Ορκίστηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου Μορφωτικού Ιδρύματος του Δήμου Αθηναίων

Σημαντικές προσωπικότητες του πνευματικού και ακαδημαϊκού χώρου ορκίστηκαν την Παρασκευή ενώπιον του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Ορκίστηκε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου Μορφωτικού Ιδρύματος του Δήμου Αθηναίων

Σημαντικές προσωπικότητες του πνευματικού και ακαδημαϊκού χώρου που συγκροτούν το νεοσύστατο Μορφωτικό  Ίδρυμα του Δήμου Αθηναίων ορκίστηκαν την Παρασκευή σε ειδική τελετή, στο Δημαρχείο Αθηνών, ενώπιον του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη. "Με την ανάληψη των καθηκόντων του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου "ανοίγει” μια σπουδαία σελίδα για την Αθήνα. Φιλοδοξία μας είναι ότι το Μορφωτικό Ίδρυμα θα λειτουργήσει ως πολύτιμο "θησαυροφυλάκιο” της μνήμης της πόλης. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα, αλλά και για τους Αθηναίους η συμμετοχή και η συμβολή σας στην προσπάθεια μας", ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης απευθυνόμενος στα εξέχοντα μέλη του Μορφωτικού Ιδρύματος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Γεώργιος Γουναρόπουλος", ενώ ακολούθησαν δύο συνεδριάσεις για τη σύγκλιση των μελών σε σώμα και για την έγκριση αποδοχής δωρεάς ενός ακινήτου του Μεσοπολέμου, στην οδό Ηπείρου.  Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελευθέριος Σκιαδάς, τόνισε: "Η απόφαση του Κώστα Μπακογιάννη να προικίσει την Πόλη των Αθηνών με ένα Ίδρυμα – Θεματοφύλακα της άυλης και υλικής κληρονομιάς της, προσθέτει έναν κρίκο στην ισχυρή άλυσο της πρωτεύουσας. Εξωστρέφεια, μέσο μορφωτικής διείσδυσης και ενίσχυση της ταυτότητας της πόλης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ξεκινάμε ένα όμορφο ταξίδι με σκοπό την προστασία της ιστορικής και μνημειακής κληρονομιάς, έχοντας ως συνεπιβάτες όλους και όλες όσοι και όσες αφουγκράζονται και αγαπούν την πρωτεύουσα". 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Μορφωτικού Ιδρύματος του Δήμου Αθηναίων απαρτίζουν οι: 

Ελευθέριος Γ. Σκιαδάς, Δημοσιογράφος - Πρόεδρος, Κυριάκος Αγγελάκος, Σκηνοθέτης - Δημοτικός Σύμβουλος, Μαρία Αδάμη, Ομότιμη Καθηγήτρια Πολυτεχνείου, Κωνσταντίνα Αργυροπούλου, Επιμελήτρια – Ιστορικός Τέχνης, Ζωή Βαλάση, συγγραφέας - κριτικός, Βασιλική Δημοπούλου, Φιλόλογος, Νικόλαος Καραπιδάκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Βασίλειος Καρδάσης, Καθηγητής Πανεπιστημίου, Γεώργιος Ματσόπουλος, Καθηγητής Φιλολογίας-Ιστορικός, Θεοδώρα Μέντη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Κωνσταντίνος Μωραΐτης, Καθηγητής Πολυτεχνείου, Μαρία Γεωργία Στυλιανούδη, Νομικός Ανθρωπολόγος, Ελένη Τάτλα, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου, Μαρία Τσακίρη, Καθηγήτρια Πολυτεχνείου.

Η πρώτη απόφαση που έλαβε το Δ.Σ., στην πανηγυρική συνεδρίασή του, είναι η αποδοχή δωρεάς ενός εμβληματικού κτιρίου του Μεσοπολέμου, στην οδό Ηπείρου. Πρόκειται για δωρεά του αρχιτέκτονα Ηλία Γ. Μπίρη, ο οποίος έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος, γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Σχεδίου Πόλεως του Δήμου Αθηναίων στην πρώτη μεταπολιτευτική δημοτική αρχή με Δήμαρχο τον Ιωάννη Παπαθεοδώρου.

Ο Ηλίας Γ. Μπίρης, φρόντισε να περιέλθει το σύνολο του ακινήτου στην ιδιοκτησία του, προκειμένου να το δωρίσει στον Δήμο Αθηναίων, στη μνήμη του θείου του Κώστα Η. Μπίρη που θεωρείται ο "πατέρας της ιστορίας της Αρχιτεκτονικής" και του πατέρα του Γεωργίου Η. Μπίρη. Και οι δύο, υπηρέτησαν με πάθος την πόλη των Αθηνών.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

My εκλεκτά κρεατο-μαγειρέματα

Στα My market, η ποιοτική κρεατοφαγία είναι εγγυημένη με επιλογές που ικανοποιούν τους ορκισμένους κρεατοφάγους όσο και εκείνους που φυλάνε το κρέας για ειδικές περιστάσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/07/2022

Ένας "Out of the box" διαγωνισμός σχεδιασμού ξενοδοχειακών χώρων

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το 100% Hotel Show και το Αρχιτεκτονικό ηλεκτρονικό Περιοδικό Archetype.gr, ενόψει της επετειακής, 10ης διοργάνωσης της Έκθεσης 100% Hotel Show Διαγωνισμός Σχεδιασμού | "Out of the box … in a box"

Επιστημονική ημερίδα για ένα πιο προσβάσιμο μέλλον στα ελληνικά μουσεία

Το Μουσείο Κανελλοπούλου και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσίασαν την ημερίδα με τίτλο "Μουσεία και αισθήσεις: σχεδιάζοντας για όλους", σε μια προσπάθεια αναδιαμόρφωσης των μουσειακών χώρων για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής.

Η "Αυτοπροσωπογραφία" του Milo Manara παρουσιάζεται στη Zivasart Gallery

Το βιογραφικό έργο του εμβληματικού σχεδιαστή κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΚΨΜ και θα παρουσιαστεί στον χώρο της γκαλερί, ρίχνοντας φως στην περιπετειώδη ζωή του Manara.

Στίβεν Κινγκ: O βασιλιάς είναι εδώ....

Εδώ και μισό αιώνα, ο Στίβεν Κινγκ παραμένει ο αδιαφιλονίκητος Βασιλιάς του Τρόμου σε σελίδες και οθόνες, μικρές ή μεγάλες...

Μια πιο "πράσινη" πόλη σχεδιάζει ο Δήμος Αθηναίων

Με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε μία τόσο πυκνοδομημένη πόλη, η δημοτική αρχή, δίνει έμφαση στη φύτευση εκατοντάδων δέντρων και φυτών, από άκρη σε άκρη της Αθήνας.

"Starbucks Ready to Drink": Ready to be Chilled;

Tο πιο refreshing διάλειμμα στις δραστηριότητες της εποχής.