Συνάντηση της Λίνας Μενδώνη και του Υπουργού Παιδείας της Κύπρου με αφορμή την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα

Ο Υπουργός Πρόδρομος Προδρόμου και ο Υφυπουργός Πολιτισμού Ιωάννης Τουμαζής συνομίλησαν με την Υπουργό Πολιτισμού της Ελλάδας για τη διαχρονική συνεργασία των δύο χωρών.

Λίνα Μενδώνη, Γ. Διδασκάλου, Πρόδρομος Προδρόμου, Ιω. Τουμαζής, Ελ. Δουνδουλάκη, Νικ. Γιατρομανωλάκης

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο της τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου Πρόδρομο Προδρόμου και τον Υφυπουργό Πολιτισμού Ιωάννη Τουμαζή, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής τους στην Αθήνα.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Προδρόμου ενημέρωσε την κ. Μενδώνη για τις εξελίξεις αναφορικά με τη σύσταση του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κύπρου, καθώς και ζητήματα που άπτονται της διαχρονικής συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του Πολιτισμού. Με τη λειτουργία του, από την 1 η Ιουλίου, το Υφυπουργείο Πολιτισμού αναλαμβάνει όλες τις σχετικές αρμοδιότητες. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προώθηση της συνεργασίας μέσω, μεταξύ άλλων, της προετοιμασίας κοινών δράσεων εξωστρέφειας και συνεργειών.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού κ. Τουμαζής απηύθυνε πρόσκληση στη Λίνα Μενδώνη να πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψη στο Υφυπουργείο Πολιτισμού της Κύπρου. Η Υπουργός αποδέχτηκε την πρόσκληση, τονίζοντας ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι στη διάθεση του Υπουργού και του Υφυπουργού να παράσχει την αρωγή του σε όποια ζητήματα χρειαστεί, τόσο στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς όσο και του σύγχρονου πολιτισμού, στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο ΓΓ Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου και η ΓΓ Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Σειρά εκδηλώσεων για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών με αφορμή την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων.

5+1 βιβλία που κρατούν ζωντανή τη μνήμη του Ολοκαυτώματος

Η πιο σκοτεινή πτυχή της ευρωπαϊκής ιστορίας μέσα από τις αφηγήσεις συγγραφέων που τα έζησαν αλλά και από άλλους διαφορετικής χρονικής απόστασης από τα γεγονότα.

"EROTICArt 2023": Το απόλυτο φεστιβάλ ερωτισμού επιστρέφει ανανεωμένο

Μετά από τριετή απουσία, το φεστιβάλ έρχεται στο κέντρο της Αθήνας με περισσότερα από 3500 τ.μ. αφιερωμένα στην έκφραση της σεξουαλικότητας.

Τα "Απλά μαθήματα ενδυματολογίας" μάς ταξιδεύουν στον κόσμο της μόδας

Στα μαθήματα οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με ενδύματα από την αρχαιότητα, την αρχαία Αίγυπτο, την Περσία, την Ελλάδα, την Ρώμη, το Βυζάντιο, την Αναγέννηση έως και την σημερινή εποχή.

Μη χάσετε το πληθωρικό 26ο Παζάρι Βιβλίου

Στο κέντρο της Αθήνας θα διοργανωθεί και φέτος το καθιερωμένο παζάρι του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου.

Τα μηνύματα της Δήλου για την ανθρωπότητα, στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Το Alpha Mission - Δelos ταξιδεύει στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι και γίνεται αφορμή για την εκκίνηση μιας μεγάλης συζήτησης σχετικά με την κλιματική κρίση, τον πολιτισμό και το μέλλον της ανθρωπότητας.