Το πιο συναρπαστικό διήμερο στο 6ο World Wellness Weekend

Με αφετηρία τα νησιά Φίτζι, το παγκόσμιο φεστιβάλ ευεξίας μας καλεί σε ένα διασκεδαστικό πρόγραμμα ομαδικών δράσεων, γεμάτο εκπλήξεις.

Aquabike Welfie Melia Punta Cana REPUBLICA DOMINICANA

To παγκόσμιο φεστιβάλ ευεξίας World Wellness Weekend (WWW) γιορτάζεται για 6η συνεχόμενη χρονιά το τρίτο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη, με αφετηρία την Ανατολή του ηλίου στα νησιά Φίτζι, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, και με τερματισμό την Δύση του ηλίου στην Χαβάη, την Κυριακή 18 του μηνός. 

Με κοινό σύνθημα το "LIVING WELL TOGETHER’’, 150 εθελοντές (Ambassadors & Coordinators) από όλο τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους σε περισσότερες από 900 πόλεις, από την Αθήνα έως το Γουίνιπεγκ. 

Anantara Kihavah MALDIVES Welfie underwater

Σε συνεργασία με το Global Sustainability Index Institute των Ηνωμένων Εθνών, το WWW από το 2017 υποστηρίζει έμπρακτα τον στόχο Νο.3 "Καλή Υγεία & Ευημερία" των "Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης", ενώ είναι και ένας από τους εταίρους της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το WWW ενθαρρύνει επαγγελματίες από τους χώρους της ευεξίας, του αθλητισμού, του τουρισμού και της φιλοξενίας σε όλο τον κόσμο να διοργανώσουν δραστηριότητες ευεξίας το τρίτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, αναδεικνύοντας έτσι την τεχνογνωσία των ομάδων τους.

Η φιλοσοφία του WWW για την επίτευξη της Ευεξίας στηρίζεται σε 5 βασικούς πυλώνες: ΥΠΝΟΣ & Δημιουργικότητα, ΔΙΑΤΡΟΦΗ & Ανοσία, ΚΙΝΗΣΗ & Ζωτικότητα, ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ & Γαλήνη, ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ & Αλληλεγγύη. Το πρόγραμμα είναι ενεργό και στις πέντε ηπείρους, ενώ υποστηρίζεται από 60 Ενώσεις και Ομοσπονδίες όπως οι IHRSA, ISPA και CIDESCO. Στην Ελλάδα, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων έχει δηλώσει την θερμή υποστήριξη του προς το πρόγραμμα.

Sunrise Hike - Val di Fiemme ITALY welfie

Μέσω ενός "χάρτη ευεξίας" εκατομμύρια άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πάνω από 4.000 διασκεδαστικές, δωρεάν, ομαδικές δραστηριότητες, μαθήματα και εργαστήρια κοντά τους, χωρίς αποκλεισμούς, σε 140 χώρες. Ο χάρτης είναι διαθέσιμος σε 18 γλώσσες, ενώ το κοινό μπορεί να βρει την ιδανική δραστηριότητα αναζητώντας την επιθυμητή τοποθεσία ή τύπο δραστηριοτήτων. Η κάθε δραστηριότητα περιέχει περιγραφή αλλά και δυνατότητα κράτησης, σε περίπτωση όπου υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Ενδεικτικά, στον χάρτη μπορείτε να βρείτε: μαθήματα Yoga, συνεδρίες γυμναστικής, καθοδηγούμενη χαλάρωση και διαλογισμό που προωθούν την "Εσωτερική Ηρεμία & Παγκόσμια Ειρήνη" (Inner Peace & World Peace), παραδοσιακές θερμικές τελετές σε σάουνες με την υποστήριξη της Διεθνούς Ένωσης Σάουνας, μαθήματα σάμπα, φλαμένκο και μπαλέτου, δενδροφύτευση στη Βραζιλία, κ.α. 

Επαγγελματίες και χώροι ευεξίας μπορούν να εγγραφούν δωρεάν μέσω του ιστότοπου, ενώ προσφέροντας 3 ή περισσότερες δωρεάν δραστηριότητες λαμβάνουν το σήμα "2022 Wellness Champion".

Περισσότερα για τους χώρους ευεξίας στην Ελλάδα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ο Λέων Α. Ναρ προσπαθεί "να βρει ξανά του νήματος την άκρη"

Ένα βιβλίο για τον στιχουργικό κόσμο του Θανάση Παπακωνσταντίνου παρουσιάζει ο ΙΑΝΟΣ στο κατάστημά του στη Σταδίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

Το Μπενάκη τιμά τον Παγκόσμιο Μήνα Αlzheimer

Η επόμενη δράση του "Ώρα για Μουσείο!" υλοποιείται με τη βοήθεια της επιστημονικής συμβούλου Αλεξάνδρας Οικονόμου.

Οκτώβριος στην Ελευσίνα: Όλα όσα ετοιμάζει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων έρχεται από την 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Ο Δήμος Αθηναίων βάζει στο στόχαστρο την ψυχική υγεία

Τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης του δήμου διοργανώνουν έναν κύκλο ομιλιών για την ψυχική υγεία παιδιών και ενηλίκων.

Γνωρίστε τον "Κόσμο του Αύριο" στο Athens Science Festival

3 ημέρες επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας με κορυφαίους ομιλητές από όλο τον κόσμο.

Με το κλειδί στο χέρι οι δύο μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού OPAP Store App

Οι νικητές παρέλαβαν τα αυτοκίνητά τους από τον ΟΠΑΠ, ενώ 200 συνολικά τυχεροί κέρδισαν πολλά πλούσια δώρα από το OPAP Store App.

Έξι νέες Αθηναϊκές Διαδρομές προβάλλουν κρυφές πτυχές της πόλης

Η ιστορία του Πανεπιστημίου Αθηνών, μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση στο Μέγαρο, γιαγιάδες-σουπερήρωες και πολλές άλλες συναρπαστικές δράσεις μας συστήνουν σε άγνωστα αθηναϊκά σημεία.