Συλλεκτική έκδοση για το έργο και τη ζωή του Κώστα Τσόκλη

Η έκδοση κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οίκο Μέλισσα σε συνεργασία με το Μουσείο Κώστα Τσόκλη.

Κώστας Τσόκλης συλλεκτική έκδοση

Οι Εκδόσεις Μέλισσα και το Μουσείο Κώστα Τσόκλη κυκλοφορούν την 1 Ιουνίου την έκδοση "C. TSOCLIS | catalogue raisonné, 1953-2022", ένα συλλογικό αφιέρωμα στον μεγάλο καλλιτέχνη Κώστα Τσόκλη. Η συλλεκτική έκδοση κυκλοφορεί σε 200 αριθμημένα και υπογεγραμμένα αντίτυπα. Περιλαμβάνει το βιβλίο, που φέρει χειροποίητο εξώφυλλο, μοναδική κασετίνα από πλέξι γκλας και ειδική χάρτινη θήκη με την υπογραφή του καλλιτέχνη. 

Η έκδοση, σε επιμέλεια της Χρυσάνθης Κουτσουράκη, διευθύντριας του Μουσείου Κώστα Τσόκλη περιλαμβάνει συνομιλία του Κώστα Τσόκλη με την επιμελήτρια και κείμενο του Ιστορικού Τέχνης Τάκη Μαυρωτά, ο οποίος αναλύει και εξηγεί το έργο ενός από τους σημαντικότερους διεθνώς εκπροσώπους της Σύγχρονης Τέχνης και καλύπτει την καλλιτεχνική του διαδρομή από το 1953 έως σήμερα.

Κώστας Τσόκλης

Ο κατάλογος είναι χωρισμένος σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος περιέχει ένα ή και περισσότερα από τα πιο χαρακτηριστικά έργα της κάθε περιόδου της πορείας του. Έτσι ο φιλότεχνος μπορεί να περιδιαβεί συνοπτικά τους εικαστικούς δρόμους που εκείνος ακολούθησε και τα μονοπάτια που χάραξε. Το δεύτερο μέρος περιέχει εικόνες έργων που βασίστηκαν στις πρώτες δημιουργίες, και που, στην πλειονότητά τους, βρίσκονται στην κατοχή συλλεκτών. Υπάρχει και ένα τρίτο μέρος αυτού του Catalogue Raisonné, που είναι ηλεκτρονικό και περιλαμβάνει το σύνολο των δημιουργημάτων του, που κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν.

Κώστας Τσόκλης συλλεκτική έκδοση

Το βιβλίο των 550 σελίδων εμπλουτίζεται με 990 έργα του. Το εξώφυλλο του λευκώματος, που αποτελεί ουσιαστικά ένα πολλαπλό έργο τέχνης, είναι δημιουργημένο δια χειρός Κώστα Τσόκλη, ο οποίος μέσω αυτού αναλύει τους τρόπους και τα υλικά με τα οποία συντίθεται το έργο τέχνης.

Για προπαραγγελίες επικοινωνήστε με τις Εκδόσεις Μέλισσα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Fashion Room Service: Η μεγαλύτερη fashion βραδιά της Αθήνας έρχεται στο "Radisson Blu Park Hotel"

Πάνω από 20 ελληνικά brands από Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τις νέες τους spring/summer συλλογές με accessories, κοσμήματα και ρούχα.

ΥΠΠΟ: Έργα πολιτισμού για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της Αττικής

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς παρουσίασαν τους βασικούς άξονες για τη μέγιστη αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιφέρειας.

Ανακαλύψτε έναν κόσμο που αλλάζει στο Athens Science Festival 2024

Κάθε μοναδική "Ιστορία Αλλαγής" και ένας επιπλέον λόγος για να εξερευνήσετε το επετειακό Athens Science Festival.

Το Athens Tattoo Convention μάς στιγματίζει για άλλη μια χρονιά

Στο Παλαιό Φάληρο θα διεξαχθεί φέτος το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ tattoo.

"Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;": Η Στέγη Ωνάση μιλά για δράκους, μύθους και αλήθειες

Το επόμενο κεφάλαιο του Society Uncensored έχει θέμα τις ψυχεδελικές ουσίες, τα μανιτάρια και την ψυχική υγεία.