Ένα δημιουργικό καλλιτεχνικό καλοκαίρι παρέα με την Fabrica Athens

Η Πολύ-δραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens υποδέχεται το φετινό καλοκαίρι με μία σειρά δράσεων στην Αθήνα, την περιφέρεια και το εξωτερικό.

Fabrica athens

Φέτος το καλοκαίρι, η Πολύ-δραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens πραγματοποιεί πλήθος δράσεων στην πρωτεύουσα, την περιφέρεια αλλά και το εξωτερικό, χαρίζοντας στο κοινό αξέχαστες εμπειρίες.

Η αυλή της Fabrica μας περιμένει και φέτος, καθώς πρόκειται για πολλούς σταθερό σημείο συνάντησης. Ο χώρος διαμορφώνεται πάντα με αγάπη και μεράκι από τα μέλη της ομάδας και φιλοξενεί πλήθος event, που κάνουν κάθε μέρα στην αυλή διαφορετική και απρόσμενη. Για το φετινό καλοκαίρι, η αυλή ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν από λίγες ημέρες και πρόκειται να φιλοξενεί βαριετέ, live, παραστάσεις stand up comedy, happy nights με αγαπημένα cocktail σε χαμηλές τιμές, αλλά και burger nights.

Παράλληλα, η Fabrica Athens ετοιμάζει δύο προγράμματα καλοκαιρινών ανταλλαγών με φορείς του εξωτερικού. Σε συνεργασία με τον γερμανικό οργανισμό Mostar Friedensprojekt, η Fabrica Athens διοργανώνει για 6 η συνεχόμενη χρονιά τη Θεατρική Ανταλλαγή Νέων "In and Out", προσκαλώντας νέους και νέες από την Ελλάδα και τη Γερμανία να συμμετάσχουν στη φετινή θεματική "Limits" ή ελληνιστί "Όρια". Μέσα από τη θεατρική πρακτική και συγκεκριμένα μέσα από το μονοπάτι του Θεάτρου της Έρευνας, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν και θα αναγνωρίσουν ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και συλλογικά ως ομάδα, όρια κοινωνικά, σωματικά, γεωγραφικά, πνευματικά που διαχωρίζουν, αλλά και που βρίσκονται στην άκρη του γνωστού.  Τα εργαστήρια του σεμιναρίου θα εισηγηθούν ο σκηνοθέτης και ηθοποιός της Fabrica Athens και εμπνευστής του Θεάτρου της Έρενας, Φάνης Κατέχος και η performer και trainer της ομάδας, Giovanna Michaliadi Sarti. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα και το Βερολίνο και απευθύνεται σε νέους έως 30 ετών με ενδιαφέρον στις παραστατικές τέχνες, επαγγελματίες ή μη. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής (έως 20/8) εδώ.

fabrica athens

Επιπλέον, η Fabrica Athens σε συνεργασία και πάλι με τον γερμανικό οργανισμό Mostar Friedensprojekt θα πραγματοποιήσουν, για δεύτερη χρονιά, το project Disconnect – Reconnect. Πρόκειται για μια ανταλλαγή νέων με βάση το εφαρμοσμένο θέατρο, κατά τη διάρκεια της οποίας 24 συμμετέχοντες από Ελλάδα και Γερμανία συναντούν τον εαυτό τους και ο ένας τον άλλον στην μαγευτική ύπαιθρο της δυτικής Πομερανίας. Μέσα σε 10 μέρες βρίσκει ο καθένας τον ρόλο του στο σύνολο και παρέα σχηματίζουν τη δική τους θεατρική ομάδα προς τη δημιουργία μιας δημόσιας performance, την οποία περιοδεύουν με ποδήλατα σε 3 γερμανικές πόλεις. Περισσότερες πληροφορίες στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα.

Και για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το καλοκαιρινό σεμινάριο "Θεατρικές Συνδέσεις/Theatre Connections" επιστρέφει στη Μεθώνη και απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής, σε μια θεατρική κατάδυση 9 ημερών (4-12 Αυγούστου), υπό την καθοδήγηση των μελών της Fabrica Athens, Φάνη Κατέχου και Τζοβάννα Μιχαλιάδη Σάρτι. Η δομή του σεμιναρίου έχει σχεδιαστεί με σκοπό τη σύνδεση των συμμετεχόντων με τη Μεθώνη και τους ανθρώπους της, μέσα από την εξερεύνηση του θεάτρου, του εαυτού τους και της φύσης. Ως βάση της μεθοδολογίας του σεμιναρίου χρησιμοποιείται το Θέατρο της Έρευνας, η θεατρική πρακτική που έχει αναπτυχθεί από την Fabrica Athens.

fabrica athens

Φυσικά, το σεμινάριο πλαισιώνεται από ξεναγήσεις, εκδρομές και άλλα special events, ενώ σκοπός είναι να διοργανωθεί μία εορταστική εβδομάδα στη Μεθώνη, υπό την επιμέλεια της Fabrica Athens, όπου οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν διαφορετικούς ρόλους, συμβάλλοντας στη γιορτή ως καλλιτέχνες/-ιδες, εμψυχωτές/-τριες και κοινό. Φέτος, οι Θεατρικές Συνδέσεις είναι για πρώτη φορά ανοιχτές σε συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την καλλιτεχνική ανταλλαγή In and Out, μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών νέων καλλιτεχνών. Οι συμμετέχοντες θα ενταχθούν στην ομάδα του σεμιναρίου στη Μεθώνη στις 5 Αυγούστου, μετά από μια εβδομάδα εκπαίδευσης και δημιουργίας στη Γερμανία. 

fabrica athens

Τέλος, οι Mr and Mrs Bubble κλείνουν φέτος 10 χρόνια και ετοιμάζουν μοναδικές δράσεις για όλους. Το δίδυμο δημιούργησε το Bubble Show στην Ελλάδα το 2012, αποκαλύπτοντας στο κοινό το bubble performing. Ένα πρωτότυπο είδος παραστατικής τέχνης το οποίο η ομάδα φέρνει σε άμεση συνομιλία με το θέατρο και το σύγχρονο τσίρκο. Μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να τους συναντούν σε όλη την Ελλάδα και να πάρουν μέρος στα μαγικά bubble shows. Οι Mr and Mrs Bubble ετοιμάζονται να περιοδεύσουν σε χωριά, πλατείες και φεστιβάλ σε όλη τη χώρα, ενώ στην Αθήνα θα τους βρείτε 17, 18 και 19 Ιουνίου στο Kids Dream Φεστιβάλ στο καταπράσινο Άλσος Στρατού στο Γουδί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Αναψυκτήρια σε 75 αρχαιολογικούς χώρους ενισχύουν την οικονομία των εμπειριών

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

02/02/2023

Ρεπορτάζ: Τι περιμένουμε στο μέλλον από τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης;

Έχοντας αναλάβει τη διαχείριση της ΔΑΚ, η Τεχνόπολη μας εξηγεί το όραμα και τους στόχους για το μέλλον της πρώτης, προκειμένου να συνεχίσει τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της.

Η μικρασιατική μνήμη στα "Αόρατα Δεσμά" του Ευάγγελου Σαχπέρογλου

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάττων.

Έργα αποκατάστασης για το Αναψυκτήριο στο παραλιακό μέτωπο της Ελευσίνας

Το νέο κτίριο θα αποτελέσει έναν από τους κύριους χώρους φιλοξενίας καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων για το επίσημο έτος τίτλου της 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Κατατέθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας του Ολύμπου στην UNESCO

Η απόφαση της UNESCO για την ένταξη του Ολύμπου στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς αναμένεται έως τον Σεπτέμβριο του 2023.

Καλλιτεχνικά επαγγέλματα: Το Υπουργείο Πολιτισμού απαντά με δύο ρυθμίσεις

Οριστικές λύσεις στα ζητήματα που έχουν τεθεί στον δημόσιο διάλογο αναφορικά με το ΠΔ 85/2022.

Stand up Science: Η Επιστήμη αλλιώς... στη σκηνή

Στο πρώτο Stand-Up Science της χρονιάς από τους Science Reactors, "φευγάτοι" επιστήμονες σχολιάζουν την επιστημονική επικαιρότητα με με ύφος απλό, απολαυστικό και σκωπτικό.