοιάζει σχεδόν με ανέκδοτο και πως η εξουσία αυτοϊκανοποιείται ασκώντας εξουσία.