Ο Gilles Deleuze και το έργο του στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Το έργο ενός εκ των σημαντικότερων φιλοσόφων του 20ού αιώνα παρουσιάζεται στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου.

cover

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και οι Εκδόσεις Εκκρεμές μάς προσκαλούν σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στον Gilles Deleuze και το έργο του, με αφορμή την κυκλοφορία στα ελληνικά από τις εκδόσεις "Εκκρεμές" των δύο θεμελιωδών βιβλίων του φιλοσόφου "Διαφορά και επανάληψη" και "Λογική του νοήματος" και του συλλογικού τόμου "Αποκλίσεις" και συνηχήσεις: Εισαγωγή στο έργο του Ζιλ Ντελέζ"  τον οποίο επιμελήθηκε ο μεταφραστής των δύο πρώτων, Κωνσταντίνος Μπούντας.

Θα μιλήσουν οι:
Χάρης Παπαχαραλάμπους, αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Νομικής Πανεπιστημίου Κύπρου, Γιάννης Πρελορέντζος, καθηγητής Τμήματος Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, Ευτύχης Πυροβολάκης, επίκουρος καθηγητής Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Άρης Στυλιανού, αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ.

Ο Gilles Deleuze είναι ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους του 20ού αιώνα. Το έργο του αποτελείται από δοκίμια για τη σκέψη σημαντικών προσωπικοτήτων της φιλοσοφίας (Bergson, Nietzche, Spinoza...) και της τέχνης (Proust, Kafka, Bacon μεταξύ άλλων). Δάσκαλος και μεγάλος παιδαγωγός, το έργο του συνδέεται συχνά με άλλων μεγάλων φιλοσόφων του 20ού αιώνα, όπως ο Guattari ή ο Foucault, με τους οποίους ανέπτυξε πρωτότυπες έννοιες που συνέβαλαν στην άνοδο της French Theory στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ήταν επίσης πολιτικός ακτιβιστής, παρεμβαίνοντας τακτικά σε θέματα που αφορούσαν την άσκηση της σκέψης, υποστηρίζοντας ταινίες ή επιβεβαιώνοντας τη σημασία της τέχνης του συγγραφέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Στην καρδιά της Αθήνας, μία στάση για Ιαπωνία

Μετά την ολοκλήρωση του φαντασμαγορικού φεστιβάλ Natsu Matsuri, το Παγκράτι αποκτά το Ιαπωνικό Πάρκο, μία κατάφυτη έκταση αναψυχής που ταξιδεύει τον επισκέπτη στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/07/2022

My εκλεκτά κρεατο-μαγειρέματα

Στα My market, η ποιοτική κρεατοφαγία είναι εγγυημένη με επιλογές που ικανοποιούν τους ορκισμένους κρεατοφάγους όσο και εκείνους που φυλάνε το κρέας για ειδικές περιστάσεις.

Ένας "Out of the box" διαγωνισμός σχεδιασμού ξενοδοχειακών χώρων

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το 100% Hotel Show και το Αρχιτεκτονικό ηλεκτρονικό Περιοδικό Archetype.gr, ενόψει της επετειακής, 10ης διοργάνωσης της Έκθεσης 100% Hotel Show Διαγωνισμός Σχεδιασμού | "Out of the box … in a box"

Επιστημονική ημερίδα για ένα πιο προσβάσιμο μέλλον στα ελληνικά μουσεία

Το Μουσείο Κανελλοπούλου και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσίασαν την ημερίδα με τίτλο "Μουσεία και αισθήσεις: σχεδιάζοντας για όλους", σε μια προσπάθεια αναδιαμόρφωσης των μουσειακών χώρων για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής.

Η "Αυτοπροσωπογραφία" του Milo Manara παρουσιάζεται στη Zivasart Gallery

Το βιογραφικό έργο του εμβληματικού σχεδιαστή κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΚΨΜ και θα παρουσιαστεί στον χώρο της γκαλερί, ρίχνοντας φως στην περιπετειώδη ζωή του Manara.

Στίβεν Κινγκ: O βασιλιάς είναι εδώ....

Εδώ και μισό αιώνα, ο Στίβεν Κινγκ παραμένει ο αδιαφιλονίκητος Βασιλιάς του Τρόμου σε σελίδες και οθόνες, μικρές ή μεγάλες...

Μια πιο "πράσινη" πόλη σχεδιάζει ο Δήμος Αθηναίων

Με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε μία τόσο πυκνοδομημένη πόλη, η δημοτική αρχή, δίνει έμφαση στη φύτευση εκατοντάδων δέντρων και φυτών, από άκρη σε άκρη της Αθήνας.