Χρυσός Σεπτέμβρης: Μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας

Με προσωπικές ιστορίες 6 οικογενειών ευχής, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) τιμά τον «χρυσό» μήνα.

Χρυσός Σεπτέμβρης: Μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας

Οι γονείς μάς εξιστορούν τα γεγονότα και αποκαλύπτουν, τόσο τα συμπτώματα που εμφάνισαν τα παιδιά τους, όσο και τα συναισθήματα στο άκουσμα της διάγνωσης του καρκίνου. Από τις μαρτυρίες δεν θα μπορούσε να λείπει και η συμβολή της εκπλήρωσης της ευχής στην ψυχολογία των παιδιών. 

Μέσα από τα βίντεο των μαρτυριών, διαπιστώνεται η σημασία της έγκαιρης προσφυγής στον παιδίατρο ή στο νοσοκομείο. Τα συμπτώματα της ασθένειας είναι συνηθισμένα, κοινά με άλλα πιο συχνά και καθημερινά παιδιατρικά προβλήματα και μπορεί να αρχικά να ξεγελάσουν. Κάποια πρώτα δείγματα μπορεί να είναι κατά περίπτωση πυρετός, αδυναμία, καταβολή, διάχυτοι πόνοι στα οστά, πονοκέφαλος και αστάθεια στη βάδιση, έντονος πόνος, διόγκωση και ευαισθησία σε συγκεκριμένο σημείο του σώματος.

Φόβος, θυμός, απόγνωση, θλίψη και πανικός είναι τα πρώτα συναισθήματα που κατακλύζουν τους γονείς στην πρώτη ανακοίνωση της ασθένειας, ενώ περιγράφουν την εκπλήρωση της ευχής των παιδιών τους ως "τόνους χαράς", αλλαγή ζωής, ευλογία, ευγνωμοσύνη και ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά. "Μια ημέρα γιορτής" όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.  Τα ενημερωτικά βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο κανάλι του youtube του οργανισμού και στο site του, ενώ μία περίληψη αυτού μπορείτε να δείτε εδώ

Το 2021, 7 στα 10 παιδιά που εκπληρώθηκε η ευχής τους, έπασχαν από καρκίνο. Η εμπειρία της εκπλήρωσης της ευχής ενός παιδιού με σοβαρή ασθένεια είναι αναγκαία για τη βελτίωση της ψυχικής του υγείας, θωρακίζοντας έτσι την προσπάθειά του να γίνει καλά.  

 


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

"Society Uncensored": Άτομα που βίωσαν τη στοχοποίηση και τη βία μιλούν για το "Πώς απαντάμε στην κρίση της Δημοκρατίας;"

Οι θεατές γίνονται ενεργό μέρος της συζήτησης, η οποία θα βιντεοσκοπηθεί και θα παρουσιαστεί στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο YouTube.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/12/2023

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το νέο ΔΣ της εταιρείας με την επωνυμία "Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Μονοπρόσωπη Α.Ε." αποτελείται από επτά μέλη.

Συνεχίζονται οι διαδικτυακές "Συναντήσεις της Πέμπτης" με τον Πλάτωνα Ριβέλλη

H δεύτερη παρουσίαση για τη νέα σεζόν εστιάζει στο έργο του Σπύρου Γιαρμενίτη, της Ειρήνης Λαχανά και της Γεωργίας Παπαχρήστου.

Οι δωρεάν δράσεις που έρχονται τον Δεκέμβριο στο Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων

Οι επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς, να παρακολουθήσουν ομιλίες και να διασκεδάσουν σε διαδραστικά εργαστήρια.

Φωτορεπορτάζ: Το ΚΠΙΣΝ υποδέχτηκε τα Χριστούγεννα με μια εντυπωσιακή φωταγώγηση

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος καλωσόρισε το κοινό στον χριστουγεννιάτικο κόσμο του και το "α" ήταν εκεί για να απαθανατίσει τη γιορτινή εκδήλωση.

Ο Πειραιάς υποδέχεται τα Χριστούγεννα με ένα εορταστικό πρόγραμμα δράσεων για όλους

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, θα φωταγωγήσει το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δένδρο, σε μια μεγάλη φαντασμαγορική βραδιά με ζωντανή μουσική από τον ραδιοφωνικό σταθμό "My Radio 104,6" με τον DJ Αντώνη Δημητριάδη.