Χρυσός Σεπτέμβρης: Μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας

Με προσωπικές ιστορίες 6 οικογενειών ευχής, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) τιμά τον «χρυσό» μήνα.

Χρυσός Σεπτέμβρης: Μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας

Οι γονείς μάς εξιστορούν τα γεγονότα και αποκαλύπτουν, τόσο τα συμπτώματα που εμφάνισαν τα παιδιά τους, όσο και τα συναισθήματα στο άκουσμα της διάγνωσης του καρκίνου. Από τις μαρτυρίες δεν θα μπορούσε να λείπει και η συμβολή της εκπλήρωσης της ευχής στην ψυχολογία των παιδιών. 

Μέσα από τα βίντεο των μαρτυριών, διαπιστώνεται η σημασία της έγκαιρης προσφυγής στον παιδίατρο ή στο νοσοκομείο. Τα συμπτώματα της ασθένειας είναι συνηθισμένα, κοινά με άλλα πιο συχνά και καθημερινά παιδιατρικά προβλήματα και μπορεί να αρχικά να ξεγελάσουν. Κάποια πρώτα δείγματα μπορεί να είναι κατά περίπτωση πυρετός, αδυναμία, καταβολή, διάχυτοι πόνοι στα οστά, πονοκέφαλος και αστάθεια στη βάδιση, έντονος πόνος, διόγκωση και ευαισθησία σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος.

Φόβος, θυμός, απόγνωση, θλίψη και πανικός είναι τα πρώτα συναισθήματα που κατακλύζουν τους γονείς στην πρώτη ανακοίνωση της ασθένειας, ενώ περιγράφουν την εκπλήρωση της ευχής των παιδιών τους ως "τόνους χαράς", αλλαγή ζωής, ευλογία, ευγνωμοσύνη και ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά. "Μια ημέρα γιορτής" όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.  Τα ενημερωτικά βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο κανάλι του youtube του οργανισμού και στο site του, ενώ μία περίληψη αυτού μπορείτε να δείτε εδώ

Το 2021, 7 στα 10 παιδιά που εκπληρώθηκε η ευχής τους, έπασχαν από καρκίνο. Η εμπειρία της εκπλήρωσης της ευχής ενός παιδιού με σοβαρή ασθένεια είναι αναγκαία για τη βελτίωση της ψυχικής του υγείας, θωρακίζοντας έτσι την προσπάθειά του να γίνει καλά.  

 


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Με το κλειδί στο χέρι οι δύο μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού OPAP Store App

Οι νικητές παρέλαβαν τα αυτοκίνητά τους από τον ΟΠΑΠ, ενώ 200 συνολικά τυχεροί κέρδισαν πολλά πλούσια δώρα από το OPAP Store App.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/09/2022

Έξι νέες Αθηναϊκές Διαδρομές προβάλλουν κρυφές πτυχές της πόλης

Η ιστορία του Πανεπιστημίου Αθηνών, μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση στο Μέγαρο, γιαγιάδες-σουπερήρωες και πολλές άλλες συναρπαστικές δράσεις μας συστήνουν σε άγνωστα αθηναϊκά σημεία.

Έννιο Μορικόνε: Διαβάστε αποκλειστικά αποσπάσματα από τη βιογραφία του "Μπετόβεν του σελιλόιντ"

Αποκλειστική προδημοσίευση αποσπασμάτων από τη βιογραφία "Ennio Morricone - Αναζητώντας εκείνον τον ήχο | Η μουσική μου, η ζωή μου", του Αλεσάντρο ντε Ρόζα, που θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στηρίζει το ΕΜΣΤ

Ανάμεσα στους βασικούς στόχους του ΥΠΠΟΑ είναι και η ανάδειξη της ελληνικής σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Europa Nostra: Το Βραβείο Grand Prix 2022 απονέμεται στον Κώστα Καρρά

Οι νικητές των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κληρονομιάς 2021 τιμήθηκαν χθες σε μια τελετή στην εμβληματική Κρατική Όπερα της Πράγας.

Οι φάρμες της Δυτικής Αττικής με το βλέμμα στραμμένο στη βιώσιμη καλλιέργεια

Μια δράση της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με τη Med Culture.