Συνάντηση της Λίνας Μενδώνη και του Υπουργού Παιδείας της Κύπρου με αφορμή την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα

Ο Υπουργός Πρόδρομος Προδρόμου και ο Υφυπουργός Πολιτισμού Ιωάννης Τουμαζής συνομίλησαν με την Υπουργό Πολιτισμού της Ελλάδας για τη διαχρονική συνεργασία των δύο χωρών.

Λίνα Μενδώνη, Γ. Διδασκάλου, Πρόδρομος Προδρόμου, Ιω. Τουμαζής, Ελ. Δουνδουλάκη, Νικ. Γιατρομανωλάκης

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο της τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου Πρόδρομο Προδρόμου και τον Υφυπουργό Πολιτισμού Ιωάννη Τουμαζή, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής τους στην Αθήνα.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Προδρόμου ενημέρωσε την κ. Μενδώνη για τις εξελίξεις αναφορικά με τη σύσταση του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου, καθώς και ζητήματα που άπτονται της διαχρονικής συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του Πολιτισμού. Με τη λειτουργία του, από την 1 η Ιουλίου, το Υφυπουργείο Πολιτισμού αναλαμβάνει όλες τις σχετικές αρμοδιότητες. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προώθηση της συνεργασίας μέσω, μεταξύ άλλων, της προετοιμασίας κοινών δράσεων εξωστρέφειας και συνεργειών.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Τουμαζής απηύθυνε πρόσκληση στη Λίνα Μενδώνη να πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψη στο Υφυπουργείο Πολιτισμού της Κύπρου. Η Υπουργός αποδέχτηκε την πρόσκληση, τονίζοντας ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι στη διάθεση του Υπουργού και του Υφυπουργού να παράσχει την αρωγή του σε όποια ζητήματα χρειαστεί, τόσο στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς όσο και του σύγχρονου πολιτισμού, στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο ΓΓ Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου και η ΓΓ Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το αρχαίο θέατρο Στράτου στο Αγρίνιο αποκτά ξανά ζωή

Το έργο αποκατάστασης του αρχαιολογικού χώρου προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ, είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα "Δυτική Ελλάδα 2014-2020" και υλοποιεί απολογιστικά και με αυτεπιστασία η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/06/2022

Επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού για την ενίσχυση δράσεων στον χώρο του Βιβλίου, των Γραμμάτων και της Φιλαναγνωσίας

Η χρηματοδότηση από το ΥΠΠΟΑ φτάνει το συνολικό ύψος των 336.000 ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν για τη διοργάνωση 63 δράσεων στο πλαίσιο του Προγράμματος "Πολιτιστικές Επιχορηγήσεις".

Προς αποκατάσταση το Τέμενος Βαγιαζήτ στο Διδυμότειχο

Η αποκατάσταση ακολουθεί την τεκμηρίωση και ανάλυση του μνημείου, στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος που πραγματοποίησε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την αποκατάσταση του λιθόκτιστου κελύφους και την ανακατασκευή της στέγης του.

"Ηλέκτρα": Συνεχίζεται η περιοδεία με Μαρία Κίτσου, Δημήτρη Γκοτσόπουλο και Γιώργο Κωνσταντίνου

Μετά από ολιγοήμερη διακοπή λόγω ασθενείας συνεχίζεται κανονικά η περιοδεία του ψυχολογικού δράματος του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Λύρα.

"Φιλοκτήτης": Αλλαγή ημερομηνίας για την παράσταση με πρωταγωνιστή τον Τάσο Νούσια

Η παράσταση της 6ης Ιουλίου στο Θέατρο Πέτρας μετατίθεται για λόγους υγείας μία μέρα μετά.

Αυτοί είναι οι νικητές των Βραβείων Ελληνικής Αρχιτεκτονικής 2022

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε χθες, 5 Ιουλίου, στο αίθριο του Μουσείο Μπενάκη, σηματοδοτώντας τη 13η διεξαγωγή των βραβείων.

Η ελληνική θεατρική δημιουργικότητα ταξιδεύει στον κόσμο

Με τη στήριξη του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, σκηνογράφοι και ενδυματολόγοι εκπροσωπούν την Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση "Prague Quadrennial of Performance Design and Space".