Οι παραλίες της Αττικής στο πρώτο τους καλοκαίρι post-Covid

Οργανωμένες παραλίες που προσφέρουν την απόλυτη άνεση, την πολύ επιθυμητή χαλάρωση και πάνω απ' όλα την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε νησί.

αστερας βουλιαγμενης

Για το πρώτο "φυσιολογικό" καλοκαίρι σας μετά το πέρας της πανδημίας (από όσο θέλουμε να πιστεύουμε) και το τέλος όλων των περιοριστικών μέτρων, μαζέψαμε τις καλύτερες, τις πιο όμορφες και τις πιο καλά οργανωμένες παραλίες της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Μπορείτε να χαρείτε άφοβα μπόλικο ήλιο και θάλασσα μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της πόλης.  

Ακτή του Ήλιου

Fun beach life στην Ακτή του Ήλιου

Μία από τις πιο εύκολα προσβάσιμες παραλίες είναι αυτή του Αλίμου. Αρκετά κοντά στο κέντρο της πόλης και με τραμ που σταματάει ακριβώς απέξω, η "Ακτή του Ήλιου" είναι μία από τις πιο συχνές επιλογές των Αθηναίων αλλά και των τουριστών. Η Ακτή του Ήλιου φιλοξενεί τα Bolivar, Akanθus, Nalu, Ble, Makaw και το θαλάσσιο πάρκο Wet Park. Ο κομψά σχεδιασμένος χώρος του Bolivar σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα προσφέρει μαγευτική θέα ενώ παράλληλα οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το καλοκαίρι σε ένα ζωντανό σκηνικό με μουσική, χορό, χαλάρωση και εξαιρετικά κοκτέιλ. Ενώ, στη θαλάσσια παιδική χαρά του Wet Park, έχει διάφορα φουσκωτά μέσα στην θάλασσα και αποτελεί εξαιρετική δραστηριότητα για γονείς και παιδιά άνω των 6 ετών. Διαθέτει επίσης θαλάσσια ποδήλατα με τσουλήθρα και κανό μονά ή διπλά για ατέλειωτες ώρες διασκέδασης στο νερό και βόλτα στον κόλπο της ακτής. Οι παροχές επίσης συμπεριλαμβάνουν αποδυτήρια, τουαλέτες, γήπεδα βόλεϊ, χώρο για ρακέτες, αναψυκτήρια, εστιατόρια, βραδινά κέντρα διασκέδασης, καφετέριες, χώρους δεξιώσεων και συναυλιών.

Ώρες λειτουργίας: 08.00-20.00
Τιμές: €6 καθημερινές, €8 Σαβ/κα και αργίες / €3 και €4 για παιδιά 5-12 ετών και για άτομα άνω των 65 ετών. Δωρεάν είσοδος σε παιδιά κάτω των 5 ετών και σε δημότες. 

Astir Beach

Μια all day πρόταση από την Astir Beach και το Privilege Beach House

Μία από τις κορυφαίες επιλογές για το καλοκαίρι, που κατά καιρούς έχει υποδεχτεί μεγάλα ονόματα της ελληνικής και της διεθνούς ελίτ, αποτελεί το Astir Beach της Βουλιαγμένης. Πρόκειται μία από τις πιο αναγνωρισμένες παραλίες της Αθηναϊκής Ριβιέρας με μεγάλη ιστορία καθώς εξακολουθεί να κράτα τον πήχη πολύ υψηλά στην ποιότητα. Η απόλυτη εμπειρία παραλίας, με τα καταγάλανα νερά και τα αξέχαστα ηλιοβασιλέματα προσφέρει μέγιστη άνεση και χαλάρωση στα sunbeds. Οι υπηρεσίες του περιλαμβάνουν το Assai Seaside Spa, το εστιατόριο του Privilege Beach House με μοντέρνο μεσογειακό μενού από γνωστούς και κορυφαίους σεφ, το Sky Lounge όπου μπορεί ο επισκέπτης να χαλαρώσει με ένα εκπληκτικό κοκτέιλ στο χέρι και δραστηριότητες όπως beach volley και water ski.

Ώρες λειτουργίας: 08.00-20.00
Τιμές εισόδου: €50 καθημερινές, €80 σαββ/κα και αργίες / €12,5 και €20 για παιδιά 4-12 ετών

Yabanaki Beach

yabanaki beach

Η παραλία του Varkiza Resort αποτελεί μία από τις πιο οργανωμένες της Αττικής, στην πανέμορφη κεντρική πλαζ της Βάρκιζας. Ο νέος αυτός πολυχώρος διαθέτει καφετέριες, bars, εστιατόρια, beach bars, χώρους εκδηλώσεων, παιδότοπο, spa corner, pop up fashion stores και water sports kiosk. Με πλήθος τις επιλογές για φαγητό αφού έχουν εγκατασταθεί επώνυμα brands της εστίασης που προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες με υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση. Από το Coyoacan Mexican Bar, το TGI Friday's, το Mamma Mia, το Gelato Bar ανάμεσα σε άλλα, το Yabanaki Beach έχει φαγητό για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις. Και φυσικά δεν μπορούμε να παραλείψουμε το Holly Spirit, το ατμοσφαιρικό μπαρ μέσα στον χώρο της παραλίας που φτιάχνει από τα καλύτερα κοκτέιλ των νοτίων προαστίων. Υπάρχει, τέλος, ειδικά διαμορφωμένος παιδότοπος όπου πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, και ποικιλία από θαλάσσια αθλήματα που μπορούν να χαρούν. Να πούμε επίσης ότι το Yabanaki διοργανώνει συχνά events με dj και διάσημους μουσικούς, είναι από τα must-see events του καλοκαιριού τις περισσότερες φορές. 

