"Vardas": Η μόδα συναντά την τέχνη μέσα από τα έργα 8 σύγχρονων εικαστικών

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην ενέργεια "Fashion & Art" θα διαθέσουν το 20% από την πώληση των έργων τους για να ενισχύσουν το έργο των κοινωφελών ιδρυμάτων "Hope Genesis" και "Δεσμός".

Χρήστος Ζωγράφος - VARDAS GOLDEN HALL

Η "Vardas 1939", στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης, επεκτείνει τις δραστηριότητες και στα πολιτιστικά δρώμενα και τον κόσμο της τέχνης, με την ενέργεια "Fashion & Art", με σκοπό να προβάλλει εικαστικούς και καλλιτέχνες με μοναδικές δεξιότητες και μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης. Πρόκειται για μια πρωτότυπη παρουσίαση της σχέσης μόδας και τέχνης ως ένα συνεχές "Fashion Art Happening".

Στο πλαίσιο αυτής της νέας δραστηριότητας που διεξάγεται ήδη, η "Vardas" ξεκινάει τη πρώτη της συνεργασία με καταξιωμένους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό Έλληνες ζωγράφους, όπου μέσα από τα έργα τους και τη καλοκαιρινή συλλογή "Vardas", θα προβληθεί το ελληνικό καλοκαίρι και η πηγαία ανάγκη όλων να δημιουργήσουν "Νέες Αναμνήσεις". Η ενέργεια "Making Summer Memories", είναι άλλωστε αυτή που χαρακτηρίζει τη καλοκαιρινή συλλογή της εταιρείας, όπως αυτή προβάλλεται ήδη μέσα από τα SOME, τις βιτρίνες των καταστημάτων της, αλλά και το ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Αγγελική Κώσταλου - VARDAS - ΦΑΛΗΡΟ

Επιμελητής της ομάδας των καλλιτεχνών είναι ο Δημήτρης Λαζάρου, υπεύθυνος για το Concept, την οργάνωση και την επικοινωνία εικαστικών εκθέσεων και άλλων μορφών τέχνης, σε πολιτιστικούς χώρους και σε γνωστές γκαλερί.

Κώστας Γαρύφαλλος - VARDAS - ΝΕΟ ΨΥΧΙΚΟ

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην ενέργεια "Fashion & Art" - "Making Summer Memories", θα διαθέσουν το 20% από την πώληση των έργων τους για να ενισχύσουν το έργο των κοινωφελών ιδρυμάτων "Hope Genesis" και "Δεσμός".

Πρόθεση της εταιρείας "Vardas" είναι η ανάδειξη της τέχνης αλλά και της μόδας με μοναδικούς τρόπους, δημιουργώντας μέσα από τις βιτρίνες της μια ζωντανή γκαλερί τέχνης και μόδας.

Η "HOPEgenesis" είναι μία Ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 2015 και δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με όραμα να ανατρέψει το κλίμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Στόχος της είναι η γνωστοποίηση, ανάλυση και μελέτη των αιτιών του ζητήματος της υπογεννητικότητας, με σκοπό να δημιουργηθούν ενέργειες και δράσεις που θα ανατρέψουν το αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων θανάτων. Η οργάνωση εργάζεται και επικεντρώνεται στις λύσεις για την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας τόσο σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων – προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες-, όσο και στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό μέσα από τη γνωστοποίηση, ευαισθητοποίηση και μελέτη του ζητήματος.

Ο Δεσμός είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο με σκοπό την κάλυψη αναγκών ευπαθών ομάδων μέσα από τη μέγιστη αξιοποίηση πλεονάσματος από ιδιώτες και εταιρείες. Aπό την ίδρυσή του, τον Ιανουάριο του 2012 έως σήμερα, ο Δεσμός, με επίκεντρο τα γραφεία του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχει προσφέρει σε ένα ολοένα και αυξανόμενο δίκτυο 341 οργανισμών κοινωνικής ωφελείας στην Ελλάδα, βοηθώντας συνολικά πάνω από 200.000 βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα επωφελούμενους χάρη στην προσφορά περισσότερων από 110 εταιρειών και εκατοντάδων ιδιωτών. Η εκτιμώμενη αξία των αγαθών που έχει διαχειριστεί ο Δεσμός υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ανοιχτό κάλεσμα διοργανωτών φεστιβάλ για το 21ο Atelier for Young Festival Managers στην Ελευσίνα

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης συνεργάζεται με το The Festival Academy και καλεί ενδιαφερόμενους να δηλώσουν συμμετοχή για το φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί το 2023 στην ιστορική πόλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/08/2022

2ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελόριζου: Γνωρίστε τα συναρπαστικά μονοπάτια της επιστήμης

Η δεύτερη διεξαγωγή του επιστημονικού φεστιβάλ κάνει στάση σε Πάτρα και Αθήνα, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να βιώσουν την επιστήμη ως μία συναρπαστική εμπειρία.

Συνεχίζονται τα έργα αναβάθμισης χώρων πρασίνου σε κεντρικούς οδικούς άξονες της πρωτεύουσας

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι ολιστικές παρεμβάσεις από την Περιφέρεια Αττικής για την οδική αναβάθμιση των μητροπολιτικών υποδομών.

Ο Δημήτρης Αθανίτης διάβασε την "Τελευταία Πνοή" του Λουίς Μπουνιουέλ γιατί ο συγγραφέας "Είναι ακραίος σαν το έργο του"

Ο σκηνοθέτης του "Invisible" (2016), της ταινίας για την κρίση που υπήρξε υποψήφια για έξι βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, βρίσκει κάποιες αυτοβιογραφίες να είναι πιο δυνατές κι από τα πιο συναρπαστικά μυθιστορήματα.

Αθήνα, αβίωτη πόλη

Είναι αδικαιολόγητος ο καθημερινός εκνευρισμός μας όταν είμαστε τόσο ανοχύρωτοι μπροστά στον παραλογισμό της καθημερινότητας;

Φθινόπωρο στην Ελευσίνα

Από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων κι εκδηλώσεων.

Επιχορήγηση από το ΥΠΠΟΑ σε προγράμματα και δράσεις για τη διαφύλαξη στοιχείων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς

Η επιχορήγηση είναι συνολικού ύψους 662.000 ευρώ και πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις 6 Μαΐου 2022, σε Κοινότητες Φορέων Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσω του Μητρώου Πολιτιστικού Φορέων του ΥΠΠΟΑ.