World Travel Awards Ευρώπη 2022: ανακοινώθηκαν τα Όσκαρ του τουρισμού και είχαν και ελληνικό ενδιαφέρον

Τα World Travel Awards, ο μεγάλος θεσμός της τουριστικής βιομηχανίας, τίμησε την Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζοντάς την ως κορυφαίο προορισμό αειφόρου τουρισμού.

World Travel Awards © γηκμμ,

Τα κορυφαία ονόματα του κλάδου της φιλοξενίας συμμετείχαν στην τελετή των World Travel Awards (WTA) European Gala Ceremony 2022 στο νέο Hilton Mallorca Galatzo στη Μαγιόρκα. 

Το Αλγκάβρε της Πορτογαλία κέρδισε τον πολυπόθητο τίτλο του "Κορυφαίου παραλιακού προορισμού της Ευρώπης", ενώ το Πόρτο αναδείχθηκε σε "Κορυφαία πόλη - προορισμός της Ευρώπης".  Η ανερχόμενη πόλη του Μπατούμι (Βατούμ) στη Μαύρη Θάλασσα στη Γεωργία εξασφάλισε τον τίτλο του "Κορυφαίου αναδυόμενου προορισμού της Ευρώπης". Εν τω μεταξύ, η Μαδρίτη κέρδισε το βραβείο για τους "Κορυφαίους προορισμούς Συναντήσεων και Συνεδριών της Ευρώπης" για πέμπτη συνεχή χρονιά και το συνεδριακό κέντρο του Δουβλίνου πήρε το τρόπαιο για το "Κορυφαίο κέντρο Συναντήσεων και Συνεδριών της Ευρώπης".

Travel Awards
Batumi , Γεωργία

VIP της ταξιδιωτικής βιομηχανίας από 40 χώρες παρευρέθηκαν στη μεγάλη επανένωση της ταξιδιωτική βιομηχανίας στο Hilton της Μαγιόρκας. Το Hilton Mallorca Galatzo, των 208 δωματίων, που άνοιξε πρόσφατα είναι η πιο καινούρια προσθήκη στο αναπτυσσόμενο ευρωπαϊκό χαρτοφυλάκιο του Hilton.

Ο Graham Cooke, Ιδρυτής του WTA, δήλωσε: "Τι πραγματικά αξέχαστη εμπειρία είχε το διεθνές VIP κοινό μας! Αυτό το μαγευτικό νησί αποδείχθηκε το τέλειο σκηνικό για ένα συγκλονιστικό διήμερο που στέφθηκε από την αποψινή τελετή Gala. Το Hilton Mallorca Galatzo είναι περήφανο κάνοντας τους ευρωπαίους διακοσμητές να αισθάνονται τόσο θερμά ευπρόσδεκτοι. Η WTA είχε το προνόμιο να αναγνωρίσει τα κορυφαία αστέρια του κλάδου από όλη την Ευρώπης ως εξαιρετικά παραδείγματα τουριστικής αριστείας.".
Σε ειδική παρουσίαση, το βραβείο "Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Ευρώπης" παρέλαβε το Drying Little Tears – Regine Sixt Children’s Aid Foundation. 

Στον τομέα των αερομεταφορών, η Turkish Airlines απέσπασε την τιμή της "Κορυφαίας Αεροπορικής Εταιρείας της Ευρώπης", ενώ η British Airways αναδείχθηκε "Κκορυφαία αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης". Νωρίτερα το βράδυ, η Air France παρέλαβε το βραβείο για την "Κορυφαία αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης – Οικονομική Θέση" και η TAP Air Portugal κέρδισε τα βραβεία για την "Κορυφαία αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης στη Νότια Αμερική" και την "Κορυφαία αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης στη Νότια Αμερική".

Η πολυτέλεια και η γοητεία του Çırağan Palace Kempinski Istanbul του εξασφάλισαν απόλυτο βραβείο φιλοξενίας ως "Europe's Leading Hotel", ενώ το εκπληκτικό Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul διεκδίκησε τον τίτλο του "Κορυφαίου Νέου Ξενοδοχείου της Ευρώπης". Το Four Seasons Hotels and Resorts κέρδισε το βραβείο για το "Κορυφαίο brand  πολυτελών ξενοδοχείων της Ευρώπης", ενώ η Royal Monceau Suite @ Le Royal Monceau - Raffles Paris, κέρδισε το βραβείο για την "Κορυφαία Σουίτα Ξενοδοχείου στην Ευρώπη". Κατά τα άλλα, συνολικά έξι τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στο Forte Village Resort, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου του "Κορυφαίου Νέου θερέτρου της Ευρώπης".

Sani Marina
Sani Marina

To μεγαλοπρεπές Conrad Algarve διεκδίκησε το βραβείο για το "Καλύτερο lifestyle καλύτερο lifestyle θέρετρο της Ευρώπης" ενώ το "δικό" μας Sani Resort πήρε το βραβείο "Καλύτερου οικογενειακού θέρετρου της Ευρώπης".

Στον τομέα της κρουαζιέρας, η Norwegian Cruise Line ψηφίστηκε ως "Κορυφαία γραμμή κρουαζιέρας της Ευρώπης" ενώ η Λισαβόνα κέρδισε το βραβείο "Κορυφαίος προορισμός κρουαζιέρας στην Ευρώπη". Οι νικητές των ταξιδιωτικών υπηρεσιών ήταν η Abercrombie & Kent ("Κορυφαίος τουριστικός πράκτορας της Ευρώπης"), η Booking.com ("Κορυφαίος ταξιδιωτικός οργανισμός της Ευρώπης") και η FCM Travel ("Η κορυφαία εταιρεία διαχείρισης ταξιδιών της Ευρώπης").

Οι επόμενες εκδηλώσεις στο κόκκινο χαλί του WTA Grand Tour 2022 θα πραγματοποιηθούν στο Ναϊρόμπι της Κένυας (Αφρική & Ινδικός Ωκεανός), στο Αμμάν, στην Ιορδανία (Μέση Ανατολή) και στο Μουσκάτ του Ομάν (Μεγάλος Τελικός).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.