Η μαγεία των γραμμάτων έρχεται στο Φεστιβάλ ΛΕΑ

Το φεστιβάλ λογοτεχνίας επιφυλάσσει πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για όλα τα γούστα.

κρατικά_βραβεία_λογοτεχνίας

Για σήμερα, Πέμπτη 16 Ιουνίου, το Φεστιβάλ ΛΕΑ  έχει οργανώσει άλλη μια μέρα με πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για όλα τα γούστα.

Στις 5 μ.μ σε έναν καφέ-συνέντευξη στο Polyglot Bookstore, η Αργεντίνα φιλόλογος Μάρτα Σίλβια Διος Σανς παίρνει συνέντευξη από τον Αργεντίνο συγγραφέα Γκιγέρμο Μαρτίνες. Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικα στα ισπανικά. Στη συνέχεια, στις 7 μ.μ, στο βιβλιοπωλείο Ιανός, γίνεται η παρουσίαση του βιβλίου "Αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού" του Σαντιάγο Ρονκαλιόλο, ο οποίος συνομιλεί με τον μεταφραστή του Κώστα Αθανασίου και τον δημοσιογράφο Διονύση Μαρίνο. Στα ισπανικά και στα ελληνικά. Την ίδια ώρα, στις 7 μ.μ, στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, η  ποιήτρια Φιλίπα Λεάλ και η τραγουδίστρια και συνθέτρια Μαφάλντα Βέιγκα, Πορτογαλίδες και οι δύο, συζητούν με τον Ισπανό ποιητή Χουάν Βιθέντε Πικέρας. Και τέλος, στις 8.30, στο ίδιο μέρος θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου "Ορδέσα" του Ισπανού συγγραφέα Μανουέλ Βίλας, σε μετάφραση Αχιλλέα Κυριακίδη. Ο συγγραφέας συζητά με τη δημοσιογράφο και κριτικό λογοτεχνίας Μαρίλια Παπαθανασίου.

Οι δραστηριότητες του Φεστιβάλ φιλοξενούνται σε διάφορες πολιτιστικές εγκαταστάσεις στην πόλη της Αθήνας: στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, στο Μουσείο Μπενάκη, στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και στα βιβλιοπωλεία Ιανός, Public και Polyglot και στο νησί της Λευκάδας (17 και 18 Ιουνίου) στον Κήπο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, στη Χαλκίδα (17 Ιουνίου) στο Mostar Alterna Café και στο Ναύπλιο (18 Ιουνίου) στο Θέατρο Τριανόν.

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα απονεμηθεί το Βραβείο Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Φεστιβάλ ΛΕΑ στον μεταφραστή, στη μεταφράστρια ή στη μεταφραστική ομάδα που θα έχει πραγματοποιήσει κατά το αμέσως προηγούμενο ημερολογιακό έτος, σύμφωνα με την ημερομηνία έκδοσης του έργου και καταχώρησης του στη βάση δεδομένων της ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ, την καλύτερη πρώτη μετάφραση ή αναμετάφραση ενός λογοτεχνικού έργου (μυθιστορήματος, συλλογής διηγημάτων, θεατρικού κειμένου, ποιητικής συλλογής ή ανθολογίας ενός ή περισσοτέρων ποιητών) γραμμένου στα ισπανικά, στα πορτογαλικά ή στα καταλανικά.

Η είσοδος στις δραστηριότητες είναι ελεύθερη μέχρι να συμπληρωθούν οι θέσεις. Οι  περισσότερες εκδηλώσεις θα μεταδοθούν απευθείας και σε μαγνητοσκόπηση στο κανάλι του Φεστιβάλ στο Youtube  του Φεστιβάλ ΛΕΑ. Το 14ο Φεστιβάλ ΛΕΑ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του χρυσού χορηγού Libra Group - Social Responsibility και στη χορηγία της Πρεσβείας της Ισπανίας και του Ιδρύματος Τσάκος. Η ανεκτίμητη υποστήριξη της Acción Cultural Española, του Ινστιτούτου Camões, της οικογένειας Σκουφάλου, των αερογραμμών TAP Air Portugal, του John Rizos & socios, και του Kyklos Travel έχουν κάνει δυνατό να μπορεί το Φεστιβάλ ΛΕΑ να προσφέρει στην Ελλάδα δέκα μέρες με δραστηριότητες που υπερβαίνουν τις προσδοκίες των θεατών σε Αθήνα, Λευκάδα, Χαλκίδα και Ναύπλιο.

Περόκειται για μία από τις πιο ξεχωριστές λογοτεχνικές εκδηλώσεις της Αθήνας από το 2008 και, από το 2012, πραγματοποιείται επίσης στο νησί της Λευκάδας και από φέτος στην Χαλκίδα και στο Ναύπλιο. Επιπλέον είναι το μόνο πολιτιστικό Φεστιβάλ στην Ελλάδα με θέμα την ιβηροαμερικανική λογοτεχνία. Διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Φεστιβάλ ΛΕΑ-Διαπολιτισμική Ανάπτυξη, το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, το Κέντρο Γλωσσών και Πολιτισμών της Ιβηρικής και της Λατινικής Αμερικής Abanico, με τη συμμετοχή των Πρεσβειών της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Χιλής, της Κολομβίας,  της Κούβας, της Ισπανίας, του Μεξικού, του Παναμά, του Περού, της Πορτογαλίας, της Ουρουγουάης και της Βενεζουέλας και του Επίτιμου Προξενείου της Κολομβίας στην Αθήνα.

Αθήνα 14-24 Ιουνίου | Λευκάδα 17-18 Ιουνίου | Χαλκίδα 17 Ιουνίου | Ναύπλιο 18 Ιουνίου | Πρόγραμμα εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.