Το 23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ έρχεται τον Ιούλιο

Το φεστιβάλ, με το γενικό σύνθημα ο ΚΟΣΜΟΣ μόνο όταν τον μοιράζεσαι ΑΛΛΑΖΕΙ» για φέτος, διεξάγει στην Πανεπιστημιούπολη τη μεγαλύτερη αντιρατσιστική συνάντηση της πόλης.

23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ ©marios lolos

Με σύνθημά της "ο ΚΟΣΜΟΣ μόνο όταν τον μοιράζεσαι ΑΛΛΑΖΕΙ" η μεγαλύτερη αντιρατσιστική συνάντηση της πόλης πραγματοποιείται φέτος στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια. Το 23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ είναι ξανά εδώ. Ύστερα από δυο χρόνια  πανδημίας και αναγκαστικής αναβολής του, το φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του στις 1,2,3 Ιουλίου. Τρεις μέρες αλληλεγγύης και τρεις μέρες γιορτής.

Η μεγάλη επιστροφή του Φεστιβάλ αποτελεί μία από τις λίγες αισιόδοξες ειδήσεις του τελευταίου διαστήματος. Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ δεν είναι μόνο το κορυφαίο γεγονός του αντιρατσιστικού κινήματος ούτε είναι μόνο ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός με συναυλίες, συζητήσεις, πολιτιστικά δρώμενα και υπέροχες γεύσεις. Το πιο σημαντικό είναι ότι το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ αποτελεί μια μοναδική γιορτή της ενότητας μέσα από τη διαφορετικότητα και μια ανάσα αντίστασης και αλληλεγγύης σε ένα ασφυκτικό και ζοφερό περιβάλλον. 

23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ
©aggelos christofilopoulos

Αυτήν την ανάσα την έχουμε σήμερα πιο πολλή ανάγκη από ποτέ. Γιατί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει προκαλέσει το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα στην Ευρώπη από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Γιατί τα εγκληματικά και παράνομα pushbacks (επαναπροωθήσεις) έχουν γίνει καθεστώς στον Έβρο, στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Γιατί τα στρατόπεδα κράτησης προσφύγων και μεταναστών/τριών παραμένουν τόποι ακύρωσης του δικαίου και της ανθρωπιάς. Γιατί ο εθνικισμός ξαναγίνεται εργαλείο χειραγώγησης της κοινωνίας. Δίνουμε λοιπόν ραντεβού στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ για να δείξουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς, για να γιορτάσουμε αυτό το "μαζί" που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για ένα πιο φωτεινό αύριο.

Ώρα έναρξης του φεστιβάλ: 6.00 μ.μ.
Ώρα έναρξης των συζητήσεων: 7.30 μ.μ.
Ώρα έναρξης των αυτοοργανωμένων συζητήσεων: 7:00 μ.μ.
Ώρα έναρξης των συναυλιών: 9.30 μ.μ.

Τιμή εισόδου: 5 ευρώ. Για όλο το τριήμερο 10 ευρώ. Δωρεάν για άνεργους/ες, μετανάστες/στριες, πρόσφυγες/ισσες

Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί Media Center.

Δείτε το πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".