5 πράγματα να κάνεις αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο του This is Athens City Festival

Η τέταρτη εβδομάδα του πρώτου ανοιχτού Φεστιβάλ της Αθήνας με την υπογραφή του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί εκθέσεις, πάρτυ, περιηγήσεις και βραδιές γαστρονομίας για όλους.

5 πράγματα να κάνεις αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο του This is Athens City Festival

Το This is Athens City Festival, η μεγάλη γιορτή για τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης, με περισσότερες από 100 δράσεις από τον χώρο του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας, της γαστρονομίας και του αθλητισμού διοργανώνεται μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). 

Ιστορικός Περίπατος στους δύο Αιώνες του Νέου Ελληνικού Κράτους γύρω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο 

Θα μπορούσε άραγε κανείς να αφηγηθεί την ιστορία της χώρας μας σε ένα μόνον σημείο της Αθήνας; Θα μπορούσε να περιλάβει σε μιάμιση ώρα – όσο διαρκεί μια μέση ταινία μυθοπλασίας – την ιστορία ενός οικοπέδου που δυο αιώνες πριν ήταν αμπέλι, κατόπιν έγινε λέσχη των Βαυαρών στρατιωτών, σημείο ανέγερσης του Μεγαλύτερου Μουσείου του αρχαίου κόσμου, τόπος αγωνιώδους απόκρυψης αρχαιοτήτων εν όψει πολέμου, εμβληματικό σημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Κατοχή, μάρτυρας της φοιτητικής Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, κιβωτός αστείρευτων εκθέσεων και ξανά πάλι ένα αθέατο αμπέλι;
Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί πως ένας τόσο δα τόπος στην καρδιά της Αθήνας, έζησε τη γέννηση και τις περιπέτειες μιας χώρας;

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στο This is Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων με έναν "Ιστορικό περίπατο στους δύο αιώνες του νέου Ελληνικού Κράτους γύρω από το Μουσείο” την Κυριακή 29 Μαΐου, 1 μ.μ. Η συμμετοχή στον περίπατο γίνεται χωρίς εισιτήριο, με απαραίτητη και έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση στους αριθμούς 2132144856 και 2132144889. Σημείο συνάντησης το πρόπυλο του Μουσείου, το αργότερο ένα τέταρτο πριν από την έναρξη της δράσης. Διάρκεια 80-90′.

Athens Cocktail Week Closing Party  στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Το μεγάλο Closing Party του 1ου Athens Cocktail Week, έρχεται το Σάββατο 28 Μαϊου σε έναν ανεξερεύνητο κήπο στο κέντρο της Αθήνας. Μουσική από τον Best Radio 92.6 και δεκάδες cocktails από τα αγαπημένα σας brands (7-11 μ.μ.). Η είσοδος κοστίζει € 10 με 2 cocktails.

Multi Culti & Kourkouti by Negros Tou Moria

Το Σάββατο 28 Μαϊου, ο Νέγρος του Μοριά και το This Is Athens City Festival φέρνουν το ‘’Multi Culti & Κουρκούτι’’  στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Μια ελεύθερη πολυπολιτισμική γιορτή, στην Κυψέλη στην καρδιά της Φωκίωνος Νέγρη όπου τα μπαζάρ, οι κουζίνες, ο χορός και η μουσική γίνονται ένα. Από τις 15:00 και μέχρι τις 23:00 ένα μοναδικό πάντρεμα εικόνων, κινήσεων, γεύσεων και ήχων, ‘’φωτογραφίζει’’ την πιο πολύχρωμη γειτονιά της Αθήνας καλώντας μας όλους να τη ζήσουμε σαν να είμαστε κομμάτι της.

Οικοδεσπότης, ο Νέγρος Του Μοριά, η σύγχρονη Αφρόκρεμα της Ελλάδας και του Ελληνικού Χιπ-Χοπ. Ο συνδυασμός της ύπαρξής του με κάθε μουσικό του έργο, μας δείχνει με εμφανή στοιχεία ότι είναι όπως αυτοαποκαλείται ο "Μαύρος Ελληνάρας”. Ο Νέγρος Του Μοριά έχει μπέσα , style και πάντοτε ελπίζει σε μια άσπρη μέρα, όπως αναφέρει σε τραγούδια του. Όσο για το ρεπερτόριο του, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι περιέχει show, χορό, "σοκ και δέος".

Το This Is Athens City Festival και ο ΝΤΜ57 θα ενώσουν τις δυνάμεις τους το Σάββατο 28/05 στην Δημοτική Αγορά για να μας φέρουν ένα πλούσιο πολυπολιτισμικό φεστιβάλ με απίστευτες μυρωδιές φαγητών αφρικάνικης προέλευσης, με φανταστικούς χορούς, και ανεπανάληπτα καλλιτεχνικά δρώμενα, ανακοινώνοντας ότι η Κυψέλη , η πολυπολιτισμικότητα, η ένωση, το τραμπέτικο και το μέλλον της αθηναϊκής σκηνής για άλλη μια φορά μόλις έφτασε!

Κυριακάτικο πάρτυ στη "Σχεδία”

Η μεγάλη γιορτή για το κλείσιμο του φετινού This is Athens City Festival γίνεται στο σπίτι της "Σχεδίας", στην καρδιά της πόλης (Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2). Στις 29/5 (7 -11 μ.μ.), θα ταξιδέψουμε σε υποβρύχιους ονειρικούς κόσμους με την έκθεση φωτογραφίας της Ρενέ Ρεβάχ, θα παίξουμε με τις μαγικές σαπουνόφουσκες των La Petite Marguerite, θα χορέψουμε με αγαπημένες μουσικές από τον Σεραφείμ Τσοτσώνη και τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς Θεοδόση Μίχο,  και Παναγιώτη Μένεγο και φυσικά θα απολαύσουμε τα πιο δροσερά cocktail της πόλης. (Είσοδος ελεύθερη).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".

"Caldera": Δοκιμάζοντας για το Πάσχα το κρασί της παλαιότερης Κάναβας της Σαντορίνης

Η ετικέτα "Caldera" ψιθυρίζει εκφραστικά την θηραϊκή οινική κουλτούρα με το πρώτο έτος κυκλοφορίας της να πραγματοποιήθηκε το 1974.

Πάσχα στο χωριό και Μάιος στη Βαμβακού Λακωνίας

Πεζοπορία, ρομποτική, αστροπαρατήρηση, massage, dj sets, μαγειρική και προγράμματα που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά, συμπληρώνουν ένα πλήρες ανοιξιάτικο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που προτείνει η Vamvakou Revival.