SNFCC Youth Council: Ανοιχτή πρόσκληση για νέους με κοινωνικές και πολιτιστικές ανησυχίες

Στόχος της δημιουργίας του SNFCC Youth Council είναι η ενίσχυση της ενασχόλησης των νέων ατόμων με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκδηλώσεων που να τα αφορούν άμεσα και να τα εκφράζουν, ενώ, παράλληλα, τα προγράμματα αυτά θα βρίσκονται σε ανοιχτό διάλογο με τα ενδιαφέροντα της γενιά τους.

ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε νέα άτομα από 18 έως 25 ετών που ενδιαφέρονται για τον πολιτιστικό προγραμματισμό και την παραγωγή με στόχο τη δημιουργία του SNFCC Υouth Council, μιας δημιουργικής ομάδας 20 ατόμων. Η ομάδα θα είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια ενός ανεξάρτητου προγράμματος εκδηλώσεων, το οποίο θα εντάσσεται στον ετήσιο προγραμματισμό του ΚΠΙΣΝ.

Στόχος της δημιουργίας του SNFCC Youth Council είναι η ενίσχυση της ενασχόλησης των νέων ατόμων με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκδηλώσεων που να τα αφορούν άμεσα και να τα εκφράζουν, ενώ, παράλληλα, τα προγράμματα αυτά θα βρίσκονται σε ανοιχτό διάλογο με τα ενδιαφέροντα της γενιά τους. Στο επίκεντρο της νέας αυτής πρωτοβουλίας του ΚΠΙΣΝ βρίσκεται το ευρύτερο όραμα παροχής ευκαιριών, αλλά και έμπρακτης υποστήριξης σε νέα άτομα.

ΚΠΙΣΝ
© Yiorgis Yerolympos

Επιπλέον, μέσα από τη δημιουργία του SNFCC Youth Council, το ΚΠΙΣΝ προσεγγίζει την επιμέλεια και παραγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων με άξονα την συμπερίληψη και τη συμμετοχή ατόμων από διαφορετικό πολιτισμικό και κοινωνικό υπόβαθρο. 

Το SNFCC Youth Council θα πλαισιώνεται από την ομάδα Προγραμματισμού και Παραγωγής του ΚΠΙΣΝ, η οποία θα δρα υποστηρικτικά χωρίς παρεμβάσεις ως προς το περιεχόμενο και την εκτέλεση των δράσεων του. Επιπλέον, θα παρέχονται όλες οι απαραίτητες υποδομές και τα εργαλεία για την πραγματοποίηση των δράσεων που θα σχεδιάζει το Youth Council. 

Διαβάστε Επίσης

Οι συναντήσεις του SNFCC Youth Council θα πραγματοποιούνται δύο φορές τον μήνα στο ΚΠΙΣN, ενώ μία φορά τον μήνα θα διοργανώνεται εκπαιδευτική δράση ειδικά διαμορφωμένη για τα μέλη του. Η συμμετοχή στις συναντήσεις είναι υποχρεωτική, ενώ η διάρκεια συμμετοχής στο SNFCC Youth Council είναι ένα έτος.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ο Δήμος Καλλιθέας βάζει τα γιορτινά του

Στην Πλατεία Δαβάκη θα ξεκινήσει το πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα του δήμου με μια αξέχαστη συναυλία, ενώ οι γιορτινές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν μέχρι τον Γενάρη σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους της περιοχής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2022

Η μαγεία των Χριστουγέννων έρχεται στο City Link

Και αυτά τα Χριστούγεννα, μια βόλτα στο φωτεινό και εορταστικό City Link θα μας χαρίσει απολαυστικές στιγμές συνδυάζοντας μουσική, θέαμα, ψώνια και την έξοδό σας για φαγητό και ποτό.

Το M Shop υποδέχεται την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου

Χειροποίητα γούρια και δώρα, αποκλειστικά σχεδιασμένα για το Μέγαρο Μουσικής, ένα πολύ ιδιαίτερο ημερολόγιο και συλλεκτικές μεταξοτυπίες με την υπογραφή του εικαστικού δημιουργού Γιώργου Ξένου.

"Βγες εκτός κάδρου" με τον νέο smartphone εκτυπωτή INSTAX SQUARE Link

Με τόσες δυνατότητες και επιλογές άφησε τη δημιουργικότητά σου να εκφραστεί όπως ποτέ ξανά και μοιράσου τις αγαπημένες σου χριστουγεννιάτικες λήψεις με φίλους και συγγενείς, όσο μακριά κι αν βρίσκονται.

ARIA HOTELS: Τι λέτε για χριστουγεννιάτικη απόδραση στο Κέντρο;

Ονειρεύεστε διακοπές σε κάποια ευρωπαϊκή μητρόπολη; Χριστουγεννιάτικες βόλτες σε γραφικά σοκάκια, shopping therapy μπροστά από λαμπερές βιτρίνες, κι αλλαγή του χρόνου κάτω από επιβλητικά μνημεία και τοπόσημα με ιστορία; Φέτος δε χρειάζεται να πάτε μακριά!

"Το Χριστουγεννιάτικο πανηγύρι της αγάπης" είναι πάλι κοντά μας

Εκεί θα διαλέξετε χριστουγεννιάτικα δώρα από τις χειροποίητες δημιουργίες και από τη μεγάλη συλλογή προϊόντων, τα οποία προσφέρουν εταιρίες και ιδιώτες που στηρίζουν "Το Εργαστήρι".

"Ανήφορος": Διαβάσαμε το μέχρι πρόσφατα αδημοσίευτο μυθιστόρημα του Καζαντζάκη

Στον "Ανήφορο", το μοναδικό, μέχρι τώρα, αδημοσίευτο μυθιστόρημά του, που εκδόθηκε φέτος από τις εκδόσεις Διόπτρα, ο Νίκος Καζαντζάκης συμπυκνώνει την κοινωνική και μεταφυσική του αγωνία.