Ωρες λειτουργίας: 08.00-19.00
Τιμές: €7,5 καθημερινές (με δωρεάν ξαπλώστρα), €8,5 σαββατοκύριακα και αργίες (€10 η ξαπλώστρα) / €3,5 το μειωμένο

Ακτή Βουλιαγμένης

Ακτη Βουλιαγμένης

Η μεγάλη σε μήκος παραλία της Βουλιαγμένης έχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται σε έναν προστατευμένο κόλπο που προσφέρει πεντακάθαρα νερά, μακριά από τη βαβούρα της πόλης. Τη χρυσή άμμο και την ασύγκριτη ομορφιά προτιμούν όχι μόνο οι ντόπιοι αλλά και οι περισσότεροι τουρίστες της Αθήνας. Η παραλία έχει στις εγκαταστάσεις της γήπεδα μπάσκετ, τέννις και βόλεϊ αλλά και χώρο με πράσινο για δροσιά στην σκιά των πεύκων ή για παιχνίδι με ρακέτες. Αποδυτήρια, κυλικεία και ναυαγοσωστικές υπηρεσίες παρέχονται σε μία από τις καλύτερες και πολλάκις βραβευμένες με γαλάζια σημαία παραλίες.

Ωράριο λειτουργίας: 8.00-21.00
Είσοδος: 10€ καθημερινές15 € σαββατοκύριακα και αργίες /μειωμένο 5€ καθημερινές8€ σαββατοκύριακα και αργίες. Δωρεάν για ΑΜΕΑ και δημότες.

Cape Sounio

Grecotel Cape Sounio - Grecotel Vouliagmeni Suites: Μοναδικές εμπειρίες διακοπών στην αττική ριβιέρα

Δύο παραμυθένιες παραλίες στο Αιγαίο, η μία με άμμο και η άλλη με βότσαλο, με πεντακάθαρα ρηχά νερά, ιδανικές για παιδιά. Οι πλαζ είναι προσβάσιμες μέσα από σήραγγες. Στις δωρεάν παροχές περιλαμβάνονται ξαπλώστρες με αναπαυτικά στρώματα και ομπρέλες, πετσέτες θαλάσσης, ντους, αποδυτήρια και τουαλέτες. Όσον αφορά το ξενοδοχείο "Cape Sounio Grecotel", εκεί είναι διαθέσιμες τρεις πισίνες: μία περιτριγυρισμένη από εξωτικούς φοίνικες και έχει ειδυλλιακή θέα στο Ναό του Ποσειδώνα, μία παιδική πισίνα και μια εσωτερική θερμαινόμενη. Οι μέρες στο ξενοδοχείο θα γεμίσουν με αναζωογονητική γυμναστική ενώ τα δειλινά θα είναι στιγμές χαλάρωσης με τις ιδιαίτερες μουσικές βραδιές. Ζωντανή μουσική και ψυχαγωγικά σόου σε επιλεγμένες ημέρες της εβδομάδας στα εστιατόρια και τα σαλόνια του resort. Η παραλία είναι διαθέσιμη μόνο για τους διαμένοντες του ξενοδοχείου

Athines by the Sea 

athines by the sea

Η υπό νέα διεύθυνση παραλία της Βούλας αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες παραλίες μικρών και μεγάλων. Με εύκολη πρόσβαση καθώς έχει στάση τραμ (τερματικός "Ασκληπιείο Βούλας") και λεωφορείου ακριβώς απέξω, είναι από τις παραλίες που προτιμούν ως επί το πλείστον νεαρές παρέες παιδιών και εφήβων, αλλά και αρκετοί τουρίστες οι οποίοι εξερευνούν τα όμορφα νότια προάστια. Με ξαπλώστρες ξύλινες και αλουμινένιες, πουφ, κούνιες ομπρέλες, gazepo, η παραλία αυτή είναι ο ορισμός της άνεσης. Με λογικές τιμές, ναυαγοσώστη όλη την ημέρα και μεγάλης έκτασης πάρκινγκ ακριβώς δίπλα στην είσοδο, το "Athines by the Sea" αξίζει την επίσκεψη σας.

Ωρες λειτουργίας: 08.00-19.00
Τιμές: €7 καθημερινές, €8,50 σαββατοκύριακα και αργίες / μειωμένο €3,5 (άτομα άνω των 65 ετών, παιδιά 6-12 ετών, φοιτητές). Ξαπλώστρες: €20 (2η σειρά και πίσω) και €30 (1η σειρά) καθημερινές, σαββατοκύριακα και αργίες 30€ (2η σειρά και πίσω) και €40 (1η σειρά).
Δωρεάν είσοδος σε δημότες και ΑΜΕΑ.

Apollon Beach

apollon-beach-kavouri.

Στον πιο ειδυλλιακό κόλπο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, μπροστά από το πολυτελές ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, βρίσκεται η παραλία του Apollon Beach. Μόλις 30 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας , η παραδεισένια αμμώδης παραλία και τα λαμπερά γαλάζια νερά του Αργοσαρωνικού δημιουργούν το ιδανικό σκηνικό. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια αναζωογονητική βουτιά, να διασκεδάσουν με θαλάσσια σπορ ή απλά να καθίσουν αναπαυτικά στις ξαπλώστρες και να απολαύσουν μια χαλαρωτική μέρα στην παραλία με στυλ.

Ωράριο λειτουργίας: 09.00-20.00
Είσοδος: €39 καθημερινές, σαββατοκύριακα €42. Πάρκινγκ: €10 / ημέρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.