"I'm Positive 2022": Η αγάπη κάνει την οικογένεια

I'm Positive

Για πέμπτη χρονιά στη Στέγη, άνθρωποι με αληθινές ιστορίες μιλούν για την αποδοχή ενάντια στο στίγμα και την προκατάληψη. Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, η καθιερωμένη ανοιχτή συζήτηση "I’m Positive" επιστρέφει στην Κεντρική Σκηνή, για να ρίξει φως στη σημασία της αγάπης και της αποδοχής που καλλιεργείται στον πυρήνα της οικογένειας για να διοχετευτεί στην κοινωνία. Η συζήτηση πραγματοποιείται με τη σφραγίδα του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος "Θετική Φωνή". Συντονίζουν η Λυδία Παπαϊωάννου και ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Τον Δεκέμβριο του 2021, η νοσηλεύτρια Μαρία Γκίκα δήλωσε πως "η ασθένεια είναι φυσικό κακό και όχι ηθικό", αποτυπώνοντας σε μια φράση τη δαιμονοποίηση της σεξουαλικότητας, αλλά και την ενοχή που είναι συχνά συνδεδεμένη με τη διάγνωση HIV. Έναν χρόνο μετά, η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν τα άτομα που ζουν με τον ιό εξακολουθούν να είναι οι διακρίσεις και η άγνοια της κοινωνίας. Για αυτό και φέτος, το "I'm Positive" έρχεται πιο ανοιχτό από ποτέ για να αγκαλιάσει κάθε θετική φωνή που επιλέγει να μοιραστεί αληθινές ιστορίες συμπερίληψης. "Είναι σημαντικό να πάρεις τον εαυτό σου από το χέρι. Είναι σημαντικό να σου κρατάνε το χέρι αυτοί που σε αγαπάνε." – Γιώργος Ανδρουλάκης & Ειρήνη Μαργαρίτη

H Mαρία με τη μητέρα της μιλούν για τη διαδικασία αποδοχής μέσα στο πλαίσιο της οικογένειας. Ο Γιώργος με την Ειρήνη, που μεγάλωσαν σε κλειστά και ομοφοβικά περιβάλλοντα, φωτίζουν τη δύναμη της φιλίας που μπορεί να νικήσει το στίγμα και την προκατάληψη, αποδεικνύοντας ότι την οικογένεια που θέλουμε να έχουμε δίπλα μας, την επιλέγουμε. Η Αμαλία και η Δήμητρα, μητέρες τρανς εφήβων, βάζουν τα παιδιά τους πάνω από τον εαυτό τους και συζητούν ανοιχτά για τη δύναμη και την υπομονή που απαιτεί μια τέτοια αλλαγή, αλλά και για τη σημασία ενημέρωσης των γονέων πάνω σε ζητήματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Ο Διονύσης, ένα τρανς αγόρι, με τον πατέρα του αγκαλιάζουν τις επιλογές των ατόμων και αναδεικνύουν τη σημασία της στήριξης από την οικογένεια. Ανακαλύψτε τις ιστορίες των πρωταγωνιστών του "I'm Positive 2022" εδώ.

Παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα: Σοφία Ρομπόλη

Η είσοδος του κοινού στη συζήτηση είναι ελεύθερη και θα πραγματοποιηθεί με δελτία εισόδου.

Συντελεστές

Διοργάνωση: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση & Θετική Φωνή
Συντονισμός συζήτησης: Λυδία Παπαϊωάννου, Φώτης Σεργουλόπουλος,
Μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με τον Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος "Θετική Φωνή"

Περισσότερες πληροφορίες

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Όσα δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Ανακύκλωσε την παλιά συσκευή θέρμανσης και στήριξε την δεντροφύτευση σε Αττική και Εύβοια

Στο πλαίσιο της καμπάνιας "my glorious green moments", δίνεται η δυνατότητα στους ενήλικες καταναλωτές να ανακυκλώσουν την παλιά τους συσκευή θέρμανσης σε επιλεγμένα σημεία.

Η Ολυμπιακή Φλόγα φωτίζει το ΚΠΙΣΝ

Η τελευταία τελετή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας "Παρίσι 2024" θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Το ιστορικό ιστιοφόρο Belem θα παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θα φιλοξενήσει τη διάλεξη του καπετάνιου του Belem, Aymeric Gibet.

Χάρης Δούκας: "‘Όποιοι έχουν πολύ μεγάλα έσοδα από τον τουρισμό πρέπει να συνεισφέρουν περισσότερα στην πόλη"

Ο Δήμαρχος της Αθήνας μίλησε, στην Ανδριάνα Παρασκευοπούλου, Δημοσιογράφο-Παρουσιάστρια της ΕΡΤ, για τις θετικές και αρνητικές προοπτικές που ανοίγονται για την πόλη της Αθήνας τα επόμενα χρόνια, με φόντο την αυξημένη τουριστική δραστηριότητα και την ανάγκη για περισσότερο πράσινο.

Πασχαλινές προτάσεις δώρων στο Μουσείο Ακρόπολης

Φέτος το Πάσχα γιορτάστε με ξεχωριστά δώρα εμπνευσμένα από τις πλούσιες συλλογές του Μουσείου.