"I'm Positive 2022": Η αγάπη κάνει την οικογένεια

I'm Positive

Για πέμπτη χρονιά στη Στέγη, άνθρωποι με αληθινές ιστορίες μιλούν για την αποδοχή ενάντια στο στίγμα και την προκατάληψη. Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, η καθιερωμένη ανοιχτή συζήτηση "I’m Positive" επιστρέφει στην Κεντρική Σκηνή, για να ρίξει φως στη σημασία της αγάπης και της αποδοχής που καλλιεργείται στον πυρήνα της οικογένειας για να διοχετευτεί στην κοινωνία. Η συζήτηση πραγματοποιείται με τη σφραγίδα του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος "Θετική Φωνή". Συντονίζουν η Λυδία Παπαϊωάννου και ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Τον Δεκέμβριο του 2021, η νοσηλεύτρια Μαρία Γκίκα δήλωσε πως "η ασθένεια είναι φυσικό κακό και όχι ηθικό", αποτυπώνοντας σε μια φράση τη δαιμονοποίηση της σεξουαλικότητας, αλλά και την ενοχή που είναι συχνά συνδεδεμένη με τη διάγνωση HIV. Έναν χρόνο μετά, η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν τα άτομα που ζουν με τον ιό εξακολουθούν να είναι οι διακρίσεις και η άγνοια της κοινωνίας. Για αυτό και φέτος, το "I'm Positive" έρχεται πιο ανοιχτό από ποτέ για να αγκαλιάσει κάθε θετική φωνή που επιλέγει να μοιραστεί αληθινές ιστορίες συμπερίληψης. "Είναι σημαντικό να πάρεις τον εαυτό σου από το χέρι. Είναι σημαντικό να σου κρατάνε το χέρι αυτοί που σε αγαπάνε." – Γιώργος Ανδρουλάκης & Ειρήνη Μαργαρίτη

H Mαρία με τη μητέρα της μιλούν για τη διαδικασία αποδοχής μέσα στο πλαίσιο της οικογένειας. Ο Γιώργος με την Ειρήνη, που μεγάλωσαν σε κλειστά και ομοφοβικά περιβάλλοντα, φωτίζουν τη δύναμη της φιλίας που μπορεί να νικήσει το στίγμα και την προκατάληψη, αποδεικνύοντας ότι την οικογένεια που θέλουμε να έχουμε δίπλα μας, την επιλέγουμε. Η Αμαλία και η Δήμητρα, μητέρες τρανς εφήβων, βάζουν τα παιδιά τους πάνω από τον εαυτό τους και συζητούν ανοιχτά για τη δύναμη και την υπομονή που απαιτεί μια τέτοια αλλαγή, αλλά και για τη σημασία ενημέρωσης των γονέων πάνω σε ζητήματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Ο Διονύσης, ένα τρανς αγόρι, με τον πατέρα του αγκαλιάζουν τις επιλογές των ατόμων και αναδεικνύουν τη σημασία της στήριξης από την οικογένεια. Ανακαλύψτε τις ιστορίες των πρωταγωνιστών του "I'm Positive 2022" εδώ.

Παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα: Σοφία Ρομπόλη

Η είσοδος του κοινού στη συζήτηση είναι ελεύθερη και θα πραγματοποιηθεί με δελτία εισόδου.

Συντελεστές

Διοργάνωση: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση & Θετική Φωνή
Συντονισμός συζήτησης: Λυδία Παπαϊωάννου, Φώτης Σεργουλόπουλος,
Μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος "Θετική Φωνή"

Περισσότερες πληροφορίες

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Κι αν ο Bruce Lee πέθανε από υπερκατανάλωση νερού;

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η υπερβολική ενυδάτωση υπήρξε μοιραία για τη ζωή του σινεστάρ των πολεμικών τεχνών.

Προσβάσιμη για άτομα με οπτική αναπηρία πλέον η Ακρόπολη

Ένα συνολικό πρόγραμμα με απτική διαδρομή, ειδικά έντυπα και ειδικά σχεδιασμένα βοηθήματα υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών σε συνεργασία με τον Φάρο Τυφλών Ελλάδος.

Έξι νέες βιβλιοπαρουσιάσεις στην Αθήνα

Βιβλία από διαφορετικές εκδόσεις έρχονται στα ελληνικά ράφια και θα παρουσιαστούν σε σχετικές εκδηλώσεις μέχρι τέλος της χρονιάς στην πόλη.

Εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Συζητήσεις και καλλιτεχνικές δράσεις τιμούν τη σημαντική αυτή ημέρα αφιερωμένη στο γυναικείο φύλο.

Πώς ξεκίνησε η μανία με την Black Friday;

Κάθε Νοέμβρη, ο κόσμος περιμένει την πολυπόθητη "Μαύρη Παρασκευή" για να κάνει τα απαραίτητα χριστουγεννιάτικα ψώνια. Πώς όμως καθιερώθηκε αυτή η μέρα;

Ο Χρήστος Μάστορας στο νέο Esquire

Το τεύχος Χειμώνας 2022-23 κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 26 Νοεμβρίου, μαζί με ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο.