Φεστιβάλ κατά της κλιματικής αλλαγής από την "We Need Books"

H πρώτη πολυγλωσσική βιβλιοθήκη της Αθήνας, διοργανώνει για τέσσερα Σάββατα το φεστιβάλ "An Eco Activist is Born".

Eco Activist

Η "We Need Books", η πρώτη πολυγλωσσική βιβλιοθήκη της Αθήνας, διοργανώνει από τις 18/6 και για τέσσερα Σάββατα το "An Eco Activist is Born – φεστιβάλ κατά της κλιματικής αλλαγής”, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής καμπάνιας "Climate of Change". 

Το φεστιβάλ οργανώνεται γύρω από τέσσερις θεματικές: ακτιβισμός, κλιματικοί πρόσφυγες, οικολογικό άγχος και οικονομία της ευημερίας. Κάθε μια θα προσεγγίζεται μέσα από εργαστήρια και προβολές ταινιών. Σκοπός του"An Eco Activist is Born” είναι να εστιάσει σε υπαρκτές και εφαρμόσιμες λύσεις κατά της κλιματικής αλλαγής, ενσταλάζοντας αισιοδοξία και ενεργοποιώντας τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες να βρουν τους δικούς τους τρόπους για να υπερασπιστούν το περιβάλλον. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο, 18/6
6 μ.μ-8 μ.μ: Συζήτηση για τον ακτιβισμό με την Φανή Θεοφανίδου, μέλοςτουThe Carbon Almanac, της παγκόσμιας συνεργασίας για την αντιμετώπισητηςκλιματικής αλλαγής.

8 μ.μ:  Προβολήτης πολυβραβευμένης ταινίας ντοκιμαντέρ "How to change the world" (2015), του Jerry Rothwell, που εξιστορεί την ίδρυση της Greenpeace και την ανάπτυξητου περιβαλλοντικού κινήματος. Η προβολήγίνεται σε συνεργασία με την Greenpeace.

Σάββατο 25/6
6 μ.μ-8 μ.μ: Στα πλαίσια του Refugee Week Greece που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα φέτος, συζητάμε για τους κλιματικούς πρόσφυγες μετην ακαδημαϊκό Dr Bina D'Costa και τον διευθυντή της Asante Νικόδημο Μάινα Κίνυουα. Μέρος της συζήτησης θα γίνει στα αγγλικά.

8 μ.μ: Προβολή βίντεο τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας (virtual reality) της Action Aid. Το βίντεο, που είναι γυρισμένο στην Σενεγάλη, έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση για την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της και την επαγρύπνηση ως προς την ανάγκη για κλιματική δικαιοσύνη στην Ελλάδα και όλο τον κόσμο.  

8.30 μ.μ: Προβολή του ντοκιμαντέρ "Thank you for the rain" (2017) της Julia Dahr, που εξιστορεί την αγωνία και τους αγώνες ενός Κενυάτη αγρότη να σώσει την φάρμα του και τις φάρμες των συγχωριανών του από τις καταστροφές που υπόκεινται λόγω της κλιματικής αλλαγής. Η προβολήγίνεται σεσυνεργασία μετην πρεσβεία τηςΝορβηγίας.

Σάββατο 2/7
6 μ.μ-8 μ.μ: Εργαστήριο κατανόησης και αντιμετώπισης του οικολογικού άγχους με την ψυχοθεραπεύτρια και art  therapist Μαριάντζελα Δεμέναγα.

8.30 μ.μ: Πρώτη ελληνική προβολή του ντοκιμαντέρ "I am Greta” (2020) του Nathan Grossman, πουπαρακολουθεί την έφηβη περιβαλλοντική ακτιβίστρια Greta Thunberg καθώς από την μοναχική της σχολική απεργία ως την ομιλία της στην Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη γίνεται παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα για το περιβάλλον, και εμπνέει πολλές χιλιάδες νέων να κινητοποιηθούν για την υπεράσπισή του. Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με την Action Aid.

Σάββατο 9/7
6 μ.μ-8 μ.μ: Συζήτηση με την Diane Osgood, περιβαλλοντική οικονομολόγο και παγκοσμίου φήμης συμβούλου βιωσιμότητας σε επιχειρήσεις, και με άλλους συμμετέχοντες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα, για την οικονομία της ευημερίας. Η συζήτηση θα γίνει στα αγγλικά και η Diane Osgood θα συνδεθεί με την βιβλιοθήκη διαδικτυακά. 

8.30: Προβολή του ντοκιμαντέρ "2040”(2019), του Damon Gameau. Το 2040 είναι η χρονιά ορόσημο όπου επιστήμονες του ΜΙΤ προβλέπουν ότι ο πλανήτης μας δεν θα είναι πια βιώσιμος αν δενέχουν μειωθεί σημαντικά και έγκαιρα οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Ο Damon Gameau, ανησυχώντας για το μέλλον της τετράχρονης κόρης του, ταξιδεύει στον κόσμο για να δει ποιες λύσεις που έχουν ήδη υπάρχουν, αν εφαρμοστούν σε μεγάλη κλίμακα, θα αντιστρέψουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, και θα εξασφαλίσουν ένα βιώσιμο μέλλον για τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα. 

Τα εργαστήρια και οι προβολές είναι ανεξάρτητα αλλά αλληλοσυμπληρωματικά.
Οι δράσεις είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθούν στον χώρο της "We Need Books".

Ευβοίας 7, Κυψέλη | info@wennedbooks.org | Τηλ: 2111824043

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Αυτό το καλοκαίρι βλέπουμε ταινίες στις ταράτσες της Λάρισας

Το Ταράτσα Film Festival ετοιμάζεται να υποδεχθεί για 6η χρονιά το σινεφίλ κοινό της Λάρισας -και όχι μόνο- σε εκλεκτές ταράτσες της θεσσαλικής πρωτεύουσας.

30/06/2022

Ραντεβού στην Κρήτη για το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού "Dance Days Chania"

Σε μία χρονική στιγμή όπου οι έννοιες και οι ισορροπίες αναζητούν νέες προσεγγίσεις, το 12ο Dance Days Chania επιλέγει και προτείνει ένα πρόγραμμα δράσεων βαθιά ανθρωποκεντρικό.

Αυτοί είναι οι καλλιτέχνες που θα δούμε στο φετινό illustradays

Το φεστιβάλ εικονογράφησης θα διεξαχθεί αυτό το φθινόπωρο και προσκαλεί καταξιωμένους καλλιτέχνες από επτά διαφορετικές χώρες, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το έργο τους στο illustradays 2022.

Για cocktails στην Πελοπόννησο

Το πρώτο Peloponesian Cocktail Festival είναι γεγονός, φέρνοντας στο προσκήνιο τα μπαρ της μεγαλύτερης χερσονήσου της χώρας.

"Academias Hotel" και "NYX Rooftop": Ηospitality Partners του Τaste of Athens

Το μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ επανέρχεται στην Aθήνα στον εμβληματικό χώρο του Ζαππείου προσφέροντας 4 ημέρες απόλαυσης.

Το 23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ έρχεται τον Ιούλιο

Το φεστιβάλ, με το γενικό σύνθημα ο ΚΟΣΜΟΣ μόνο όταν τον μοιράζεσαι ΑΛΛΑΖΕΙ" για φέτος, διεξάγει στην Πανεπιστημιούπολη τη μεγαλύτερη αντιρατσιστική συνάντηση της πόλης.

Το "μικρό Παρίσι των Αθηνών" τιμάει τη Μικρασιατική κουλτούρα

Η 100η επέτειος από την καταστροφή της Σμύρνης αποδεικνύει την επιρροή των Μικρασιατών στις ελληνικές τέχνες και το φεστιβάλ αντλεί έμπνευση από το ευρύ πολιτισμικό μωσαϊκό της Σμύρνης για τη διεξαγωγή ενός πλούσιου πολιτιστικού προγράμματος στην Ομόνοια, για 10η χρονιά.