Το γιορτινό περιοδικό Taste & Travel κυκλοφορεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου μαζί με το αθηνόραμα

Πάρτε μια πρώτη γεύση και ετοιμαστείτε για τα πιο νόστιμα ταξίδια του χειμώνα

Το γιορτινό περιοδικό Taste & Travel κυκλοφορεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου μαζί με το αθηνόραμα

Οι γιορτές πλησιάζουν και όλοι ονειρευόμαστε να φτιάξουμε βαλίτσες για μικρές και μεγάλες αποδράσεις. Εμείς κάναμε την αρχή γυρίζοντας την Ελλάδα και τον πλανήτη και σας ετοιμάσαμε την πιο ταξιδιάρικη και νόστιμη έκδοση του χειμώνα, το περιοδικό Taste & Travel που κυκλοφορεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, προαιρετικά μαζί με το αθηνόραμα στα περίπτερα.

Περπατήσαμε στην ανανεωμένη Θεσσαλονίκη και καλέσαμε τους βραβευμένους σεφ και εστιάτορες της γαστρονομικής πρωτεύουσας της UNESCO να φωτογραφηθούν για το εξώφυλλο μας στην ολοκαίνουργια Αγορά Μοδιάνο. Tαξιδέψαμε στη Μακεδονία σε δυο διαφορετικές γαστρονομικές διαδρομές, μια του κρέατος και μία του κρασιού, συναντήσαμε κτηνοτρόφους τέταρτης ή πέμπτης γενιάς και οινοποιούς με βαθιά οικογενειακή παράδοση, αγάπη γι’ αυτό που κάνουν και διάθεση εξέλιξης και καινοτομίας με σεβασμό στο terroir. 

Κοιμηθήκαμε με τον απαλό ήχο των νιφάδων που έπεφταν έξω απ΄ το ξύλινο παράθυρό μας σε ένα cabin house στο Εθνικό Πάρκο Gauja στη Βαλτική και περπατήσαμε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές της Εσθονίας απολαμβάνοντας pirukas, "τσέπες" ζύμης γεμάτες με κρέας, λάχανο ή μανιτάρια). Δρασκελίσαμε την πόρτα ενός παλιού κρεοπωλείου στην αρτίστικη γειτονιά El Born στη Βαρκελώνη για να..  πιούμε με το στόμα μας γιατί εξελίσσεται στη νέα πρωτεύουσα των μπαρ. Δοκιμάσαμε νεολογισμούς με τοπικό χρώμα όπως τα "τραχαντσίνι" (όταν ο τραχανάς συνάντησε τα arancini) και ξαφνιαστήκαμε ευχάριστα με το επίπεδο των νέων  εστιατορίων της Ηπείρου. Πηραμε το λαπτοπ μας και πιασαμε θεση σ’ ένα hot desk με θέα τον Tάγο για να δούμε πως η Λισαβόνα εξελίσσεται σε Μέκκα των ψηφιακών νομάδων, απολαύσαμε σύγχρονη τέχνη εκεί που δεν το περιμέναμε, στη γαλήνια αγροτική εξοχή του Σεν Μόριτζ.

Αγκαλιάσαμε πρωτοβουλίες που ανοίγουν νέους δρόμους στο αργό ταξίδι, τη βιωσιμότητα και την αειφορία και τη συμπερίληψη. Απο τον γαστρονομικο ακτιβισμο του χορτοφαγικού-vegan εστιατορίου "Tian" στη Βιέννη που βασίζεται στην αειφόρα λογική "από τη ρίζα έως το φύλλο" μέχρι τις νέες στολές και τις πολιτικές των αεροπορικών εταιρειών που πάνε πέρα από το βιολογικό φύλο και προάγουν τη συμπερίληψη.

Καλά χειμερινά ταξίδια να έχουμε! 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival.