Ο Ισπανός συγγραφέας Manuel Vilas στο 14ο Φεστιβάλ ΛΕΑ - Λογοτεχνία εν Αθήναις

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας έρχεται για να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό το best-seller μυθιστόρημά του "Ορδέσα".

Manuel Vilas

Στο πλαίσιο του 14ου Φεστιβάλ ΛΕΑ - Λογοτεχνία εν Αθήναις, που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 24 Ιουνίου, ο γνωστός Ισπανός συγγραφέας Manuel Vilas έρχεται για να συναντήσει τους αναγνώστες του. Την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. θα παρουσιάσει το βιβλίο του "Ορδέσα" (Ίκαρος, 2020 – μτφρ. Αχιλλέας Κυριακίδης) στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, σε μια συζήτηση περί ζωής, θανάτου και έρωτα με τη δημοσιογράφο και κριτικό λογοτεχνίας Μαρίλια Παπαθανασίου. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, ο Manuel Vilas θα συμμετέχει επίσης σε άλλες τρεις εκδηλώσεις στην Αθήνα και τη Λευκάδα.

Το μυθιστόρημα "Ορδέσα" κυκλοφόρησε το 2018 στην Ισπανία, έγινε το απόλυτο best seller, ψηφίστηκε ως ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς και καθιέρωσε τον Vilas ως έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους ισπανούς συγγραφείς, στο ύψος του Javier Cercas και του Antonio Muñoz Molina. To 2019 τιμήθηκε με το Βραβείο "Femina Étranger". Μεταφράζεται ήδη σε περισσότερες από 15 γλώσσες. 

Περιγραφή του βιβλίου

"Ένα ιλιγγιώδες, τολμηρό χρονικό της ζωής του συγγραφέα, ένας συγκινητικός και συγκινημένος απολογισμός των δοκιμασιών, των αποτυχιών και των θριάμβων της. Ο αφηγητής, με την οικειότητα ενός ημερολογίου, αντιμετωπίζει τα φαντάσματα των γονιών του υπό τη σκιά του διαζυγίου του, των παιδιών του, της καριέρας του. Με θάρρος και ειλικρίνεια, αναμειγνύοντας την πραγματικότητα με τη μυθοπλασία, τον πεζό με τον ποιητικό λόγο, ο συγγραφέας αφηγείται μια ιστορία πλάθοντας με τον εαυτό του έναν αλησμόνητο χαρακτήρα με τον οποίο –κι αυτό είναι το μεγάλο του επίτευγμα– μπορούμε να ταυτιστούμε".

Ορδέσα Manuel Vilas

Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Την Τρίτη 14 Ιουνίου στις 7.40 μ.μ. στο Αμφιθέατρο Μουσείου Ακρόπολης θα πραγματοποιηθεί η ποιητική βραδιά: "Η θάλασσα, η παντοτινή θάλασσα, ήδη βρισκόταν και ήταν". Θα συμμετέχουν οι ποιήτριες και ποιητές Leire Bilbao, Ana Merino, Juan Vicente Piqueras και Manuel Vilas από την Ισπανία, η Filipa Leal και η Mafalda Veiga από την Πορτογαλία, η Beatriz Saavedra από το Μεξικό και από την Ελλάδα, η Λίνα Στεφάνου και ο Αντώνης Φωστιέρης. Θα συντονίζει η φιλόλογος Marta Silvia Dios Sanz.
Θα ακολουθήσει ειδική μουσική παράσταση με την Πορτογαλίδα τραγουδίστρια Mafalda Veiga. Η εκδήλωση θα γίνει στα ισπανικά, στα πορτογαλικά και στα ελληνικά.

Με την υποστήριξη του Μουσείου της Ακρόπολης, της Acción Cultural Española, της Πρεσβείας της Ισπανίας, του Ινστιτούτου Θερβάντες, της Σχολής Abanico και των αερογραμμών TAP Portugal. Σε συνεργασία με τις Πρεσβείες του Μεξικού και της Πορτογαλίας, το Ινστιτούτο Καμόες και των εκδοτικών οίκων Βακχικόν, Ίκαρος και Σαιξπηρικόν.

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 11 π.μ. στο βιβλιοπωλείο Polyglot θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι ομαδικής μετάφρασης του Manuel Vilas και της ποιήτριας Ana Merino. Συντονιστής θα είναι ο καθηγητής του ΑΠΘ και μεταφραστής Κωνσταντίνος Παλαιολόγος.
Θα υπάρχουν περιορισμένες θέσεις. Για πληροφορίες και εγγραφές: info@abanico.gr / 210.32.51.214 

Με την υποστήριξη της Acción Cultural Española, της Πρεσβείας της Ισπανίας, του Ινστιτούτου Θερβάντες, της Σχολής Abanico, του βιβλιοπωλείου Polyglot και των Εκδόσεων Ίκαρος.

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου στις 8.40 μ.μ.  στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας θα γίνει η παρουσίαση του Ορδέσα. Ο Manuel Vilas θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο και κριτικό λογοτεχνίας Μαρίλια Παπαθανασίου περί ζωής, θανάτου και έρωτα. Η συζήτηση θα γίνει στα ισπανικά και στα ελληνικά. Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ισπανίας, του Ινστιτούτου Θερβάντες, του βιβλιοπωλείου Polyglot και των Εκδόσεων Ίκαρος.

Και τέλος την Παρασκευή 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη Λευκάδα με συμμετέχοντες ποιητές και ποιήτριες. 

Δείτε εδώ περισσότερα για το βιβλίο. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival.